Φρόντισε το πρόσωπό σου με 8 απλά βήματα

Η καθαρή επιδερμίδα είναι ζήτημα σωστού καθαρισμού αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Κάθε γυναίκα οφείλει να προσέχει την επιδερμίδα της. Σημάδια κούρασης, σπυράκια και ότι προδίδει την κουραστική μας καθημερινότητα οφείλουμε να το «διώχνουμε». Το govastileto.gr σου δίνει 8 πολύτιμα tips που θα σε βοηθήσουν να προσφέρεις πολλά στην υγεία και το δέρμα σου!

1. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κάθε γυναίκα είναι να κοιμάται βαμμένη. Προσοχή! Πάντα θα καθαρίζετε το πρόσωπό σας πριν κοιμηθείτε. Πρέπει να έχετε πάντα γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ ή ακόμα και όσες δεν σας ταλαιπωρεί κάποια αλλεργία μπορείτε να χρησιμοποιείτε μαντιλάκια καθαρισμού. Κάθε μέρα πρέπει να καθαρίζετε το πρόσωπό σας γρήγορα και αποτελεσματικά.

2. Η οικογένεια των μούρων είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C, και επιπλέον έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν απογειώνουν τα επίπεδα σακχάρου (μια από τις αιτίες που προκαλούν σπυράκια). Βάλτε τα, λοιπόν, στη διατροφή σας αν η επιδερμίδα σας έχει την τάση να βγάζει σπυράκια.

3. Δεν πρέπει να βγαίνετε από το σπίτι χωρίς να βάζετε κρέμα με δείκτη προστασίας, χειμώνα-καλοκαίρι, στην πόλη ή τις διακοπές. Ο ήλιος είναι από τις πιο βασικές αιτίες εμφάνισης καφέ κηλίδων και είναι στο χέρι σας να τις αποφύγετε. Η αντηλιακή κρέμα είναι ένα αξεσουάρ που δεν πρέπει ποτέ να λείπει από την τσάντα και το νεσεσέρ σας.

4. Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για καθαρή, λαμπερή επιδερμίδα. Μη  ξεχνάτε να πίνετε περισσότερο νερό.

5. Αν έχετε την τάση για κοκκινίλες και ερεθισμούς, δοκιμάστε αγνό ροδόνερο. Είναι σωτήριο, καθώς δρα καταπραϋντικά και εξισορροπεί κάθε τύπο επιδερμίδας.

6. Κάνετε απολέπιση τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα (ή και συχνότερα, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας). Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, επιλέξτε ένα ήπιο scrub το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χωρίς να ταλαιπωρήσει το πρόσωπό σας.

7. Το στρες κάνει την επιδερμίδα να «φουντώνει» – η άσκηση την ηρεμεί. Να ένας ακόμα λόγος να εντάξετε τη γυμναστική στο καθημερινό σας πρόγραμμα αλλά φροντίστε μετά την άσκηση, να περιποιείστε σωστά το πρόσωπό σας, με καθαρισμό και ενυδάτωση.

 

govastileto.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *