Οι Τροφές που Καθαρίζουν τους Πνεύμονες των Καπνιστών

thehomeissue_pneymonas-620x354Το κάπνισμα, η ατμοσφαιρική ρύπανση, το καυσαέριο επιβαρύνουν τους πνεύμονες, τα βασικότερα όργανα του σώματος για καλή υγεία και ευεξία. Πέρα από έναν υγιεινό τρόπο ζωής, υπάρχουν και κάποια τρόφιμα που έχουν την ιδιότητα να απομακρύνουν τις τοξικές ουσίες από τους πνεύμονες.

Δες λοιπόν τι πρέπει να συμπεριλάβεις στη διατροφή σου, ειδικά για εσένα που καπνίζεις πολύ…

√ Λαχανικά, όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το λάχανο, ανήκουν στην οικογένεια των σταυρανθών και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν στην αποβολή των τοξινών.

√ Τα φρούτα και τα λαχανικά με πορτοκαλί χρώμα είναι πλούσια σε καροτενοειδή στοιχεία τα οποία μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα.

Δείτε επίσης πόσο καλό κάνουν οι φίλοι στην υγεία σας.

√ Ο σολομός, οι σαρδέλες, ο λιναρόσπορος, το αβοκάντο και γενικά οι τροφές που είναι πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα καταπολεμούν το χρόνιο άσθμα και καθαρίζουν τους πνεύμονες.

√ Τέλος, το σπανάκι, τα σπαράγγια, τα παντζάρια και οι φακές έχουν μεγάλη συγκέντρωση φολικού οξέως, που απομακρύνει τις καρκινογόνες ουσίες από τον οργανισμό.

 

spirossoulis.com

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -60% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *