Φαντάσματα του παρελθόντος ζουν ανάμεσά μας – Συγκλονιστικές φωτογραφίες

Ένας ιδιοκτήτης σκύλου περπατάει ήσυχα σε ένα χωράφι στο Νιου Τζέρσεϊ, χαμένος στις σκέψεις του, υπό τον καταγάλανο ουρανό. Πίσω του, το φάντασμα ενός τεράστιου αεροσκάφους, τυλιγμένο στις φλόγες, καταρρέει στο έδαφος.

 

Κρατώντας έναν χαρτοφύλακα και μιλώντας στο κινητό του τηλέφωνο, ένας επιχειρηματίας περπατάει μπροστά από την Πύλη του Βραδεμβούργου, ακριβώς μπροστά από το σημείο που κάποτε βρισκόταν το Τείχος του Βερολίνου, που για σχεδόν 30 χρόνια χώριζε την πόλη στα δύο.

Στο Παρίσι, ένα νεαρό ζευγάρι αναπαύεται σε ένα πεζούλι, διαβάζοντας τις εφημερίδες, με τον Πύργο του Άιφελ να δεσπόζει στο βάθος. Δίπλα τους, ο Αδόλφος Χίτλερ στέκεται περήφανα, στοιχειώνοντας την πόλη, την οποία κάποτε είχε καταλάβει με τη βία.

Τέλος, τα φαντάσματα των στρατιωτών της Συμμαχίας εισβάλουν στη Νορμανδία, διεκδικώντας πίσω τα εδάφη από την τυραννική κυριαρχία του Τρίτου Ράιχ.

Οι συγκλονιστικές αυτές φωτογραφίες παρουσιάζουν ορισμένες ιστορικές τοποθεσίες του «χθες», συγκρίνοντάς τες με το «σήμερα». Η συλλογή ανήκει στον φωτογράφο Σεθ Τάρας, ο οποίος τη δημιούργησε για μία διαφημιστική καμπάνια του History Channel, με τίτλο «Γνώριζε το που στέκεσαι».

Ο κ. Τάρας ταξίδεψε στον κόσμο, φωτογραφίζοντας ιστορικές τοποθεσίες από την ακριβή γωνία που είχαν απεικονιστεί στο παρελθόν, και ύστερα επεξεργάστηκε τις φωτογραφίες του, προσθέτοντας στο φόντο το δραματικό παρελθόν τους.

Η φωτογραφία του αεροσκάφους δείχνει ένα χωράφι στην περιοχή Lakehurst του Νιου Τζέρσεϊ, όπου το γερμανικό αεροσκάφος Χίντενμπουργκ κατέρρευσε στις 6 Μαΐου του 1937, οδηγώντας στον θάνατο τους 36 επιβάτες του.

Στο Βερολίνο, η φωτογραφία δείχνει μία από τις τελευταίες στιγμές του Τείχους του Βερολίνου, λίγο πριν κατεδαφιστεί, και η Ανατολική και Δυτική Γερμανία ενωθούν, ύστερα από δεκαετίες διαχωρισμού τους.

Η απόκοσμη φωτογραφία του Χίτλερ είχε τραβηχτεί το 1940, όταν οι δυνάμεις των Ναζί κατέλαβαν τη γαλλική πρωτεύουσα, με τον δικτάτορα να ποζάρει γεμάτος περηφάνια στο ιστορικότερο μνημείο της χώρας.

Στη Νορμανδία, η φωτογραφία χρονολογείται στις 6 Ιουνίου του 1944, δείχνοντας την απόβαση των στρατιωτών της Συμμαχίας, που σηματοδότησε το τέλος της φασιστικής τυραννίας του Χίτλερ.

koolnews.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα
έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *