Ομορφιά: μήπως πιστεύετε πράγματα που δεν ισχύουν;

Συγκέντρωσαμε τους πιο βασικούς μύθους που πιστεύετε για την ομορφιά σας. Ποια απ’ αυτά είναι αλήθεια και ποια σας δίνουν ψεύτικες ελπίδες, διαβάστε παρακάτω.

“Αν χτενίζεις τα μαλλιά σου πριν πέσεις για ύπνο, θα μακρύνουν γρηγορότερα.”
Μύθος: Η ταχύτητα με την οποία μακραίνουν τα μαλλιά μας διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και το βούρτσισμα δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, εκτός από το να τιθασεύσει τα μαλλιά σας πριν πέσετε για ύπνο.

“Τα νύχια μεγαλώνουν γρηγορότερα στο χέρι που χρησιμοποιείς περισσότερο.”
Μύθος: Τουλάχιστον είναι μύθος εν μέρει, αφού το φαινόμενο αυτό παρατηρείται στους άντρες, αλλά όχι στις γυναίκες. Αν βιάζεστε να τα μεγαλώσετε, έχετε υπόψη σας ότι το καλοκαίρι τα νύχια μεγαλώνουν κατά 20% γρηγορότερα!

“Η σοκολάτα βγάζει σπυράκια.”
Μύθος: Οι μελέτες δεν έχουν συνδέσει τη σοκολάτα με τις εξάρσεις. Κάποιες έρευνες αναφέρουν ότι αυτό που συνδέεται με αυτές είναι οι δίαιτες υψηλού γλυκαιμικού φορτίου (άσπρο ψωμί και γλυκά όπως καραμέλες κ.λπ). Για να διατηρήσετε το δέρμα σας καθαρό, ακολουθήστε μια ισορροπημένη δίαιτα και έναν σωστό καθαρισμό με εξειδικευμένα προϊόντα.

“Η γυμναστική από μόνη της μπορεί να «διώξει» την κυτταρίτιδα.”
Τίποτε από μόνο του δεν μπορεί να την εξαλείψει. Η άσκηση και ειδικότερα η αερόβια άσκηση, το γρήγορο περπάτημα, η γιόγκα, το κολύμπι, το ανεβακατέβασμα στις σκάλες (στις μύτες των ποδιών) έχουν αποτελέσματα εφόσον ενταχθούν σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει υγιεινή διατροφή, διατροφικά συμπληρώματα και καλλυντικά σκευάσματα.

“Αν κάθεσαι σταυροπόδι θ’ αποκτήσεις κιρσούς.”
Μύθος: Οι κιρσοί οφείλονται κυρίως στη γενετική. Αν κάποιος από τους γονείς σας τους έχει, τότε πιθανότατα να εμφανίσετε κι εσείς, ανεξαρτήτως από το πώς κάθεστε. Παρ’ όλ’ αυτά, τα καλσόν μπορεί να καθυστερήσουν την εμφάνισή τους.

“Αν συνοφρυώνεσαι συχνά θα κάνεις ρυτίδες.”
Αλήθεια: Λέγονται ρυτίδες έκφρασης. Με το πέρασμα του χρόνου, καθώς το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του, οι επαναλαμβανόμενες ίδιες εκφράσεις πιθανότατα να καταλήξουν σε ρυτίδες. Η απολέπιση ή τα πλούσια σε αντιοξειδωτικά serum ελαχιστοποιούν την πιθανότητα, αλλά το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μην… κατσουφιάζετε!

Το μυστικό

Μην αλλάζετε συχνά τα σαμπουάν σας για να μην τα συνηθίζει το κεφάλι σας! Αυτό δεν ισχύει. Ένα καλό σαμπουάν ιδανικό για τον δικό σας τύπο μαλλιών αλλά και για τις ανάγκες σας δεν χρειάζεται αλλαγή. Μάλιστα, όσο πιο αγνό το σαμπουάν τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να μην αφυδατωθούν τα μαλλιά σας.

omorfamystika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *