Τι καλό κάνει ο καφές στα μαλλιά σου;

Καλά νέα για τις εθισμένες στον καφέ! Ε, ναι! Κάνει καλό στα μαλλιά. Διάβασε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες.

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύεται στο International Journal of Dermatology απεφάνθη ότι ηκαφεΐνη διεγείρει την επιμήκυνση των μαλλιών και παρατείνει τον κύκλο ανάπτυξής τους, μπλοκάροντας τις επιπτώσεις της ορμόνης DHT (διϋδροτεστοστερόνη), η οποία είναι υπεύθυνη για την τριχόπτωση. Παρότι οι γυναίκες έχουν μικρή ποσότητα ορμόνης, μέσα από την ίδια έρευνα ανακαλύφθηκε ότι οι θύλακες τους είναι πιο ευαίσθητοι από αυτοί των αντρών, ωστόσο ανταποκρίνονται πιο άμεσα στα ωφέλη της καφεΐνης.

Να πούμε σε αυτό το σημείο, βέβαια, ότι τα αποτελέσματα δεν φαίνονται άμεσα αν πίνεις ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα. Συγκεκριμένα, ο Δρ Robert Dorin αναφέρει ότι αν θέλεις να δεις σημαντική βελτίωση στο τριχωτό της κεφαλής σου πρέπει να πίνεις 50 κούπες καφέ την ημέρα, κάτι που σίγουρα δεν συνίσταται. 

Αν πάλι δεν πίνεις καφέ, μην αγχώνεσαι, υπάρχουν και για σένα λύσεις. Σπιτικές μάσκες, leave in προϊόντα και ειδικά καλλυντικά υπόσχονται να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό στα μαλλιά σου και να συμβάλλουν δυναμικά στην υγεία τους.

 

missbloom.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *