Τα 6+1 καταστροφικά λάθη στο μακιγιάζ

Είναι απλούστατα, νομίζεις οτι τα ξέρεις και τα εφαρμόζεις αλλά θα αναγνωρίσεις οτι κάνεις κι εσύ πολλά από αυτά. Το μακιγιάζ είναι απλή υπόθεση και θα είναι πάντα επιτυχημένο και λαμπερό, αν ακολουθείς τους παρακάτω χρυσούς κανόνες.

Λάθος 1ο: Μονοχρωματική βάση

To να τονίζεις κάθε χαρακτηριστικό σου ξεχωριστά, κάνει την επιδερμίδα σου να φαίνεται πιο φρέσκια και “ζωντανή”. Για να πετύχεις αυτό το αποτέλεσμα, αντί να χρησιμοποιείς ένα χρώμα ως βάση, παίξε με εναλλαγή δύο χρωμάτων ώστε να δημιουργείς φωτοσκιάσεις.

Λάθος 2ο: Το λάθος κονσίλερ

Ενώ χρησιμοποιείς το κονσίλερ ως το όπλο σου ενάντια στους μαύρους κύκλους και τα κουρασμένα μάτια, η λάθος απόχρωση φέρνει τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα, είτε είναι σκουρότερη είτε ανοιχτότερη από το χρώμα που σου ταιριάζει.
Το τρικ: εφάρμοσε το κονσίλερ σου σε ένα καλοφωτισμένο δωμάτιο, για να είσαι σίγουρη οτι ταιριάζει απόλυτα με το φυσικό χρώμα της επιδερμίδας σου. Επιπλέον, όταν δοκιμάζεις νέα προϊόντα, δοκίμαζέ τα σε σημεία με διαφορετικό φωτισμό για να είσαι σίγουρη για την επιλογή σου.

Λάθος 3ο: Παράλειψη του primer ματιών

Αυτή η κίνησή σου είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη αγαπητή φίλη, καθώς είναι σχεδόν σίγουρο οτι αν φοράς σκούρο μολύβι ειδικά κάτω από τα μάτια θα παρατηρηθεί το φαινόμενο raccoon (βλ. μαύρα μουντζουρωμένα μάτια). Aν θες να είσαι 100% σίγουρη για το αποτέλεσμα, χρησιμοποίησε μόνο αδιάβροχο μολύβι στο κάτω βλέφαρο.

 

Λάθος 4ο: Υπερβολική ποσότητα πούδρας

Το τελείως “στεγνό”πουδραρισμένο δέρμα σε κάνει να δείχνεις κουρασμένη σε αντίθεση με ένα καθαρό και λείο πρόσωπο. Ηθικό δίδαγμα: μην το παρακάνεις! Προτίμησε μια διάφανη πούδρα για να αντιμετωπίσεις τη γυαλάδα και δούλεψέ την αρκετά για να πετύχεις ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Λάθος 5ο: Χωρίς ενυδατική

Ποτέ μην εφαρμόζεις το make up σου χωρίς να έχεις ενυδατώσει από πριν το πρόσωπό σου. (Bonus βαθμοί για την ομορφιά σου αν χρησιμοποιείς κρέμα με αντηλιακό δείκτη προστασίας).

Κανόνας: Αν εφαρμόσεις make up σε ξηρό δέρμα είναι σίγουρο οτι εσύ θα δείχνεις πολύ κουρασμένη και αφυδατωμένη και το δέρμα σου γερασμένο και θαμπό.

Λάθος 6ο: Το λάθος μολύβι/eyeliner

Αν το δέρμα σου κινείται σε ψυχρούς τόνους, ένα μπρονζέ ή χρυσαφι eyeliner θα σε κάνει να δείχνεις άτονη και όχι τόσο υγιής. Αν αντιθέτως το δέρμα σου είναι πιο κοντά σε ζεστά χρώματα, τα ασημί/ψυχρά μεταλλικά μολύβια θα έχουν το ίδιο κακό αποτέλεσμα. Απόφυγε τα λάθος χρώματα για την επιδερμίδα σου, για να δείχνεις ζωντανή και ενεργητική.

missbloom.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *