Οι 10 πιο δημοφιλείς κουπ όλων των εποχών.

Ποιο celebrity χτένισμα σου ταιριάζει;

‘ 50s: Οι ξανθές μπούκλες της Marilyn 

Στην ιστορία των βαφών δεν έχει υπάρξει διασημότερη ξανθιά από τη Monroe. Αν και δεν ήταν η πρώτη που λάνσαρε τις κοντές πλατινέ μπούκλες το χτένισμα έγινε σήμα κατατεθέν της ίδιας και του σεξ απήλ της. (Φωτό: Splash/IML)

’60s: Το a la garcon της Mia Farrow
Το 1968 ο Vidal Sassoon έκοψε πολύ κοντά τα μαλλιά της Mia Farrow για το θρίλερ του Πολάνσκι το Μωρό της Ρόζμαρι. Μετά την προβολή του στις αίθουσες χιλιάδες κορίτσια θυσίασαν τα μακριά μαλλιά τους προκειμένου να υπογραμμίζουν τη θηλυκότητά τους με την πολύ κοντή κουπ ξωτικού.
’70s: Το ντεγκραντέ της Farrah
Η ντεγκραντέ χτενισμένη προς τα έξω κουπ της έκανε το 1977 την Farrah Fawcett τον πιο αγαπημένο Άγγελο του Τσάρλι. Περισσότερα από 30 χρόνια αργότερα το χτένισμά της που αφήνει την αίθηση φτερών στον άνεμο είναι ακόμα από τα πιο αγαπημένα των γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο.
’80s: Το κοντό της Lady D
Στην σύντομη και τραγική ζωή της Πριγκίπισσα Diana άγγιξε τις υψηλότερες κορυφές στιλιστικά. Η φινέτσα της και η πλούσια κοντή κόμη της έκανε σχολή και τη μιμούνται μέχρι σήμερα γυναίκες όλων των ηλικιακών γκρουπ.
 
’90s. Το καρέ της Rachel
Από τότε που η Jennifer Aniston  έκανε το ντεμπούτο της στα Φιλαράκια (1994) 11 εκατομμύρια γυναίκες στον πλανήτη ζήτησαν από τον κομμωτή τους το ασύμμετρο καρέ της Rachel Green. Δεκαοκτώ χρόνια αργότερα η κουπ Rachel εξακολουθεί να θεωρείται από τις πιο δημοφιλείς όλων των εποχών.
’90s: Το σπαστό της Μeg
Όταν κουρεύτηκε πρόσφερε τη λύση σε αναρίθμητες γυναίκες με σπαστά και σγουρά μαλλιά, που τώρα πια είχαν ένα ισχυρό άλλοθι για να λούζονται και να φεύγουν, αλλά και να δείχνουν εξαιρετικά στιλάτες με ένα ελαφρό ίσιωμα.
’00s: Κάν’ το όπως η Beckham
Ο κόσμος αντιλήφθηκε πως το στιλ της Victoria Beckham ωρίμασε όταν το 2007 αποχωρίστηκε τις Barbie μπούκλες της για το sleek, ασύμμετρο καρέ που της έδωσε μια θέση στο Πάνθεο των fashion icons. (Φωτό: Splash/IML)
 
’00s: Το κλασικό κόψιμο της Πρώτης Κυρίας
Πριν το 2008, που έγινε Πρώτη Κυρία η Υφήλιος δεν γνώριζε τίποτα για τη γυναίκα που το στιλ της θα κρινόταν εφάμιλλο με της Jackie. Η απόλυτα διαχρονική ως τον ώμο κουπ της Michelle Obama είναι από αυτές που κολακεύουν -και θα κολακεύουν- κάθε κυρία, πρώτη ή όχι.  (Φωτό: Splash/IML)
’00s: Sleek nnBob a la Daii
Πολύ έντονο, πολύ sexy, πολύ σοφιστικέ. Το αυστηρό, κοντό καρέ με τις κατάμαυρες αφέλειες που τόνισε τα γαλάζια μάτια της Dannii Minogue μας έβαλε το 2010 όλες στον πειρασμό να τα κόψουμε.
’10s: Οι μακριές χαλαρές μπούκλες του Gossip Girl
Μια έρευνα των New York Times επιβεβαίωσε πως η φρενίτιδα που έιχε καταλάβει τις γυναίκες στα ’90s με τα μαλλιά της Rachel επανέκαμψε με νέο τηλεοτικό πρόσωπο. Οι χαλαρές μπούκλες στην ντεγκραντέ κουπ της Serena van der Woodsen είναι ήδη από το 2009 το απόλυτο hit στα κομμωτήρια. Τρία χρόνια αργότερα όλες όσες λατρεύουν τα μακριά μαλλιά θέλουν να τα φτιάχνουν σαν της Blake Lively. (Φωτό: Splash/IML)
Τα μαλλιά είναι πάντα ίσως το πιο βασικό χαρακτηριστικό κάθε σταρ. Υπάρχουν όμως κουπ κατακυρωμένες στη celebrity που τις λάνσαρε και καταχωρημένες στις all time classics, ενώ έχουν βρει εκατομμύρια μιμήτριες σε όλο τον κόσμο. Μια ματιά το Top 10 των πιο επιτυχημένων χτενισμάτων των τελευταίων 70 ετών αρκεί για να επιβεβαιώσει το ότι τα περισσότερα παραμένουν επίκαιρα μέχρι και σήμερα και για κάθε τύπο γυναίκας.
marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *