Ο τέλειος εναλλακτικός γάμος: Οι παραδόσεις που πρέπει να απορρίψεις

f578d3bda8c8194376d1b96528e75816

Όταν ξεκινάς τις προετοιμασίες του γάμου σου θέλεις όλα να είναι τέλεια. Προσπαθείς να κάνεις αυτά που θέλεις εσύ, χωρίς να στεναχωρήσεις την μαμά σου αλλά ούτε και την πεθερά σου. Έτσι ακολουθείς όλα τα έθιμα και τις παραδόσεις της οικογένειάς αλλά και του τόπου σου. Έχεις σκεφτεί, όμως, ποιες από αυτές τις παραδόσεις δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τις προετοιμασίες και ποιες πολύ απλά δεν σε εκφράζουν;

Ανακάλυψε 5 παραδόσεις που πρέπει να απορρίψεις, ειδικά αν θέλεις να κάνεις ένα εναλλακτικό γάμο:

1.Λίστα γάμου: Κάποτε τα ζευγάρια παντρεύονταν χωρίς να συγκατοικήσουν πρώτα και σε πιο μικρή ηλικία. Πλέον μετά από πολλά χρόνια σχέσης και συγκατοίκησης, σίγουρα έχεις και πλυντήριο και σετ μαχαιροπήρουνα. Τα χρήματα και τα προσωπικά δώρα είναι πλέον ανεκτίμητα και πολύ πιο χρήσιμα!

2.Το νυφικό: Θέλεις να αγοράσεις το τέλειο νυφικό αλλά είναι πολύ ακριβό και χρειάζεσαι 4-5 πρόβες μέχρι να κάτσει στα μέτρα σου. Γιατί να ξοδέψεις τόσα χρήματα και χρόνο για ένα φόρεμα που θα φορέσεις μόνο μια φορά; Μια καλή ιδέα είναι να νοικιάσεις ένα νυφικό ή να πάρεις ένα λευκό φόρεμα σε πιο οικονομική τιμή και να τελειοποιήσεις το look σου με ιδιαίτερα κοσμήματα και διακοσμητικά!

3.Το ακριβό δαχτυλίδι αρραβώνων: Δεν προτιμάς να κρατήσεις τα χρήματα για το ταξίδι του μέλιτος, για την ανακαίνιση που θα κάνετε στο σπίτι ή να τα ξοδέψετε για την γέννα και τα πρώτα μωρουδιακά που θα πάρετε;

4.Οι φωτογραφίες μετά τον γάμο: Το ζευγάρι φεύγει κουρασμένο από την εκκλησία κι αφήνει τους καλεσμένους να περιμένουν τουλάχιστον μία ώρα στην αίθουσα δεξιώσεων… μόνο και μόνο για να βγάλουν φωτογραφίες! Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές νύφες δεν θέλουν να τις δει ο γαμπρός πριν τον γάμο. Μια προκατάληψη που κάποτε είχε και κάποιο νόημα (στα συνοικέσια για παράδειγμα) και πλέον μπορείς να απορρίψεις για να ποζάρεις για το φωτογραφικό άλμπουμ με την άνεσή σου πριν τον γάμο!

5.Το επίθετό σου: Οι περισσότερες γυναίκες πλέον δεν παίρνουν το επίθετο του συζύγου τους (να έχουν, δηλαδή, δύο επίθετα όπως αναφέρει ο σχετικός νόμος), σκέψου μόνο πόσες επισκέψεις σε δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να κάνεις για να αλλάξεις τα στοιχεία σου!

 

 

joytv.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *