Οι 5 χρυσοί κανόνες στο λούσιμο των μαλλιών σας που θα κρατήσουν το φριζάρισμα μακριά.

isia

Πόσες φορές αλήθεια δε σας έχει τύχει να περιποιείστε τα μαλλιά σας και με το που περνάτε το κατώφλι της πόρτας του σπιτιού σας, τα μαλλιά σας να αρχίζουν να φριζάρουν και να γίνονται ολοένα και πιο ατίθασα;

Το πρόβλημα, ωστόσο, μη νομίζετε ότι έχει να κάνει μόνο με τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε ή τις τεχνικές styling. Η καταπολέμηση του φριζαρίσματος πρέπει να αρχίζει προτού κάνετε το hairstyling!

Δείτε τις παρακάτω anti-frizz μεθόδους, ακολουθήστε αν όχι όλες τις περισσότερες και πιστέψτε με θα δείτε διαφορά!

palettino

1. Χτενίστε τα μαλλιά σας πριν τα λούσετε

Με αυτό τον τρόπο εκτός του ότι ξεμπερδεύετε τα μαλλιά σας, βοηθάτε το σαμπουάν και το conditioner να απλωθούν ομοιόμορφα και να κρατήσουν τα μαλλιά σας υγιή και ενυδατωμένα από τη ρίζα ως τις άκρες.

2. Δώστε στα σγουρά ή ατίθασα μαλλιά σας μια διπλή δόση conditioner

Τα σγουρά μαλλιά είναι από τη φύση τους πιο επιρρεπή στην ξηρότητα και δεν ενυδατώνονται σωστά. Η λύση; Περιποιηθείτε τα δίνοντάς τους μια γρήγορη θεραπεία πριν από το πρωινό σας ντους. Ανοίξτε τη βρύση με το ζεστό νερό και αφήστε τη να τρέξει για λίγα λεπτά ώσπου να δημιουργηθεί ατμός. Ο ατμός θα βοηθήσει να ανοίξουν τα λέπια του τριχωτού της κεφαλής και να εισχωρήσουν βαθύτερα οι ενυδατικές ουσίες. Απλώστε το conditioner στα βρεγμένα-νωπά μαλλιά σας και περιμένετε ένα με δύο λεπτά. Ξεπλύνετε και στη συνέχεια απλώστε το σαμπουάν και μετά πάλι το conditioner ως συνήθως. Θα παρατηρήσετε μέσα στην ημέρα ότι τα μαλλιά σας είναι πιο μαλακά και αντιστέκονται στο καλύτερα στο φριζάρισμα.

1533e5fa013c1b0f4960969d6b6ea2f8

3. Κατά το λούσιμο…

Με τα δάχτυλά σας κάντε απαλό αφρό με το σαμπουάν πρώτα στις ρίζες .Εκεί είναι η πηγή της λιπαρότητας και χρειάζεται να επιμείνετε περισσότερο. Συνεχίστε με ήρεμες κινήσεις να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας, χωρίς να γδέρνετε το κεφάλι σας, μέχρι να φτάσετε στις άκρες και μετά ξεπλύνετε.


Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο:www.palettino.gr/radio


4. Μη ξεχνάτε τις άκρες

Οι άκρες των μαλλιών είναι το κατεξοχήν σημείο των μαλλιών που «υποφέρει» μιας και ταλαιπωρείται καθημερινά είτε από τη χρήση θερμότητας (πιστολάκι, ισιωτικό…)είτε από άλλους παράγοντες (ψαλίδα…). Έτσι μη ξεχνάτε να εφαρμόζετε το conditioner από τις ρίζες έως τις άκρες. Ακόμη, καλό θα ήταν να χτενίσετε σε αυτή τη φάση τα μαλλιά σας για να σιγουρευτείτε ότι έχει απλωθεί παντού το conditioner.

5. Διατηρήστε τα επίπεδα υγρασίας

Αν τα μαλλιά σας είναι πολύ σγουρά ή έχετε παχιά τρίχα , μπορείτε να μην ξεπλύνετε εντελώς το conditioner. Αφήστε μια ιδέα -προσοχή δεν είπαμε να μη ξεβγάλετε καθόλου τα μαλλιά σας – από το conditioner. Αυτό λένε οι ειδικοί hairstylists θα κάνει τα μαλλιά σας λιγότερο επιρρεπή στο φριζάρισμα.


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

palettino

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *