Το τυρί δεν θα σας παχύνει, καταναλώστε το άφοβα

Μπορείτε να γεμίσετε το ψυγείο σας με γιαούρτι και γάλα!
Προσπαθώντας να μελετήσουν τον τρόπο που η διατροφή επιδρά στην αύξηση βάρους μακροπρόθεσμα, παρακολούθησαν 120.000 άντρες και γυναίκες επί 16 χρόνια σε τρεις ξεχωριστές μελέτες. Οι προσπάθειες των ερευνητών δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό The American Journal of Clinical Nutrition, οι οποίοι αποκάλυψαν μερικά σημαντικά ευρήματα. Οι δίαιτες που ήταν πλούσιες σε κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας ήταν συνδεδεμένες με την αύξηση του βάρους. Από την άλλη, όσοι έτρωγαν περισσότερο γιαούρτι, θαλασσινά, ξηρούς καρπούς και κοτόπουλο χωρίς πέτσα είχαν περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσουν ένα υγιές σωματικό βάρος.

Τα ευρήματα θα ευχαριστήσουν ιδιαιτέρως όσους αγαπούν το τυρί, αφού βρήκαν όταν τα γεμάτα λιπαρά τυριά και το γάλα χαμηλών λιπαρών δεν φάνηκε να επηρεάζουν τη ζυγαριά. Με άλλα λόγια, αντίθετα με την κοινή αντίληψη, τα λιπαρά των γαλακτοκομικών δεν οδηγούν στην αύξηση του βάρους.

Επιπλέον, τα ευρήματα έδειξαν ότι η κατανάλωση τυριού με πολλά λιπαρά μπορεί να είναι καλύτερη για τη μέση σας από εκείνα με χαμηλά λιπαρά. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Tufts διαπίστωσαν ότι εκείνοι που επιλέγουν τυριά με χαμηλά λιπαρά καταναλώνουν στην πραγματικότητα περισσότερους τους υδατάνθρακες, κάτι που μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση βάρους.

Αν και αυτά τα νέα έχουν δώσει στους λάτρεις των γαλακτοκομικών έναν λόγο για να γιορτάζουν, δεν σημαίνει ότι πρέπει η διατροφή τους να είναι βασισμένη στο τυρί, διότι το τυρί είναι γεμάτο λιπαρά και χοληστερόλη, που αυξάνουν τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό. Επιπλέον, πολλά είδη τυριών είναι υψηλά σε νάτρια και η διατροφή που είναι πλούσια σε αλάτι έχει συνδεθεί με προβλήματα στο νεφρό, υπέρταση και παθήσεις στην πέψη.

Συμπέρασμα; Φάτε τυρί, χωρίς να ανησυχείτε για τη σιλουέτα σας!

 

huffingtonpost.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *