Ο YSL έγινε Saint Laurent Paris!

Θυμόσαστε τον οίκο Yves Saint Laurent; Κρατήσατε κάποτε μία τσάντα (ή έστω μία σακούλα) με το λόγο του; Φυλάξτε τη φωτογραφία! Ο οίκος με αυτό το όνομα δεν υπάρχει πια. Τώρα πια ονομάζεται Saint Laurent Paris. Και οι φανατικοί θαυμαστές του νοσταλγούν το YSL που κατάργησε ο Hedi Slimane μόλις ανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης.

 
Να πώς έχει η ιστορία: το Παρίσι περίμενε δύο σημαντικά γεγονότα αυτή τη σεζόν. Τον Raf Simmons που έκανε το ντεμπούτο του στον Dior και τον Hedi Slimane που ανέλαβε την κληρονομιά του Yves Saint Laurent. Η Δευτέρα 1η Οκτωβρίου ήταν η μέρα που ο Slimane (προερχόμενος από το Dior Homme) έπρεπε να αποδείξει ότι κρατάει την παράδοση του Yves αλλά της δίνει μία καινούργια πνοή.
Η Saharienne (το διάσημο σακάκι τύπου σαφάρι), το κοστούμι Le Smoking και τα tribal κολιέ-φούντες που έφερνε ο Yves από το Μαρόκο ήταν εκεί και μάλιστα συνδυασμένα με καινούργιες ιδέες. Αυτό που έλειπε ήταν το μικρό του όνομα. Ο Slimane εξηγεί ότι αυτή ήταν μία κίνηση στα πλαίσια της προσπάθειάς του να φέρει τον οίκο στο επίπεδο της Chanel και του Dior, όπως ήταν στη δεκαετία του 60. Αυτό που ουσιαστικά θέλει να επαναφέρει είναι η αίγλη του “Saint Laurent Rive Gauche”.

Κάτω από το καινούργιο brand, ο Slimane σκοπεύει να ανοίγει 15 καταστήματα το χρόνο. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 θα έχει ολοκληρώσει το “λίφτινγκ” και θα έχει λανσάρει γίνει ένα πολύ ανταγωνιστικό όνομα στον τομέα του pret-a-porter.
Συγχρόνως ο Slimane θέλει να σταθεί και στην αιχμή της υψηλής ραπτικής, κάτι που ο οίκος δεν σχεδιάζει εδώ και χρόνια. Ποιος άλλωστε δεν θα ήθελε να δει άλλον έναν πόλεμο Dior- YSL πάνω στις πασαρέλες, όπως τον παλιό καλό καιρό;
P.S. Το μακιγιάζ και τα αρώματα δεν αλλάζουν όνομα.
marie claire

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *