Φθινόπωρο-Χειμώνας 2014: Οι 5 πιο δυνατές τάσεις της νέας σεζόν!

Παρά το γεγονός ότι ο καιρός είναι ακόμα ζεστός, βρισκόμαστε πλέον επίσημα στην αρχή του φθινοπώρου, κάτι που εμείς μεταφράζουμε ως την τέλεια στιγμή να ρίξουμε μια ματιά στις τάσεις της σεζόν που ακολουθεί.

Ποιες είναι οι πιο ισχυρές τάσεις που επικράτησαν στα catwalks και θα φορέσουμε φέτος;

Δώσε προσοχή και δες παρακάτω τα 5 top-trends της νέας σεζόν και πως τα παρουσίασαν κορυφαίοι οίκοι μόδας όπως Marc Jacobs, Miu Miu, Saint Laurent και Celine!

LUXE SPORT
///
Tom Ford, Miu Miu, Chanel

Καθώς το street style αρχίζει να επηρεάζει ακόμη και τους πολυτελείς οίκους μόδας, τα runways αρχίζουν να δείχνουν πιο sporty και φορέσιμα looks. Αλλά φυσικά, τα brands προσθέτουν τη δική τους πινελιά σε αυτή την τάση με πούλιες, τουίντ ακόμα και PVC. Στoν οίκοTom Ford, ο σχεδιαστής παρουσίασε φορέματα εμπνευσμένα από τις φανέλες ποδοσφαίρου με τον αριθμό 61 (το έτος που γεννήθηκε ο Ford) ολοκέντητα με παγιέτες.

H Miuccia Prada στα catwalks της Miu Miu παρoυσίασε σπορ μπουφάν για σκι και μίνι φούστες σε απαλές παστέλ αποχρώσεις. Για να εξισορροπήσει την ανάγκη της για άνεση με την αίσθηση της θηλυκότητας, η γυναίκα Miu Miu φοράει ένα peek-a-boo σουτιέν κάτω από τα boxy ρούχα της.

Ενώ τη συλλογή Chanel ο Karl Lagerfeld επέλεξε να την παρουσιάσει σε ένα σκηνικό-σούπερ μάρκετ. Φορώντας αθλητικά παπούτσια, φαρδύ παντελόνι και ένα oversized παλτό, η γυναίκα Chanel μοιάζει έτοιμη να ψωνίσει τα προϊόντα της με λαμπερό στιλ.

ΤΑ ΝΕΑ 60’s
///
Gucci, Saint Laurent, House of Holland

Τα fashion brands για το φθινόπωρο του 2014 εμπνεύστηκαν και από το στιλ των Mod’s της δεκαετίας του ’60 με φορέματα και φούστες σε γραμμή Α, kitchy prints και go-go boots. Κάνοντας το στιλ σύγχρονο, τα brands εμπλουτίζουν τις συλλογές τους με μεταλλικές υφές, ζακάρ και πολλά ακόμα λαμπερά στοιχεία. Ο οίκος House of Holland έδωσε στο σημερινό party girl μια ιδέα από το glam του ’60 με έντονα μοτίβα και μίνι φούστες.

Ο Hedi Slimane για τη φθινοπωρινή συλλογή Saint Laurent εμπνεύστηκε από το rock & roll στιλ των 60’s. Μίνι φούστες σε συνδυασμό με ασημί μπότες μέχρι το γόνατο και πολυτελείς προσθήκες έκαναν το look ένα από τα πιο δυνατά του Slimane μέχρι στιγμής.

Οι φούστες σε γραμμή Α και οι ψηλές μπότες μέχρι το γόνατο έδωσαν στη συλλογή Gucci  ένα στιλ της δεκαετίας του ’60, με πολυτελή αίσθηση, ενώ οι παστέλ αποχρώσεις και τα κρυστάλλινα στολίδια έκαναν τη συλλογή να ξεχωρίσει στο Fashion Week του Μιλάνου.

ΚΑΡΟ
///
Isabel Marant, Tommy Hilfiger, Salvatore Ferragamo

Συνυφασμένο με την grunge αισθητική και το casual στιλ, το καρό πρωταγωνίστησε και στα φετινά catwalks του φθινοπώρου. Τα labels του έδωσαν μια πιο glam πινελιά χρησιμοποιώντας το σε φούστες και φορέματα ενώ η Isabel Marant τα ενσωμάτωσε στην tomboyish συλλογή της.

Ο Tommy Hilfiger που είναι γνωστός για την preppy αισθητική του παρουσίασε μια cozy συλλογή σε ένα σκηνικό που θύμιζε ski resort.Τα μοντέλα του περπάτησαν στα catwalks φορώντας καρό παλτό, patchwork denim και σκουφάκια.

Ο οίκος Salvatore Ferragamo παρουσίασε μια συλλογή  με άψογο ράψιμο, δερμάτινα looks και hardware λεπτομέρειες ενώ στο άνοιγμα του show, λάνσαρε την καρό τάση αντιπαραθέτωντας τα σκοτεινά μοτίβα πάνω σε ντραπέ φούστες μέχρι το γόνατο και μπότες.

ΓΟΥΝΑ
///
Fendi, Roberto Cavalli, Μarni

Κατά τα τελευταία λίγα χρόνια όλο και περισσότερα labels έδειχναν να αποφεύγουν να ενσωματώνουν τη γούνα στα looks τους, η εμφάνιση όμως της σεζόν φθινόπωρο 2014 απέδειξε ότι το επίμαχο υλικό επέστρεψε δυναμικά. Για τη συλλογή Fendi, o Karl Lagerfeldαντιπαραθέτει τη δύναμη με τον ρομαντισμό χρησιμοποιώντας την signature γούνα του οίκου και θηλυκές λεπτομέρειες.

Η γυναίκα Roberto Cavalli για αυτό το φθινόπωρο επιλέγει ένα rock & roll ύφος, συνδυάζοντας στενά παντελόνια με ανοιχτά πουκάμισα και πλούσια γούνινα παλτό. Ενώ η συλλογή Marniείχε ένα πιο nomad θέμα, με φτερά, γούνες και καιρό τουνίκ.

ΠΛΕΚΤΑ
///
Celine, Sonia Rykiel, Marc Jacobs

Τα catwalks του φθινοπώρου πλημμύρισαν όμως και με μακριά και μαλακά πλεκτά με υπερμεγέθεις αναλογίες. Τα fashion brands πήραν basic κομμάτια όπως πουλόβερ και φούστες, και τους έδωσαν ένα luxurious makeover με νέα κοψίματα και μήκη. Στην παρουσίαση της συλλογής Celine, η Phoebe Philo συνδύασε τα πλεκτά της με gingham prints.

Tα signature πλεκτά της Sonia Rykiel έκαναν και αυτή τη φορά πολύ αισθητή την παρουσία τους. Σε συνδυασμό με μακριά παλτό, και μερικές φορές γούνα, οι προοπτικές της Rykiel για το φθινόπωρο φαίνονται αρκετά ζεστές.

Η συλλογή του Marc Jacobs για το φθινόπωρο του 2014 ήταν μια ωδή στα πλεκτά, ενώ οι μακριές και χυτές αναλογίες σε συνδυασμό με τα headbands, της έδωσαν μια 70’s αίσθηση.

 

tlife.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *