Πώς να νικήσετε το κρυολόγημα και το βήχα

Η ίωση με το βήχα και την έντονη καταρροή δε θα περάσει! Δείτε με ποια μυστικά θα την προλάβετε!

Πιείτε αφέψημα από θυμάρι
Βοηθά στη θεραπεία του βήχα, των λοιμώξεων του άνω αναπνευστικού, της βρογχίτιδας. Τα φλαβονοειδή που περιέχει χαλαρώνουν τους μυς της τραχείας και μειώνουν τη φλεγμονή, καταπραΰνοντας τα συμπτώματα.

Κάντε γαργάρες με αλατόνερο
Αν θέλετε να προλάβετε τον πονόλαιμο, και το κρυολόγημα, κάντε προληπτικά γαργάρες με αλατόνερο σε χλιαρό νερό δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Φάτε κοτόσουπα
Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι η κοτόσουπα με λαχανικά μειώνει τη διάρκεια των κρυολογημάτων, την ένταση του βήχα και της καταρροής.

Εφοδιαστείτε με μέλι, λεμόνι και λιναρόσπορο
Βράστε λίγο λιναρόσπορο σε νερό. Θα γίνει ένα παχύ τζελ το οποίο μαλακώνει το λαιμό. Αν προσθέσετε μέλι και λεμόνι, τα οποία δρουν σαν ήπια αντιμικροβιακά, θα ενισχύσετε την καταπραΰντική δράση του.

Φτιάξτε ρόφημα μαύρου πιπεριού
Το μαύρο πιπέρι διεγείρει την κυκλοφορία και τη ροή βλέννας και αν συνδυαστεί και με μέλι, το οποίο καταπραΰνει το βήχα, μπορεί να φέρει άριστα αποτελέσματα. Ρίξτε 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο, μαύρο πιπέρι τριμμένο και 2 κουταλιές της σούπας μέλι σε μια κούπα. Γεμίστε την με βρασμένο νερό και αφήστε την σκεπασμένη για 15 λεπτά. Έπειτα σουρώστε και πιείτε το. Δεν ενδείκνυται για τον ξηρό βήχα.

 

Το μυστικό

Πιείτε λίγο ζεστό γάλα προσθέτοντας και λίγο μέλι.

omorfamystika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *