Παράξενοι λόγοι που κρατούν ευτυχισμένα τα ζευγάρια

Υπάρχουν αυτά τα ζευγάρια πρότυπο- που ζηλεύεις να τα βλέπεις. Τόση καψούρα, τόση αρμονία, τόση τελειότητα, κι απορείς αν ήταν τύχη αυτό που τα έφερε κοντά ή σωστές επιλογές.

Η αλήθεια είναι μάλιστα, πως όταν εσύ έχεις προβλήματα στη σχέση σου, όλοι γύρω σου, ακόμα και οι άγνωστοι, πιο ευτυχισμένοι μοιάζουν!

 Κι όμως, στην πραγματικότητα, ακόμα και τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια δεν είναι πάντα χαρούμενα, τουλάχιστον όχι 7 ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες την ημέρα. Κι όμως, βρίσκουν μια χρυσή ισορροπία σε όλα και υπερέχουν σε 6 βασικά σημεία.

 

1. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια, στη φουρτούνα φαίνονται:

Ακόμα και μπροστά στις πιο μεγάλες δυσκολίες, τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν φρικάρουν, γίνονται γροθιά και δεν τα παρατάνε εύκολα με φράσεις τύπου ”ας χωρίσουμε, δεν ταιριάζουμε”!

Φυσικά, στην ίδια λογική, τα ζευγάρια που ευτυχούν δεν ονειροβατούν ούτε και αποφεύγουν την πραγματικότητα. Προτιμούν να βλέπουν τα προβλήματα στη ρίζα τους και να τα λύνουν νωρίτερα παρά να τα αφήνουν να θεριεύουν.

 

2.Πάντα κάποια απογοήτευση θα υπάρξει:

Στη ζωή τούτη δεν μπορείς να τα έχεις όλα! Αν αυτό το έχεις υπόψη σου, θα ξέρεις να θέτεις των πήχη των προσδοκιών σου από τον άνθρωπό σου, μέχρι εκεί που πρέπει και να μάθεις πως ακόμα και οι μικρές απογοητεύσεις είναι κομμάτι της σχέσης. Αυτό δεν σημαίνει πως θα ζεις μέσα στην απογοήτευση αλλά πως δεν θα πέφτεις από τα σύννεφα, όταν ο καλός σου ξεχάσει να μαζέψει τα σκουπίδια!

 

3. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια πάντα προστατεύουν τη σχέση:

Αν όντως πιστεύεις ότι η σχέση σου είναι σημαντική, κάνε αυτό που κάνουν τα ζευγάρια που ευημερούν. Μην την πάρεις ποτέ σαν δεδομένη. Ακόμα και στα δύσκολα, στους καυγάδες, έχε όριο και ανέβασε τον τόνο της φωνής σου χωρίς να ορκιστείς ή να καταραστείς, πες όσα νιώθεις χωρίς να περάσεις τις κόκκινες γραμμές.

Αυτό σημαίνει πως ακόμα και στον καυγά, θα σεβαστείς τις δικές τους αιτίες πολέμου: αν εσύ πιστεύεις πως η λέξη Μακάκας είναι δόκιμη αλλά εκείνος βγάζει καντήλες, σεβάσου την επιλογή του και γίνε φρουρός της σχέσης σας.

 

4 Τα ευτυχισμένα ζευγάρια ξέρουν πως να επισκευάζουν το δεσμό:

Κάθε σχέση έχει ρωγμές και χρειάζεται ρετουσάρισμα όσο περνά ο χρόνος και οι διάφορες καταστάσεις. Φυσικά και δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος επισκευών της σχέσης, όμως μέσα από τον χρόνο και με διάθεση, συγχώρεση και όρεξη για αγάπη, όλα λύνονται κι όλα διορθώνονται, αρκεί να βλέπουν και οι δύο τα λάθη τους.

 

5 Αποδεχτείτε πως όσο κι αν το δουλέψετε, κάποια θέματα δεν λύνονται!

Έρευνα έχει φανερώσει πως το 69% των συζυγικών διαφωνιών είναι αδικαιολόγητες. Οπότε, όπως και αν τις χειριστείτε, όσο καλά κι αν τους φερθείτε, οι διαφορές αυτές δεν θα λυθούν. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια αναγνωρίζουν τις παγίδες αυτές και ξέρουν να τις προσεγγίζουν με αγάπη κι όχι με διάθεση κραξίματος μια φορά την ημέρα.

 

Κι αυτή η συμπεριφορά, τους σώζει από τους καυγάδες και από τη διαρκή γκρίνια που μόνο χειρότερα μπορεί να κάνει τα πράγματα.

 

Αν όλα τα παραπάνω, σου μοιάζουν μελό θεωρίες, βάλε καρδιά στη σχέση σου και σκέψου πόσο μικρή είναι η απόσταση που σε χωρίζει από ένα ευτυχισμένο ζευγάρι κι εσάς. Μήπως αυτό ξέρει να εκτιμά αυτό που ζει;

 

womenonly.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *