Τι τρώνε το Πάσχα στον υπόλοιπο κόσμο;

Σε αντίθεση με το δικό μας ορθόδοξο Πάσχα που πρόκειται να είναι το highlight αυτης της εβδομάδας, το καθολικό Πάσχα πέρασε και γιορτάστηκε. Αυτά είναι τα φαγητά με τα οποία το τίμησαν και γέμισαν τα κυριακάτικα τραπέζια σε πολλές χώρες του κόσμου. Παρά τα δυσπρόφερτα ονόματά τους και την εντυπωσιακή τους όψη, αν είσαι αρκετά γενναία, μπορείς να δοκιμάσεις να τα φτιάξεις και μόνη σου και να βάλεις την δική σου πινελιά στην τέχνη του ελληνικού κυριακάτικου τραπεζιού

1. Kulich (Ρωσία)
Πρόκειται για ένα γλυκό ψωμί, κάτι σαν το δικό μας άρτο, που σχετίζεται άμεσα με την εκκλησιαστική παράδοση γιατί αφού ψηθεί το πηγαίνουν στην εκκλησία για να το ευλογήσει ο παπάς.

2. Le gigot d’ Agneau Pascal (Γαλλία)
Ακριβώς αυτό που φαντάστηκες. Το αρνί που αργοψήνεται στα γαλλικά σπίτια με έντονα αρώματα από σκόρδο, δεντρολίβανο και μπαχαρικά.


3. Simnel cake (Ιρλανδία)

Έχει φρούτα και μπαχαρικά, αλλά γεύση που κυριαρχεί σε αυτό το κέικ είναι αυτή του αμυγδάλου αφού βασικό υλικό για να φτιαχτεί είναι η αμυγδαλόπαστα.

4. Bun and cheese (Τζαμάικα)
Στην ουσία πρόκειται για ψωμένια κουλουράκια που γίνονται σαν σάντουιτς βάζοντας ανάμεσα τους μία φέτα τυρί τσένταρ. Ένα απλό, αλλά πάρα πολύ νόστιμο σνακ που συνοδεύει το Πάσχα των τζαμαικάνών.

5. Casatiello (Ιταλία)
Ότιδήποτε σε αυτό το γεμιστό ψωμί είναι ένας συμβολισμός. Η ζύμη που φουσκώνει συμβολίζει τη νέα ζωή, το σχήμα επίτηδες μοιάζει με στέμα και τα αυγά δηλώνουν την αναγέννηση. Ποιος ξέρει.

6. Κουλουράκι με μαρμελάδα (Ουγγαρία)
Αν είσαι από αυτούς που τους αρέσει να τρώνε ωμή ζύμη, θα λατρέψεις αυτό το γλυκό, αφού εδώ η ζύμη χρησιμοποιείται ωμή. Την παγώνεις και μετά την κάνεις θρίμματα.

7. Capiroatada (Mεξικό)
Αυτή η πουτίγκα ψωμιού συνδυάζει γλυκό και αλμυρό βάζοντας στο παιχνίδι στρώσεις από ξηρούς καρπούς, τυρί, αποξηραμένα φρούτα και ζύμη αρωματισμένη με κανέλλα.

8. Advocaat (Ολλανδία)

Αυτό το κοκτέιλ φτιάχνεται από αυγά, ζάχαρη και μπράντι. Μοιάζει με το χριστουγεννιάτικο eggnog και με αυτό οι ολλανδοί γιορτάζουν το τέλος της Σαρακοστής.

9. Ηοt cross buns (Μ.Βρετανία)
Άλλο ένα ψωμένιο κουλουράκι με έντονα αρώματα από μπαχαρικά και σταφίδες με έναν σταυρό στην κορυφή. Ψήνεται και προσφέρεται τη Μ.Παρασκευή.

10. Osterchuesli (Ελβετία)
Ένα κέικ που εξωτερικά μοιάζει, αλλά μέσα έχει υφή πίτας και μέσα έχει γεύση βανίλια και λεμόνι.

 

cosmopolitan.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *