Πόσα κερδίζουν αυτοί που μας κυβερνούν;

Έρευνα της Eurostat αποκαλύπτει τις ετήσιες απολαβές των ευρωπαίων ηγετών, με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, να φιγουράρει στην κορυφή της λίστας, ως ο πλέον ακριβοπληρωμένος ευρωπαίος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με την έρευνα της Eurostat οι ετήσιες απολαβές του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ φτάνουν τις 317.496 ευρώ, αφήνοντας πίσω του την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία βρίσκεται στην τέταρτη θέση του πίνακα με απολαβές 250.000 ευρώ τον χρόνο.

Δεύτερος έρχεται ο Ντόναλντ Τουσκ με 298.495 ευρώ, ενώ ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, αμοίβεται με 179.000 ευρώ τον χρόνο.

Ο ελληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, καταλαμβάνει τη 15η θέση με ετήσιες απολαβές ύψους 85.479 ευρώ.

Υπάρχει όμως και ο πίνακας με το ωρομίσθιο συγκρινόμενο με το μέσο κόστος εργασίας στη χώρα όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός ανεβαίνει στην 9η θέση, ενώ στη πρώτη θέση είναι η Λιθουανή και ακολουθούν Γιούνκερ, Τουσκ, ο Ορμπαν της Ουγγαρίας και ο Ντ. Κάμερον.

Η ιστοσελίδα statista δημοσιεύει ακόμη πόσα χρήματα βάζουν στην τσέπη τους οι 12 κορυφαίοι πρόεδροι και πρωθυπουργοί του πλανήτη.

Οι ετήσιες απολαβές του Λι Χσιεν Λουγκ, του πλέον ακριβοπληρωμένου ηγέτη του πλανήτη διαμορφώνονται στα 1,7 εκατομμύρια δολάρια, την ώρα που στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, με ετήσιες απολαβές 400.000 δολάρια το χρόνο.

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *