Το 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Νέας Υόρκης

Ο σημερινός ελληνικός κόσμος, μέσα από αδιέξοδα που επιφέρει η οικονομική κρίση, αλλά και ιστορίες που μεταφέρουν απραγματοποίητα όνειρα, χαμένες προσδοκίες και αναζητήσεις σε απλά πράγματα της ζωής, παρουσιάζεται στο έβδομο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Νέας Υόρκης, από τις 3 έως τις 16 Οκτωβρίου.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής του Φεστιβάλ, καθηγητής Τζέιμς Ντε Μέτρο, το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολές σε κινηματογράφους στην Αστόρια, στο Μανχάταν, αλλά και στο Λονγκ ‘Αιλαντ, ενώ στο πλαίσιο του φεστιβάλ πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις.

Πέντε ταινίες προβάλλονται για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες και πρόκειται για τις: «Χαρά» του Ηλία Γιαννακάκη, «Μαντζουράνα» της Όλγας Μαλέα, «Tο Δέντρο και η Κούνια» της Μαρίας Ντούζα και τα ντοκιμαντέρ «Black Box» του Γεράσιμου Ρήγα και τα «Γυμνά Χέρια» του Γιώργου Σκεύα.

Οι άλλες ταινίες και τα ντοκιμαντέρ που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα του έβδομου ετήσιου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου είναι: «Συγχαρητήρια στους αισιόδοξους» της Κωνσταντίνας Βούλγαρη, «Αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού» του Έκτορα Λυγίζου, «Ταξισυνειδησία» του Κώστα Βάκκα, «Hello Anatolia» του Χρυσοβαλάντη Σταμέλου, «Φιλιά εις τα παιδιά» του Βασίλη Λουλέ, «Μαγική ώρα» του Κώστα Καπάκα, «Ένα βήμα μπροστά» του Δημήτρη Αθυρίδη, «Παπαδόπουλος και Σια» του Μάρκου Μάρκου, «Αν» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, «Ένας Λαμπερός Ήλιος» του Βασίλη Λουλέ και το «Archive» του Κρις Εμμανουηλίδη.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου παρουσιάζεται υπό την αιγίδα του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Ιδρύματος Ελληνοαμερικανικού Πολιτισμού, ενώ οικονομικά στηρίζεται από το Θυγατρικό Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάση στις ΗΠΑ, καθώς και από δωρεές οργανισμών, εταιρειών και ιδιωτών.

Από το ξεκίνημά του το 2007, το Φεστιβάλ έχει παρουσιάσει δεκάδες παραγωγές (ταινίες και ντοκιμαντέρ), οι περισσότερες εκ των οποίων προβλήθηκαν για πρώτη φορά στην Αμερική.

 

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *