Το μπλουζάκι που μιλάει… όλες τις γλώσσες

Το μπλουζάκι που μιλάει… όλες τις γλώσσες

Ένα χρήσιμο ταξιδιωτικό εργαλείο που μπορείτε να… φορέσετε, το μπλουζάκι της Iconspeak μπορεί να αποδειχτεί άκρως πρακτικό όταν βρίσκεστε στο εξωτερικό και ειδικά σε χώρες που τα αγγλικά σπανίζουν.

Μπορείτε να το αποκαλέσετε το απόλυτο fashion statement ή απλώς ένα μπλουζάκι που μπορεί να… «μιλήσει» για εσάς, όταν κανείς δεν καταλαβαίνει λέξη από αυτά που λέτε.

Εμπνεύστηκε από το κενό επικοινωνίας που υπάρχει στους δρόμους, ανάμεσα σε ταξιδιώτες και ντόπιους και αποτελεί μέρος μιας σειρά προϊόντων που δημιούργησαν Ελβετοί, με την ονομασία Iconspeak.

Το μπλουζάκι-μεταφραστής

Η ιδέα τους ήρθε το 2013, όταν βρίσκονταν με τις μηχανές στο Βιετνάμ, μια εκ των οποίων τους χάλασε, όπως αναφέρει ο συνιδρυτής George Horn. Για να τη φτιάξουν, βρέθηκαν σε ένα μικρό χωριό όπου κανείς δεν καταλάβαινε αγγλικά ή γαλλικά. Γι’ αυτό, ο ίδιος και ο συνταξιδιώτης του χρησιμοιποίησαν σύμβολα γραμμένα σε χαρτί και κάρτες, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν ξανά και ξανά σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Μέρα ή νύχτα, τα σύμβολα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε περίσταση, γι’ αυτό και σκέφτηκαν να τα βάλουν σε ένα T-shirt.

Ξεκίνησαν με μια τεράστια λίστα συμβόλων και κατέληξαν να τη μειώνουν, έτσι ώστε να είναι σίγουροι ότι κανένα σύμβολο δεν θα είναιπροσβλητικό σε κάποιο μέρος του πλανήτη.

Αφαίρεσαν το θρησκευτικά σύμβολα, για να είναι σίγουροι, και τα τέσταραν στην Ευρώπη, όπως και στη Λατινική Αμερική. Τα σύμβολα που παρέμειναν, χρησιμοποιούνται σε συζητήσεις για ποδήλατα, τρένα, ξενοδοχεία, μπίρα, φαγητό, νοσοκομεία αεροπλάνα και wi-fi.

Το μόνο που λείπει είναι το σύμβολο πλυντηρίου ρούχων, για όσους δεν λένε να βγάλουν αυτή την μπλούζα από πάνω τους…

 

 

clickatlife.gr


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *