Τέλειο πρόσωπο με τη σωστή φροντίδα για κάθε ηλικία

Αν είσαι 20+ σαν την Emma Watson
Στην ηλικία των 20 τα μόνα προβλήματα του δέρματός σου είναι ίσως ακμή και ανομοιομορφία στο χρώμα του δέρματος από το ήλιο. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να προστατεύεις το δέρμα σου βάζοντας αντηλιακό κάθε μέρα στο πρόσωπο, το λαιμό αλλά και τα χέρια σου.

Βήμα1 Καθάρισε το πρόσωπό σου με ένα ήπιο αφρώδες καθαριστικό που δεν θα στεγνώσει το δέρμα σου.
Βήμα2 Κατά τη διάρκεια της ημέρας χρησιμοποίησε μια ελαφριά ενυδατική με SPF.
Βήμα3 Αν έχεις ακμή ελαφριάς μορφής χρησιμοποίησε μια θεραπεία με σαλικυλικό οξύ ή βενζολικό υπεροξείδιο.
Βήμα4 Αν ξενυχτάς πολύ, καπνίζεις και πίνεις συχνά ξεκίνα να βάζεις έναν ορό με βιταμίνη C τα βράδια για να αποφύγεις τις πρόωρες ρυτίδες.
Βήμα5 Για το βράδυ διάλεξε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα αν το δέρμα σου το χρειάζεται.

Αν είσαι 30+ σαν την Jessica Chastain
Ο αποχρωματισμός που προκύπτει από μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο αλλά και από την εγκυμοσύνη, καθώς και οι πρώτες λεπτές ρυτίδες, είναι οι δύο κίνδυνοι που απειλούν το δέρμα σου σε αυτή την ηλικία. Επιπλέον τα κύτταρα σταματούν να ανανεώνονται τόσο γρήγορα που σημαίνει ότι χρειάζεται να το απολεπίζεις πιο συχνά.

Βήμα1 Ώρα να αλλάξεις το αφρώδες καθαριστικό σου με κάποιο πιο κρεμώδες που δεν θα στεγνώνει το δέρμα σου.
Βήμα2 Την ημέρα, πριν το αντηλιακό σου, βάλε μία ενυδατική κρέμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά για πλήρη προστασία από τον ήλιο.
Βήμα3 Οι κρέμες με ρετινοιδή ή ρετινόλη μπορούν να μπουν στη καθημερινή σου φροντίδα σε αυτή τη δεκαετία. Θα βελτιώσουν την υφή του δέρματος σου αλλά και το τόνο του.
Βήμα4 Αν το δέρμα σου έχει ανάγκη από επιπλέον ενυδάτωση, βάλε πάνω από τη ρετινόλη μία απλή ενυδατική χωρίς έξτρα αντιγηραντική δράση.

 

Αν είσαι 40+ σαν την Diane Lane
Σε αυτή την δεκαετία οι ελαφριές ρυτίδες που είχες στα 30, δεν εξαφανίζονται μόλις αλλάξεις έκφραση. Τα οιστρογόνα σου πέφτουν και γι’αυτό πρέπει να εντάξεις στη ρουτίνα σου ενυδατικούς παράγοντες αλλά και ενισχυτικά του φυσικού κολλαγόνου, όπως είναι τα πεπτίδια.

Βήμα1 Καθάρισε το πρόσωπό σου με ένα κρεμώδες, ενυδατικό καθαριστικό και με ένα απαλό πινέλο προσώπου απομάκρυνε τα νεκρά κύτταρα. Σε αυτή την ηλικία θα χρησιμοποιείς πολύ ρετινόλη και ίσως προκαλέσει μικρά ξεφλουδίσματα.
Βήμα2 Χρησιμοποίησε κάθε μέρα αντηλιακή προσώπου και συνδύασε το με ένα προιόν με αντιοξειδωτικά για να αντιστρέψεις εν μέρη την ζημιά που έχει ήδη γίνει.
Βήμα3 Αν δεν χρησιμοποιείς πεπτίδια και ρετινοειδή από την προηγούμενη δεκαετία, τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσεις. Και τα δύο συστατικά μαζί μπορούν να βρεθούν σε αντιγηραντικούς ορούς και να λειτουργήσουν ακόμα καλυτερα.
Βήμα4 Διάλεξε μια αντιρυτιδική με υψηλή περιεκτικότητα σε γλυκερίνη ή υαλουρονικό οξύ που θα βοηθήσει το δέρμα σου να συγκρατήσει την υγρασία που του λείπει.

Αν είσαι 50+ σαν την Kim Cattrall
Η βασική λέξη εδώ είναι “ενυδάτωση”. Χρησιμοποίησε κρέμες και ορούς με συστατικά όπως τα πετίδια, τα ρετινοειδή, τα αμινοξέα και το άλφα-υδροξείδιο. Παράλληλα μπορείς να ενημερωθείς από το δερματολόγο σου για μη-επεμβατικές θεραπείες αναζωογόνησης του δέρματος.

Βήμα1
 Καθάρισε το πρόσωπό σου με ένα κρεμώδες καθαριστικό.
Βήμα2 Ιδίως τώρα που χρησιμοποιείς προιόντα με ισχυρούς αντιγηραντικούς παράγοντες, το δέρμα σου είναι ακόμα πιο ευαίσθητο στην έκθεση του ηλίου. Μην ξεχνάς το αντηλιακό κάθε μέρα.
Βήμα3 Για την ημέρα άπλωσε στο δέρμα σου έναν ορό πλούσιο σε πεπτίδια, αντιοξειδωτικά και υαλουρονικό οξύ.
Βήμα4 Τη νύχτα βάλε έναν ορό με ρετινοειδή πριν από την ενυδατική σου.
Βήμα5 Μετά από κάθε ορό άπλωσε μία ελαφριά στρώση βαζελίνης. Όσο περίεργο και αν ακούγεται είναι το πιο αποτελεσματικό προιόν που αποτρέπει την εξάτμιση της υγρασίας και σφραγίζει τα θρεπτικά συστατικά στο δέρμα σου.

madamefigaro.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο:http://shop.palettino.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *