Πάσχα – Η επόμενη μέρα! Πως θα απαλλαγείς από τα κιλά και το λίπος του πασχαλινού τραπεζιού;

DETOX

Κάτι έρχεται και κάτι φεύγει. Οι γιορτές σχεδόν τελειώνουν και μας αποχαιρετούν κλείνοντας ραντεβού για το χρόνου, αλλά δυστυχώς ξέχασαν να πάρουν μαζί τους τα παραπανίσια κιλά, το λίπος, το φούσκωμα και τις τοξίνες. Το ξέρω ότι είχες διαβάσει το θέμα μου σχετικά με το τι να προσέξεις στο πασχαλινό τραπέζι, αλλά μάλλον δεν ακολούθησες τις οδηγίες και αφέθηκες στους πειρασμούς! Δεν θα είμαι αυστηρή μαζί σου και θα δείξω κατανόηση. Το θέμα τώρα είναι τι μπορούμε να κάνουμε για το φούσκωμα και με ποιο τρόπο θα επανέλθουμε σωματικά μετά από αυτό το έθιμο που μας επιβάρυνε με όλα αυτά τα αρνητικά.

palettino

Είμαι πρόθυμη να σε βοηθήσω και γι’ αυτό επικοινώνησα με τη Κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Γεωργία Καπώλη, ώστε να μας δώσεις κάποια tip που θα μπορέσουν να σε επαναφέρουν σωματικά. Θα αναλύσουμε τι ακριβώς συμβαίνει τη περίοδο των γιορτών, ποιες είναι οι επιπτώσεις στον οργανισμό και στο σώμα, αλλά και πως μπορούμε να το ξεπεράσουμε. Ευελπιστώ μετά από αυτά που θα διαβάσεις να είσαι πιο προσεκτική και συνεπής με τη διατροφή σου. Πάμε να δούμε!

Πόσα κιλά παίρνουμε στις γιορτές;
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι περισσότεροι αυξάνουμε το βάρος μας έως και 2 κιλά τη περίοδο των γιορτών. Ναι καλά διάβασες! Αυτό συμβαίνει λόγω της διατροφικής υπερβολής και στην απουσία της σωματικής άσκησης, που συνήθως συνοδεύουν αυτές τις λαμπρές μέρες.Το πρόβλημα προέρχεται από:
  • Την αυξημένη κατανάλωση κρέατος, το οποίο αποτελεί πηγή κορεσμένου λίπους, αλλά και τη κατανάλωση πρωτεϊνών μέσω των ζωικών τροφών.
  • Την υπερκατανάλωση αλκοολούχων ποτών, η οποία μπορεί να υπερβεί κατά πολύ τις ημερήσιες ακόμα και εβδομαδιαίες συστάσεις.
  • Την κατανάλωση γλυκών.
  • Την υπερ-πρόσληψη θερμίδων, λόγω των οικογενειακών συνεστιάσεων με αυτές τις γενναίες δόσεις φαγητού.
Με αποτέλεσμα:
  • Η επόμενη μέρα να μην είναι τόσο ευχάριστη. Τις περισσότερες φορές προκαλούνται ναυτίες, φουσκώματα, ανακατεμένο στομάχι, δυσάρεστη γεύση στο στόμα, πονοκέφαλος.
  • Οι εισαγωγές στο νοσοκομείο να αυξάνονται από τη δυσφορία, λόγω υψηλής κατανάλωσης φαγητού, κρίσεις χολοκυστίτιδας, από αυξημένη κατανάλωση λιπιδίων, περιστατικά μέθης και ατυχήματα εξαιτίας κατανάλωσης αλκοόλ. Επίσης, έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά γαστρεντερίτιδας, που δεν οφείλονται σε κάποια ίωση, αλλά έχουν να κάνουν με το διατροφικό φορτίο των πασχόντων.


ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙΣ

Σίγουρα η υπερβολική κατανάλωση φαγητού και αλκοόλ λόγω των των εορτών δεν θα πρέπει να συνοδευτεί με υπερβολικές δίαιτες. Μια ελεγχόμενη πρόσληψη γλυκών και αλκοόλ μετά τις γιορτές είναι ικανή να επαναφέρει κάποιον στα κιλά που είχε πριν. Επίσης, μια διατροφή πλούσια σε όσπρια, λαχανικά και φρούτα μπορεί να βοηθήσει. Σαφώς, αυτός που θέλει να χάσει τα κιλά των εορτών δεν θα πρέπει να προσφύγει σε αυστηρές δίαιτες, που ούτε ασφαλείς ούτε αποτελεσματικές είναι.

BANNER PALETTINO SALE


Tips για να επανέλθεις και να αποφύγεις κινδύνους.

  • Προσπάθησε να αυξήσεις την κατανάλωση υγρών (8 – 10 ποτήρια ημερησίως).
  • Αύξησε τη κατανάλωση των λαχανικών. Προτίμησε τα βραστά και όχι τα φρέσκα.
  • Κατανάλωνε περισσότερα φρούτα και κυρίως σε χυμούς, για πλήρη επανενυδάτωση και αναπλήρωση ηλεκτρολυτών.
  • Κάνε μικρά και συχνά γεύματα.
  • Επέλεξε κυρίως αμυλούχα γεύματα και απέφυγε λιπαρά αλλά και ζωικές τροφές τις επόμενες ημέρες.
  • Επέλεξε λαδερά και όσπρια για να διευκολύνεις τη λειτουργία του εντέρου.
  • Απόφυγε τον καφέ, τα μπαχαρικά, το αλκοόλ και τα αναψυκτικά. Θα επιβαρύνουν το ήδη ταλαιπωρημένο στομάχι σου.
  • Απόφυγε ακραίες θερμοκρασίες σε υγρά και τρόφιμα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

palettino

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *