Φτηνές και πρακτικές ιδέες για τον κήπο ή την βεράντα σας!

Τώρα που η βεράντα και ο κήπος γίνονται το νέο, θερινό στέκι του σπιτιού, δείτε μερικούς έξυπνους, πανεύκολους και κυρίως οικονομικούς τρόπους, τόσο για να την ομορφύνετε όσο και για να βρείτε πρακτικές λύσεις που θα κάνουν τα απογεύματά σας εκεί ακόμα πιο ευχάριστα!

Πολύχρωμες τσιμεντόπλακες

Ο πιο στιλάτος και οικονομικός τρόπος για να δημιουργήσετε ένα πλακόστρωτο στον κήπο σας, προκειμένου να κάθεστε χωρίς να πατάτε πάνω στα γρασίδια, είναι να απλώσετε μερικές πλάκες πεζοδρομίου (θα βρείτε εδώ), οι οποίες κοστίζουν περί τα 3-4 ευρώ ανά τεμάχιο. Μπορείτε, μάλιστα, να βάψετε και κάποιες από αυτές, όπως στην φωτογραφία, με εποξειδικό χρώμα για δάπεδα από μπετό (θα βρείτε στα χρωματοπωλεία). Στη συνέχεια τοποθετήστε τα έπιπλά σας και θα έχετε μια πανέμορφη βεράντα!

Καθρέφτη-καθρεφτάκι μου!

Τοποθετήστε παλιούς καθρέφτες σε κάποιον τοίχο ή φράχτη για να κάνετε τον κήπο σας να φαίνεται μεγαλύτερος!

Μετατρέψτε μια παλιά καρέκλα σε κούνια

Αφαιρέστε τα πόδια, καρφώστε δύο μακρόστενα ξύλα στο κάτω μέρος για να τοποθετήσετε από εκεί τα σχοινιά από όπου θα την κρεμάσετε και βάψτε την σε ένα έντονο χρώμα!

Ετοιμάζεστε για πάρτι στον κήπο;

Δέστε γυάλινα μπουκάλια σε έναν φράχτη, σε διαφορετικά ύψη, γεμίστε τα με νερό και βάλτε μέσα λουλούδια!

Αντικουνουπικά… μπουκάλια!

Γεμίστε άδεια μπουκάλια του κρασιού με λάδι κιτρονέλλας. Τοποθετήστε μέσα χοντρά φυτίλια (θα βρείτε εδώ), τα οποία θα στερεώσετε σε μεταλλικές ροδέλες διαμέτρου όσο και η διάμετρος του στομίου του μπουκαλιού και με τρύπα σε άνοιγμα που να χωρά οριακά το φυτίλι (θα βρείτε εδώ). Οι ροδέλες θα πρέπει να καλύπτουν εντελώς το στόμιο του μπουκαλιού, έτσι ώστε να μην περνά καθόλου αέρας μέσα στο μπουκάλι, γιατί μπορεί να γεμίσει με καπνό. Στον πάτο των μπουκαλιών μπορείτε να βάλετε μερικές διαφανείς διακοσμητικές πετρούλες, για να είναι τα μπουκάλια σας πιο βαριά (και να μην τα παίρνει ο αέρας).

Φωτίστε το έδαφος του κήπου

Δώστε φως στον κήπο σας απλώνοντας έναν αδιάβροχο σωλήνα με λαμπάκια ή ταινία led χαμηλού φωτισμού, π.χ. στο πλάι κάποιου διαδρόμου (θα βρείτε εδώ).

Βοηθητικό αναδιπλούμενο τραπεζάκι τοίχου

Είναι πανεύκολο να το φτιάξετε, αν έχετε μία ξύλινη σανίδα (στις διαστάσεις που σας βολεύουν), 2 μεντεσέδες βαρέως τύπου, ένα κουτί με βίδες (θα βρείτε εδώ) και μερικές ακόμα τάβλες για να το στερεώσετε καλά. Δείτε αναλυτικά πώς θα το κάνετε εδώ.

Κρεμαστό κλουβάκι με «υλικό» για τα πουλιά

Τοποθετήστε ένα κρεμαστό, μεταλλικό κλουβάκι στον κήπο ή την βεράντα σας (θα βρείτε στα Jumbo), το οποίο θα γεμίσετε με πολύχρωμο νήμα. Τα πουλιά θα παίρνουν από εκεί μικρές-μικρές κλωστούλες που θα χρησιμοποιούν για να φτιάξουν υπέροχες πολύχρωμες φωλιές!

Σας περισσεύον τσιμεντόλιθοι; Φτιάξτε ένα παγκάκι!

Δεν φαντάζεστε πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε αυτό το pop παγκάκι από τσιμεντόλιθους για τον κήπο ή την βεράντα! Αν δεν έχετε αρκετούς μπορείτε πάντα να προμηθευτείτε περισσότερους (ακόμα και από εδώ), αφού κοστίζουν μόλις 50 λεπτά ο ένας. Αφού τους τοποθετήσετε στο σχήμα που σας βολεύει, θα χρειαστείτε ένα κομμάτι κόντρα-πλακέ, σε διάσταση τέτοια που να καλύπτει τους τσιμεντόλιθους, ένα κομμάτι αφρολέξ, σε διάσταση όσο το κόντρα πλακέ και ύφασμα για να το ντύσετε. Θα χρειαστείτε ακόμα μεγάλο συρραπτικό για να στερεώσετε το ύφασμα στο μαξιλάρι του καναπέ. Δείτε αναλυτικά πώς θα το κάνετε εδώ.

Αντικουνουπικό… λεμονόχορτο!

Φυτέψτε σε διάσπαρτες γλαστρούλες λεμονόχορτο, το οποίο θα φροντίσει να κρατήσει μακριά τα κουνούπια από τον κήπο ή την βεράντα σας! Πώς θα το κάνετε; Αγοράστε κοτσάνια από λεμονόχορτο, από το μανάβικο ή το σούπερ-μάρκετ. Τοποθετήστε τα σε ένα μικρό βάζο με νερό και περιμένετε μέχρι να αρχίσουν να φυτρώνουν. Σε δύο μέρες θα έχουν ήδη μεγαλώσει. Σε 3-4 εβδομάδες θα έχουν φθάσει σε μήκος 5 εκατοστών, οπότε τότε μπορείτε να το μεταφυτέψετε σε χώμα, σε σημείο με πολύ ήλιο, και να το ποτίζετε συχνά!

Πηγή: mama365.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *