Πώς να οργανώσετε το τέλειο αποκριάτικο πάρτι

Αν παραπονιόμαστε για κάτι το τελευταίο διάστημα, πέρα από την δόση της εφορίας, αυτό είναι η μιζέρια που έχει κυριεύσει την καθημερινότητά μας. Μας λείπουν τα γέλια, μας λείπουν τα χρώματα, μας λείπουν τα πάρτι. Γι’ αυτό και βλέπουμε τις Απόκριες σαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξαναφέρουμε όλα τα παραπάνω στο σπίτι μας.

Αν σκέφτεστε να φιλοξενήσετε στο σπίτι σας ένα μασκέ αποκριάτικο πάρτι, είτε για εσάς και τους φίλους σας, είτε για το παιδί και τους δικούς του φίλους, σας έχουμε παρακάτω tips για να το οργανώσετε στην εντέλεια με απλά και εγγυημένα βήματα.

Μασκέ για… μεγάλα παιδιά
Οκτώ είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να γίνει το αποκριάτικο πάρτι σας… παιχνιδάκι:

*Καθορίστε ένα budget
Τα κύρια έξοδα θα είναι αυτά της διακόσμησης – που ωστόσο λόγω του απενοχοποιημένου πλαστικού κιτς της Αποκριάς δεν είναι τόσα πολλά όσο θα περιμένατε- και αυτά του φαγητού και του αλκοόλ. Το κόστος του τελευταίου θα εξαρτηθεί από το πόσο «μαζικό» θα κάνετε το πάρτι. Επομένως, ορίστε πρώτα έναν κατά προσέγγιση αριθμό καλεσμένων και υπολογίστε πόσο θα σας στοιχίσουν σε… οινόπνευμα. Αν θέλετε κάτι «γκράντε», εξετάστε το ενδεχόμενο να συνδιοργανώσετε το πάρτι με άλλους φίλους σας και να μοιραστείτε τα έξοδα.

*Ορίστε ένα θέμα για το πάρτι
Όταν το πάρτι είναι θεματικό, είναι πάντα πιο διασκεδαστικό. Ορισμένες ιδέες προς αυτή την κατεύθυνση είναι τα ‘90s, οι σούπερ ήρωες, οι κακοί ταινιών, οι DIY στολές, μια συγκεκριμένη εποχή της ανθρωπότητας κ.ο.κ. Φυσικά, θα πρέπει εσείς πρώτοι να «σύρετε τον χορό» των μεταμφιέσεων, επομένως θα πρέπει να βρείτε την κατάλληλη στολή για εσάς .

*Στείλτε προσκλήσεις
Ο καλύτερος πλέον τρόπος να το κάνετε είναι μέσω του Facebook. Δημιουργήστε ένα event στο Facebook με όλες τις πληροφορίες για το πάρτι και ξεκινήστε να προσκαλείτε τους φίλους σας. Αν σχεδιάζετε να κάνετε μεγάλο πάρτι, ενημερώστε τους ότι μπορούν να προσκαλέσουν στο event και τους δικούς τους φίλους.

*Φαγητό και ποτά
Ευτυχώς, και στην περίπτωση του φαγητού, τα πράγματα είναι εύκολα. Λόγω των στολών και του επιτηδευμένου κιτς της περίστασης, δεν χωρούν επισημότητες, καθωσπρέπει μπουφέδες και σερβίτσια. Οι Απόκριες είναι πάνω από όλα παλιμπαιδισμός, επομένως το μενού μπορεί απλά να περιλαμβάνει εύκολο finger food, πίτσα, τυροπιτάκια ή γιατί όχι… επιστροφή στα δρακουλίνια και τα πακοτίνια για έξτρα δόση “παιδικής ηλικίας”. Όσο για τα ποτά, όπως είπαμε, ανάλογα με τον αριθμό των καλεσμένων, θα προμηθευτείτε και την αντίστοιχη ποσότητα από τα βασικά είδη αλκοόλ (ρούμι, βότκα, τζιν, μπύρες), αναψυκτικά, μεγάλα πλαστικά ποτήρια και πολύ πάγο.

*Διακόσμηση και αξεσουάρ
Στο σημείο αυτό, εξαρτάται από εσάς το πόσο… βαθιά στις Απόκριες θέλετε να το ρίξετε. Από διακριτική διακόσμηση με χρωματιστά αξεσουάρ στον χώρο μέχρι το απόλυτο trash μασκέ με κιλά ολόκληρα χαρτοπόλεμου (αν έχετε υπομονή στο καθάρισμα μετά το πάρτι), χιλιόμετρα σερπαντίνας, φυσερά, πολύχρωμα μπαλόνια και… τρακατρούκες, διαλέγετε και αγοράζετε τον αντίστοιχο εξοπλισμό από τα εποχιακά καταστήματα ή από πολυκαταστήματα όπως τα Jumbo. Αν πάλι έχετε ορίσει ένα ιδιαίτερο θέμα για το πάρτι, μπορείτε να διακοσμήσετε τον χώρο με βάση αυτή τη θεματική.

*Η προετοιμασία
Έχετε προμηθευτεί όλα τα παραπάνω. Τώρα είναι η ώρα να τα ετοιμάσετε και να διαμορφώσετε τον χώρο την ημέρα του πάρτι ώστε όλα να είναι έτοιμα. Εδώ είναι που χρειάζεστε βοήθεια: Φωνάξτε την παρέα σας και αναθέστε στον καθένα από μία δουλειά – κάποιος υπεύθυνος για την διακόσμηση, κάποιος άλλος για να προετοιμάσει το μπαρ, κάποιος για το φαγητό κ.ο.κ.

*Η μουσική
Το soundtrack του πάρτι σας θα πρέπει να έχει τις απαραίτητες δόσεις σε αποκριάτικη samba, αλλά όχι μόνο αυτή. Καλά τα «μπομπολέιρο» και η «λαμπάντα» αλλά φροντίστε να έχετε και κάτι πιο μοντέρνο στην playlist σας, για να μην κινδυνεύσετε από μουσική μονοτονία.

*Οι εκπλήξεις
Για να έχει λίγο περισσότερο σασπένς το πάρτι και για να έχουν λόγο οι καλεσμένοι να προσέξουν ιδιαίτερα τι θα φορέσουν, μπορείτε να προαναγγείλετε έναν διαγωνισμό μεταμφίεσης. Κάθε καλεσμένος σας θα μπορεί να γράψει σε ένα χαρτάκι ποιος πιστεύει πως έχει πετύχει την καλύτερη μεταμφίεση και στο τέλος της βραδιάς ο νικητής θα λάβει ένα δωράκι – δεν χρειάζεται να είναι ακριβό, αλλά απλώς συμβολικό.

Αποκριάτικο πάρτι για τα παιδιά
Αν το πάρτι δεν απευθύνεται σε ενήλικο κοινό, αλλά θέλετε να το κάνετε για να ευχαριστήσετε το παιδί σας και να το δείτε να διασκεδάζει με άλλους συνομηλίκους του, η βασική συνταγή παραμένει η ίδια (απλώς γλιτώνετε… το αλκοόλ). Ακολουθούν, ωστόσο ορισμένες επιπλέον συμβουλές, για να είστε βέβαιοι ότι όλα θα πάνε καλά στο πάρτι:

*Μην το κάνετε σαν αγγαρεία: Το παιδί θα το αντιληφθεί. Αντίθετα, θα πρέπει να το κάνετε σαν κάτι που πρόκειται να χαρείτε από κοινού.
*Δώστε του πρωτοβουλίες: Ρωτήστε το παιδί για το πώς φαντάζεται το πάρτι, τι μουσική προτιμά και κυρίως, τι στολή θέλει να φορέσει. Μην το πιέζετε να φορέσει αυτό που θέλετε εσείς.
*Δώστε έμφαση στο χρώμα και στα παιχνίδια: Τα παιδιά εκτιμούν ιδιαίτερα την πολύχρωμη, πληθωρική διακόσμηση, ενώ θα κρατηθούν απασχολημένα αν έχετε φροντίσει να «στήσετε» ορισμένα ομαδικά παιχνίδια κατά την διάρκεια του πάρτι, από τσουβαλοδρομίες μέχρι πινιάτες και διαγωνισμούς με ζαχαρωτά.
*Φροντίστε τους γονείς: Κρατήστε έναν χώρο όπου μπορούν όσοι γονείς συνοδεύουν τα παιδιά τους να καθίσουν και να κοινωνικοποιηθούν μεταξύ τους άνετα και εύκολα. Εδώ θα χρειαστούν και οι ικανότητές σας στις δημόσιες σχέσεις, ώστε να μην νιώσουν άβολα και να περάσουν και οι ίδιοι ωραία.
*Επιλέξτε στολή που μπαινοβγαίνει εύκολα για το παιδί: Συχνά, εξαιτίας του παιχνιδιού και του χορού, τα παιδιά ζεσταίνονται πολύ, και αν έχουν πάνω τους μια ιδιαίτερα βαριά στολή τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. Μια στολή μη ενιαία, από την οποία για παράδειγμα μπορεί να αφαιρεθεί το καπέλο, το μπλουζάκι, η μπέρτα κ.ο.κ. βοηθά σε τέτοιες περιπτώσεις, ώστε να επανέλθει το παιδί… σε φυσιολογικές θερμοκρασίες.

 

in2life.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο:http://shop.palettino.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *