Φτιάξτε το δικό σας ενυδατικό σαπούνι

sapouni-01

Το σαπούνι είναι απαραίτητο για την καθημερινή καθαριότητα του σώματος, αλλά και του προσώπου σας. Γιατί λοιπόν να μην δημιουργήσετε το δικό σας φυσικό σαπούνι, το οποίο και πιο οικονομικό θα είναι και θα προέρχεται από τα χεράκια σας… Δείτε τα υλικά και την συνταγή.

  • Θα χρειαστείτε:

– 350 γρ. νερό
– 3-4 κουταλιές αιθέρια έλαια
– 220 γρ. ελαιόλαδο
– 170 γρ. καστορέλαιο
– 65 γρ. αμυγδαλέλαιο
– 1/2 κουταλιά καροτέλαιο
– 1/2 κουταλιά σιτέλαιο
– 175 γρ. φοινικέλαιο
– 30 γρ. λάδι χοχόμπα
– 15 γρ. λάδι αβοκάντο
– 225 γρ. λάδι καρύδας
– 125 γρ. καυστικό νάτριο (αλισίβα)

  • Τρόπος παρασκευής:

Βάλτε στο νερό το καυστικό νάτριο και ανακατέψτε τα, προσέξτε όμως γιατί η θερμοκρασία του μείγματος θα ανέβει πολύ και μπορεί να καείτε. Στη συνέχεια αφήστε το μείγμα όλη τη νύχτα να κρυώσει – προσοχή πρέπει φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Σε ένα άλλο μπολ βάλτε το ελαιόλαδο, το καστορέλαιο, το αμυγδαλέλαιο, το λάδι χοχόμπα και το λάδι αβοκάντο και ανακατέψτε τα. Τέλος, προσθέστε το λάδι καρύδας και το φοινικέλαιο, που είναι σε ημιστερεή μορφή και θερμάνετε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφήστε το να κρυώσει μέχρι του 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη συνέχεια φορώντας γάντια βάλτε την αλισίβα στα λάδια, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να έχετε ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια, ρίχνετε το σιτέλαιο, το καροτέλαιο και τα αιθέρια έλαια της επιλογής σας με συνεχή ανάδευση και χύστε το μείγμα σε καλούπι, κάποιο κουτάκι ή ακόμα και τα φορμάκια του κέικ. Σε 5 ημέρες το σαπούνι σας θα είναι έτοιμο.

Αν θέλετε να το κάνετε πιο εντυπωσιακό, μπορείτε να προσθέσετε φρούτα, ροδοπέταλα, μπαχαρικά κλπ, αρκεί να βάλετε τη μισή ποσότητα του μείγματος (δηλαδή του σαπουνιού πριν σκληρύνει) στο καλούπι, να προσθέσετε τα διακοσμητικά σας και έπειτα την υπόλοιπη ποσότητα.

Ακόμα πιο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσετε ένα καλούπι σε περίεργο σχήμα, όπως καρδούλες, αστεράκι κλπ, όπως αυτά που σχηματίζετε τα κουλουράκια.

http://www.beautetinkyriaki.gr

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο : shop.palettino.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *