Τα κατοικίδια κάνουν καλό στην υγεία … απόκτησε και εσύ ένα τώρα.

katoikidia-ipopgr
Πώς λέγονται αυτά τα μικρά, χαριτωμένα ζωάκια που έχουμε σπίτι μας; Κατοικίδια! Και τι κάνουν; Ευνοούν σοβαρά την υγεία μας, βάσει σχετικών ερευνών!

Δεν χρειάζεται να πληρώσεις για να τα αποκτήσεις δεδομένου ότι στο δρόμο κυκλοφορούν πολλά αδέσποτα που λαχταρούν να υιοθετηθούν και το κόστος διατροφής και κτηνιατρικής τους περίθαλψης είναι ελάχιστο σε σχέση με ότι προσφέρουν.

palettinoss17

Πώς βοηθούν την υγεία μας; Διαβάστε παρακάτω :

1. Προσφέρουν σωματικά και ψυχικά οφέλη στους ανθρώπους όλων των ηλικιών. Στους μικρότερους τα κατοικίδια μετατρέπονται σε  δασκάλους και στους μεγαλύτερους προσφέρουν ευεξία και ενεργητικότητα.
2. Η συντροφιά ενός ζώου βοηθά στη μείωση της πίεσης και της χοληστερίνης και μειώνει τα καρδιακά επεισόδια ακόμη και σε ανθρώπους που έχουν ήδη υποστεί καρδιακό.

3. Η  φροντίδα ενός ζώου αυξάνουν τη σωματική δραστηριότητα , βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και  παράλληλα επιβραδύνει την απώλεια οστικού ιστού.


Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο :www.palettino.gr/radio


4. Τα κατοικίδια λειτουργούν και ως ψυχοθεραπευτές δεδομένου ότι προσφέρουν συντροφιά ακόμα και με τις πιο απλές κινήσεις τους διώχνουν το στρες και την ένταση της ημέρας.
5. Χαλαρώνουν του ανθρώπους, τους ηρεμούν και νικούν την κατάθλιψη.
Η αγάπη τους είναι ανιδιοτελής και φέρνει χαμόγελα ακόμα και  τις μέρες που όλα μοιάζουν μαύρα.

6. Έρευνες απέδειξαν ότι τα σκυλιά αντιλαμβάνονται από τη μυρωδιά  την αλλαγή συμπεριφοράς όταν ένα μέλος της οικογένειας τους θα πάθει κάτι κακό, και πριν αυτό συμβεί και ειδοποιούν τα υπόλοιπα μέλη΄.


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

palettinoss17

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *