Το βραδινό τσιμπολόγημα μπορεί να μας… χαζέψει

BBoQmW1.img

Κανείς δεν είπε ποτέ ότι οι  βραδινές επιδρομές στο ψυγείο  και το τσιμπολόγημα έκανε καλό στην υγεία, αφού βλάπτει σίγουρα την πέψη και τη σωματική μάζα. Νέα έρευνα, όμως, φέρνει στο φως στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι αυτή η τακτική είναι το ίδιο  καταστροφική για το μυαλό  , όσο και για το σώμα. Και το χειρότερο; Το ίδιο ισχύει ακόμη κι αν το τσιμπολόγημα αφορά κάτι  υγιεινό  , όπως καρότα ή χούμους.

 Ερευνητές του  Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια  τέσταραν σε ποντίκια τη θεωρία που λέει ότι όταν τρώμε τις ώρες που έπρεπε να κοιμόμαστε, δημιουργείται  ανεπάρκεια  στην ιπποκάμπια περιοχή του εγκεφάλου, που ελέγχει τη μνήμη και τη μάθηση και τα ευρήματα είναι πολύ ενδιαφέροντα.

φαγητό λιγούρες Συγκεκριμένα, ταΐζοντας κάποια ποντίκια νωρίς και κάποια ακριβώς πριν τον ύπνο και κάνοντας σε όλα ένα ηλεκτρικό σοκ, βρήκαν ότι αυτά που έτρωγαν νωρίς ήταν φοβισμένα, που σημαίνει ότι θυμούνταν το σοκ. Από την άλλη, αυτά που έτρωγαν αργά δεν έδειχναν σημάδια τρόμου όταν απειλούνταν με σοκ την επόμενη ημέρα.

Αυτό αποτελεί ένα ακόμη λιθαράκι πάνω στη θεωρία ότι τρώγοντας τακτικά γεύματα τις λάθος ώρες, επηρεάζουμε  αρνητικά  τη μάθηση και τη μνήμη. Συν τοις άλλοις, η κατανάλωση φαγητού αργά το βράδυ φαίνεται πως επηρεάζει και τον ύπνο και ξέρουμε όλοι πως ο κακός ύπνος μπορεί να οδηγήσει σε  ασυναίσθητο τσιμπολόγημα  .

Την επόμενη φορά που θα σας έρθει βραδινή  λιγούρα  , απομακρυνθείτε από το ψυγείο και προτιμήστε να την καταπολεμήσετε με  ένα ποτήρι νερό. 

 

 

msn.com

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *