Πώς θα κάνεις μόνη σου καλύτερο μανικιούρ (ακόμη κι αν δεν πιάνουν τα χέρια σου)!

Fact: κανείς δεν μπορεί να σου κάνει καλύτερο μανικιούρ από μια nail expert! Σκέψου το: ακόμη και οι ίδιες οι nail experts προτιμούν να τους κάνουν άλλες nail experts τα νύχια τους απ’ ότι οι ίδιες στους εαυτούς τους. Γιατί α) το μανικιούρ είναι απόλαυση και β) δεν είναι δα και τόσο εύκολο να κάνεις το δεξί σου χέρι κρατώντας το πινέλο με το αριστερό (ή το αντίθετο αν είσαι αριστερόχειρας).

Αυτό!

Αλλά υπάρχουν φορές που δεν θες να διαθέσεις εκείνα  τα 15-20 ευρώ για ένα μανικιούρ ή φτάνεις τελευταία στιγμή και τελικά δεν βρίσκεις ραντεβού. Για εκείνες τις φορές, λοιπόν, συγκεντρώσαμε για εσένα υπερφανταστικά tips και μυστικά που εφαρμόζουν top nail artists του κόσμου αυτού. Και μάντεψε! Αυτά τα tips κάνουν δουλειά ακόμη και αν δεν πιάνουν καθόλου μα καθόλου τα χέρια σου στο μανικιούρ (εμάς δεν πιάνουν καθόλου τα χέρια μας στο μανικιούρ, τα δοκιμάσαμε και ενθουσιαστήκαμε).

 

Προετοιμασία

Πολλές φορές είτε επειδή βάφουμε τα νύχια μας συνεχώς και δεν τους δίνουμε αυτό που λέμε honeymoon manicure (να τα αφήνουμε, δηλαδή, να ξεκουράζονται για ένα διάστημα μιας εβδομάδας περίπου χωρίς βερνίκι) τα νύχια μας κιτρινίζουν. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αναμείξεις δύο κουταλιές της σούπας σόδα με μερικές σταγόνες λεμόνι και να δημιουργήσεις ένα μείγμα σαν πάστα. Άπλωσε αυτό το μείγμα στα νύχια σου με μια μπατονέτα και άφησέ τα έτσι για περίπου τρία λεπτά. Ξέπλυνε με νερό και μην ξεχάσεις να τα ενυδατώσεις μετά με ένα λαδάκι γιατί το λεμόνι έχει μεν λευκαντικές ιδιότητες αλλά τα αφυδατώνει κιόλας.
Αυτό το tip το κάνει η nail artist Alicia Torello.

Προετοιμασία

Για την ενυδάτωση των νυχιών σου μπορείς να κάνεις μόνη σου ένα λαδάκι αναμειγνύοντας έλαιο jojoba, χαμομήλι και ιπποφαές και να το απλώσεις τοπικά με ένα σταγονόμετρο σε κάθε νύχια κάνοντας μετά μασάζ. Αυτό το tip το εφαρμόζει επίσης η Alicia Torello αλλά εναλλακτικά αν ψάχνεις κάτι γρήγορο για την ενυδάτωση των νυχιών σου και της περιοχής γύρω, καν’το όπως η Jin Soon: “Χρησιμοποιώ lip balm για να ενυδατώσω τα νύχια μου και τις παρανυχίδες αν δεν έχω μαζί μου κάποια κρέμα ή λάδι”.

Nail art

Η Jin Soon μας προτείνει να χρησιμοποιήσουμε το βουρτσάκι μιας παλιάς μάσκαρα για να δημιουργήσουμε αυτό το effect στα νύχια που θα θυμίζει κάτι από τους πίνακες του Jackson Pollock. Βάλε άτακτα μερικές πινελιές από δύο διαφορετικές αποχρώσεις βερνικιού και πέρασε με το βουρτσάκι της παλιάς σου μάσκαρα όπως βλέπεις εδώ.

Nail art

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα εργαλείο dot για να κάνεις διάφορα σχέδια πάνω στα νύχια σου από τελίτσες μέχρι λουλούδια. Η Jin Soon μας προτείνει να δημιουργήσουμε το effect του negative space manicure τραβώντας γραμμές πάνω σε δύο στρώσεις φρεσκοβαμμένου βερνικιού.

Nail art

Δεν έχεις το ειδικό εργαλείο dot; No worries! Πάρε ένα μολύβι που στην άκρη του να έχει γόμα, βάλε και μια καρφίτσα (φρόντισε το κεφάλι της καρφίτσας να είναι από την έξω μεριά) και κάνε ελεύθερα το nail art σου προτείνει η Madeline Poole.

Nail art

Η nail artist Alicia Torello μας προτείνει τον πιο εύκολο τρόπο να κάνουμε γαλλικό! Πάρε αυτές τις ροδέλες που είχαμε στο σχολείο για το ντοσιέ, κόψε στη μέση και κόλλησέ το λίγο πιο κάτω από την άκρη του νυχιού. Βάψε την άκρη του με ένα χρώμα αντί να το κάνεις με ένα λευκό βερνίκι ώστε να εξαφαλίσεις ένα πιο ενημερωμένο αποτέλεσμα.

Nail art

Το αποτέλεσμα

Nail art

Και το ίδιο αποτέλεσμα στο ανοιξιάτικο show της Sophie Theallet.

Nail art

Την ίδια ροδέλα μπορείς να την τοποθετήσεις στην βάση του νυχιού και να βάψεις το υπόλοιπο νύχι. Δύο στρώσεις, αφαιρείς προσεκτικά από τη μία άκρη αφού στεγνώσει και έχεις κάνει ένα πολύ ωραίο και ακριβές moon manicure μόνη σου!

Nail art

Το αποτέλεσμα

Nail art

Όπως σου έχουμε ξαναπεί φέτος είναι πολύ τάση το negative space nail art, αυτό δηλαδή που ένα μέρος του νυχιού είναι άβαφο και φαίνεται. Μπορείς το ίδιο αποτέλεσμα να το εξασφαλίσεις βάζοντας σελοτέιπ στην άκρη του νυχιού (ή σε όποιο άλλο σημείο θες) να βάψεις το υπόλοιπο νύχι, δύο στρώσεις, περιμένεις να στεγνώσει αφαιρείς κι έχεις τέλειο αποτέλεσμα.

Nail art

Το αποτέλεσμα

Nail art

Το ίδιο κόλπο είχε κάνει στα νύχια της και η Eva Chen που είναι πολύ ενημερωμένο beauty icon και διευθύντρια του αμερικάνικου Lucky.

Nail art

Αν τα χέρια σου δεν πιάνουν καθόλου στο να βάφεις τα νύχια σου, άκουσε αυτή την συμβουλή της Deborah Lippmann: “κόλλησε γύρω από κάθε νύχι σου σελοτέιπ το οποίο θα λειτουργήσει σαν όριο για το πού θα μπει το βερνίκι και βάψε κανονικά από πάνω”. Αν θες να έχεις σωστό αποτέλεσμα και να μην καταλήξεις με μουντζουρωμένα νύχια θα πρέπει να σφίξεις και να τοποθετήσεις πολύ σωστά το σελοτέιπ γύρω από κάθε σου νύχι.

Τελείωμα

Αφού ολοκληρώσεις το μανικιούρ σου σβήσε τις ατέλειες χρησιμοποιώντας είτε ένα κοφτό πινελάκι για το eyeliner είτε το πινέλο χειλιών με ασετόν και πέρασε τοπικά στα σημεία που σου έχει ξεφύγει το βερνίκι και θέλεις να το σβήσεις. Ένα άλλο καλό tip από την Deborah Lippman αν φοβάσαι ότι θα καταστρέψεις και το υπόλοιπο μανικιούρ σου χρησιμοποιώντας ασετόν είναι να πάρεις ένα από αυτά τα ειδικά ξυλάκια, να βάλεις γύρω γύρω βαμβάκι, να το βυθίσεις σε ζεστό νερό, να στραγγίξεις την ποσότητα νερού που τρέχει και να περάσεις τοπικά στα σημεία που θέλεις να σβήσεις. Και το τελευταίο που μπορείς να κάνεις είναι να… μην ανησυχήσεις καθόλου. Όταν μπεις για μπάνιο το βερνίκι θα μουλιάσει και θα φύγει από μόνο του. Εξάλλου, κάθε βερνίκι είναι φτιαγμένο για να μένει πάνω στα νύχια μας και όχι στο δέρμα μας!
tlife.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *