Τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για να αποκτήσεις ονειρεμένα μαλλιά.

22765818_mila_kunis.limghandler

Η φθορά των μαλλιών εκτός του ότι κάνει την όψη τους πιο θαμπή, έχει κι ένα ακόμα χειρότερο μειονέκτημα. Είναι ύπουλη και εμφανίζεται αργά αλλά σταθερά. Θυμήσου όλες εκείνες τις φορές που είπες “ας περάσω λίγο την ισιωτική” ή “θα ρίξω λίγο περισσότερη λακ” χωρίς να το σκεφτείς δεύτερη φορά γιατί τόσες φορές το έχεις κάνει και δεν χάλασε κι ο κόσμος. Κι όμως ΟΛΕΣ αυτές τις φορές τα μαλλιά σου υπέφεραν αργά και βασανιστικά μέχρι να φτάσουν να στο αποδείξουν εμφανώς, δηλαδή να θαμπώσουν. Αν θες λοιπόν να κάνεις μια νέα αρχή στο πως συμπεριφέρεσαι στα μαλλιά σου, αυτός είναι ο δεκάλογος στον οποίο πρέπει να ορκίζεσαι από εδώ και πέρα.

palettino

1. Αποφεύγεις οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή ισιώματος όσο περισσότερο μπορείς. Εκείνο το βράδυ που θα λουστείς πριν κάτσεις στον καναπέ σου για ταινία, μην στεγνώσεις τα μαλλιά σου. δεν φαντάζεσαι πόσα γλυτώνεις έστω και με μια φορά λιγότερη έκθεση σε θερμότητα. Επίσης δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς το σίδερο κάθε Σάββατο πριν βγεις. Αν κάνεις λίγο υπομονή θα έρθει μια μέρα που τα μαλλιά σου θα δείχνουν φανταστικά χωρίς καθόλου styling. Ω ναι!

2. Προτίμησε μεταξωτές μαξιλαροθήκες. Κάνει την τριβή με τα μαλλιά σου πολύ πιο ήπια και άρα δεν τα σπάει.


Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο:www.palettino.gr/radio


3. Μην αφήνεις τα μαλλιά σου πολλές μέρες άλουστα. Ακόμα κι αν δεν δείχνουν βρώμικα ή λιπαρά, η ρύπανση της πόλης μπορεί να τα εξασθενίσει σημαντικά.

4. Μην ξεχνάς να τα ενυδατώνεις. Δεν είναι άλλωστε και κανένα μεγάλο νέο πως η ενυδάτωση είναι ό,τι χρειάζεται κάθε μέρος του σώματος σου, από την επιδερμίδα σου μέχρι τα μαλλιά σου.

5. Να είσαι πιστή στα προϊόντα που χρησιμοποιείς. Αφού δοκιμάσεις και βρεις εκείνα που σου ταιριάζουν, κράτησε τα αφού δείχνουν να είναι η σωστή συνταγή. Τα μαλλιά σου θα συνηθίσουν σε αυτά και δεν θα τους αρέσει καθόλου να τους αλλάξεις τη ρουτίνα τους.

palettino

6. Διόρθωσε τη διατροφή σου. Προτίμησε μια μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη και σίδερο γιατί και τα δυο συμβάλουν στο να μεγαλώνουν τα μαλλιά σου πιο γρήγορα.

7. Απόφυγε τον ήλιο. Η ηλιοθεραπεία είναι το ίδιο βλαβερή για τα μαλλιά σου όσο και είναι και για το δέρμα σου.

8. Μην ξεχνάς τα κουρευτείς. Κι όχι η δικαιολογία ότι μακραίνεις τα μαλλιά σου δεν μετράει. Αν κόβεις συχνά τις άκρες των μαλλιών σου τότε δεν αφήνεις περιθώριο να δημιουργηθεί ψαλίδι. Και η ψαλίδα δεν είναι μόνο άσχημη στο μάτι. Μπορεί να ευθύνεται και για το φριζάρισμα αφού αφήνει τις άκρες των μαλλιών σου ανοιχτές και εκτεθειμένες στην υγρασία.


Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο:www.palettino.gr/radio


9. Μην λούζεσαι με καυτό νερό. Το υπερβολικά ζεστό νερό ρίχνει τον όγκο των μαλλιών σου και απομακρύνει τη φυσική λιπαρότητα της επιδερμίδας του κεφαλιού σου.

10. Χρησιμοποίησε τα προϊόντα styling με σύνεση. Εξάλλου θα παρατηρήσεις κι εσύ ότι όσο λακ και να βάλεις, το χτένισμα μπορεί να μην στέκεται. Αυτό συμβαίνει γιατί χρειάζεται να ξέρεις τον σωστό τρόπο να χρησιμοποιείς τα προϊόντα κι όχι μεγαλύτερη ποσότητα από αυτά για να καλύψουν την έλλειψη τεχνικής σου. Αν δεν τα καταφέρνεις και πολύ καλά με αυτό το ζήτημα εκτός από τη συμβουλή ενός ειδικού, μπορείς να βρεις άπειρα tutorial στο youtube που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις ό,τι χτένισμα και να έχεις στο μυαλό σου.


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

palettino

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *