Τα βότανα που «νικούν» τα συμπτώματα του κρυολογήματος!

Συνάχι, πονόλαιμος, πυρετός και κλεισμένη μύτη; Αν τα  δοκιμάσατε όλα τότε τα βότανα ίσως είναι η λύση. Υπάρχουν εκατοντάδες ιοί που…

 

…μπορούν να προκαλέσουν τα γνωστά συμπτώματα του κρυολογήματος με  αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθεί ο οργανισμός μας. Πυρετός, βουλωμένη μύτη, συνάχι και  βαρύ κεφάλι είναι μερικά από αυτά…

Για να προλάβετε τα  συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος πάρτε από το φαρμακείο συμπληρώματα  βιταμίνης C και ψευδαργύρου  καθώς μπορούν να δράσουν προληπτικά αλλά  και επισπεύσουν την ανάρρωση σας.

Τα βότανα ωστόσο που μπορούν να σας φανούν χρήσιμα όταν  ταλαιπωρείστε από πυρετό, πονόλαιμο και συνάχι είναι:

1. Λεβάντα, μέντα,  θυμάρι, δεντρολίβανο: Κάντε  εισπνοές με ατμό από τα αιθέρια έλαια των βοτάνων ή από αφεψήματα. Με αυτόν τον  τρόπο θα καθαρίσετε τις βλέννες και θα μειώσετε την ενοχλητική  καταρροή.

2. Τζίντζερ,  γλυκόριζα, εχινάκεια: Αν  ταλαιπωρείστε από γρίπη ή κρυολόγημα και διαπιστώσετε τα πρώτα συμπτώματα,  τότε να παίρνετε ανά 4 ώρες μισό  κουταλάκι βάμμα εχινάκειας. Ακόμη τρίξτε λίγο τζίντζερ και βάλτε το σε ένα  ποτηράκι μαζί με σκόνη γλυκόρριζας και λίγο μέλι. Από το παραπάνω μείγμα να  λαμβάνετε ανά 8 ώρες μισό κουταλάκι.

3.  Ευπατόριο: Είναι ένα βότανο  κατάλληλο για τα πρώτα συμπτώματα της γρίπης και του κρυολογήματος. Μειώνει τους  πόνους που κάνουν την εμφάνιση τους λίγο πριν τη γρίπη, έχει αντιπυρετική δράση  και αποσυμφορίζει το λαιμό και τα ιγμόρεια. Για να αισθανθείτε τις ευεργετικές  του ιδιότητες να πίνετε 4-5 φορές την ημέρα ένα ζεστό ρόφημα  ευπατόριου.

Άλλα βότανα που  βοηθούν είναι: Το μελισσόχορτο, η  αγριαψιθιά, ο κολίανδρος και ο   ζαμπούκος

Αν λαμβάνετε φάρμακα  ή αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας, συμβουλευτείτε το γιατρό πριν πάρετε  κάποιο βότανο.

lifezone.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *