Σωστό αντρικό ντύσιμο για αρχάριους

Το καλό ντύσιμο είναι πολύ πιο εύκολη υπόθεση απ’ ό,τι φαίνεται. Δε χρειάζεται να περάσετε ώρες ατελείωτες στον καθρέφτη ή στα μαγαζιά για να φορέσετε το τάδε πουκάμισο που ταιριάζει με το δείνα παντελόνι και την τάδε κάλτσα. Το μόνο που χρειάζεται να έχετε κατά νου είναι μερικοί βασικοί και απλοί κανόνες στιλ.

Όπως αυτοί που θα δείτε παρακάτω.

* Προσοχή στα πολλά διαφορετικά υφάσματα και σχέδια. Μην το παρακάνετε. Επιτρέπονται τρεις το πολύ διαφορετικοί τύποι υφάσματος. Φροντίστε ιδιαίτερα να μην «ανήκουν» σε άλλη εποχή του χρόνου. Προσοχή στους συνδυασμούς των κοτλέ. Αν φοράτε κοτλέ σακάκι, μην φορέσετε κοτλέ παντελόνι εκτός και αν είναι κουστούμι.

* Το μέγεθος του σακακιού σας είναι εξίσου σημαντικό. Μερικά τρικ για να καταλάβετε αν το σακάκι «κάθεται» καλά πάνω σας:

-Σταθείτε φορώντας το σακάκι με τον δεξί σας ώμο στον τοίχο και γείρετε προς αυτόν. Αν η βάτα ακουμπά και λυγίζει στον τοίχο πριν «φτάσει» ο ώμος σας, τότε το σακάκι είναι πολύ μεγάλο.

– Φορέστε το σακάκι και δοκιμάστε να αγκαλιάσετε υποθετικά κάποιον. Αν νοιώσετε σε κάποιο σημείο στο στήθος ή στην πλάτη ότι κάτι «τσιτώνει» τότε το σακάκι σας είναι πολύ μικρό.

– Φορέστε το σακάκι και αφήστε τα χέρια σας χαλαρά στο πλάι. Λυγίστε τα δάχτυλά σας σαν να πιάνετε μια αποσκευή από τη λαβή της. Η άκρη από το σακάκι θα πρέπει να στέκεται ίσια στην κοιλότητα που φτιάξατε με τα δάχτυλά σας.

* Πόσα κουμπιά έχει το σακάκι σας; Δύο, τρία, ένα ή μήπως τέσσερα; Προτιμήστε τα τρίκουμπα και τα δίκουμπα σακάκια για τις πιο επίσημες περιστάσεις, έχοντας στο μυαλό σας ότι τα άλλα είναι περισσότερο σπορτίφ. Σε κάθε περίπτωση, μην κουμπώνετε το τελευταίο κουμπί του σακακιού.

 

in2life.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *