Στέφανος Κορκολής: «Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου… »

korkolis-614x378

Ο Στέφανος Κορκολής έχει μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημα της υγείας του με στόχο να προτρέψει κι άλλους ανθρώπους να κόψουν το κάπνισμα, παραθέτοντας τις συνέπειες του σε εκείνον. Οι περιγραφές του στη συνέντευξη του στην Νανά Παλαιτσάκη και στην εφημερίδα Freddo συγκλονίζουν και για την υγεία του, αλλά και για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση του.

Πότε και πως διαγνώστηκες με καρκίνο;

Νανά μου, είχα φτάσει σε καρκίνο δεύτερου σταδίου, τον οποίο ανακάλυψα δυστυχώς αργά, καθώς μέσα σε όλα τα «καλά» που με διακρίνουν είναι ότι δεν έκανα προληπτικές εξετάσεις, πιστεύοντας ότι ποτέ αυτό δεν θα συμβεί σε μένα… Με πονούσε η μέση μου και πίστευα ότι είοναι εξαιτίας των πολλών ωρών που καθόμουν στο πιάνο. Μέχρι που πήγα σε γιατρό, γιατί άρχισα να πιστεύω ότι πιθανόν να είχα πέτρα στο νεφρό. Ο γιατρός μου με ενημέρωσε εντελώς ξεκάθαρα για το είδος του όγκου. Το ότι ήταν κακοήθης ήταν κάτι περισσότερο από βέβαιο, αλλά η αιτία που τον προκάλεσε ήταν 1000% το κάπνισμα. Εξαιτίας του μεγέθους και της υφής του όγκου, μπήκα επειγόντως χειρουργείο.

Όταν σου το ανακοίνωσαν τι ένιωσες;
Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου… Νομίζω ότι με πιάσανε μέχρι σπασμοί… «Έχασα την μπάλα», σκέφτηκα «γιατί σε μένα», αλλά ο δρόμος ήταν μονόδρομος. Έκανα χειρουργείο και αμέσως τις επόμενες μέρες ένιωθα πόνο, πολύ πόνο… Επιστρέφοντας σπίτι ήταν τόσος ο θυμός με τον εαυτό μου για την εξάρτηση μου από το κάπνισμα, ώστε πήρα το πακέτο που βρήκα μπροστά μου και το έλιωσα στα χέρια μου, το διέλυσα δηλαδή… Σκέψου ότι μέχρι σήμερα βλέπω νέα παιδιά να καπνίζουν στο δρόμο και τα σταματάω ζητώντας τους να κόψουν το τσιγάρο…

Θέλω να μάθω τι αλλαγές έφερε στη ζωή σου η ασθένεια…
Το χαστούκι ήταν τόσο δυνατό, που άρχισα να πετάω ό,τι με ενοχλούσε, ξεκινώντας από ανθρώπους και συνεχίζοντας με συνήθειες.

Εκείνη την περίοδο, ήσουν μόνος ή με σύντροφο;
Ήμουν με τον εαυτό μου, τη μητέρα μου και το πιάνο μου.

Πόσους ανθρώπους έχεις κρατήσει στη ζωή σου;
Μμμμ Δυόμισι! Οι μεγαλύτερες προδοσίες σε μένα έχουν γίνει από άτομα που τους έιχα τεράστια εμπιστοσύνη, Πίστεψε με, ο καρκίνος μ βοήθησε και με βοηθάει – γιατί είμαι σε φάση θεραπείας.

Στέφανε, ζούμε πολύ κρίσιμες στιγμές αυτές τις ώρες στη χώρα μας. Εσύ σε τιο οικονομική κατάσταση βρίσκεσαι;
Σε καλύπτω αν σου πω ότι χρωστάω παντού; Αν θυμάσαι καλά, η εικόνα μου ως ποπ σταρ κράτησε στην αρχή των ’90s για πέντε χρόνια. Άλλωστε, δεν δούλεψα νύχτα για να έχω μεγάλα μεροκάματα. Όταν έβγαζα χρήματα έκανα κάκιστη διαχείριση, καθώς σε αυτόν τον τομέα είμαι τραγικός. Επίσης, μου φάγανε λεφτά και, εύπιστος καθώς είμαι, έδωσα χρήματα σε ανθρώπους που έκαναν ότι δεν είχαν. Ένας ακόμη παράγοντας που επιβάρυνε τα οικονομικά μου ήταν ότι από το 2000 έως το 2010, κάνοντας σε χώρες του εξωτερικού promo tour, η BMG μου παρείχε όλες τις καλές συνθήκες ταξιδιού για να προμοτάρω τον δίσκο μου, αλλά όλα τα άλλα έξοδα ήταν δικά μου. Συμπερασματικά για το σήμερα: χρωστάω σε τράπεζες, στην Εφορία, όπου κάνω διακανονισμούς, δεν οδηγώ αυτοκίνητο, αλλά θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου που κυκλοφορώ με ταξί.

 

zappit.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -60% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *