Χριστούγεννα σε Ελάτη-Περτούλι

ελάτη-περτούλι

Καυτά φοντί σοκολάτας δίπλα στην ξυλόσομπα, χορός στο χιόνι και βόλτες σε υγρά δάση που μοιάζουν βγαλμένα από παραμύθια με ξωτικά και νεράιδες. Τα δώρα μιας καινούργιας αρχής στις πλαγιές του Κόζιακα.

Σε τούτο τον τόπο τα καλύτερα δώρα κρύβονται μέσα σε πυκνά ελατοδάση τυλιγμένα στην ομίχλη και σε απέραντα λιβάδια με άλογα που τρέχουν ανέμελα. Πίσω απ’ τα παράθυρα πέτρινων αρχοντικών που φέρουν την αίγλη μιας άλλης εποχής και σε φιδογυριστούς δρόμους που οδηγούν σε ονειρικά σαλέ φτιαγμένα από κορμούς ελάτων. Σε μαγαζιά με απαλά φώτα που σερβίρουν καυτά φοντί σοκολάτας δίπλα σε μαντεμένια τζάκια και σε ζεστές σάλες με θαμπωμένα τζάμια. Εδώ η φύση έχει μεγαλουργήσει. Η δαντελωτή άγρια κορυφογραμμή του Κόζιακα σε κοιτά αγέρωχα, ο Ασπροπόταμος σού σιγοτραγουδά και ο αέρας φέρνει από παντού μυρωδιές από καμένο ξύλο και βρεγμένη γη. Σκηνικό Άλπεων, ιδανικό για να ζήσεις το χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Δύσκολο να επιλέξεις ανάμεσα στην κοσμική Ελάτη και το αρχοντικό Περτούλι. Το σίγουρο είναι, πως αν πας στο ένα, θα πας και στο άλλο. Αν είσαι τυχερός και σε βρουν εδώ οι πρώτες νιφάδες χιονιού, θα χαίρεται η ψυχή σου και μόνο να κοιτάζεις το τοπίο. Άνθρωποι από κάθε γωνιά της χώρας έρχονται για να ζήσουν από πρώτο χέρι την ομορφιά των λευκοντυμένων περτουλιώτικων λιβαδιών αλλά και την εμπειρία των νυχτερινών υπαίθριων πάρτι με δυνατές μουσικές και τεράστιες δάδες να φωτίζουν τις χιονισμένες κορυφές.

5 πράγματα που πρέπει να κάνετε τα Χριστούγεννα σε Ελάτη-Περτούλι 

 

Μπείτε στο κλίμα της εποχής κάνοντας σκι και βόλτες με έλκηθρα ανάμεσα στα έλατα, στο μικρό και εύκολα προσβάσιμο Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου. Συχνά διοργανώνονται βραδιές νυχτερινού σκι και διάφορα happenings (τηλ.: 24340 91545, ημερήσιο εισιτήριο €10).

 

Κατεβείτε ένα πρωινό στην πόλη των Τρικάλων για να επισκεφθείτε τον Μύλο των Ξωτικών. Για δεύτερη χρονιά φέτος, ο παλιός Μύλος Ματσόπουλου μετατρέπεται σ’ ένα παραμυθένιο σκηνικό με πολλά γλυκά, παιχνίδια και χριστουγεννιάτικα events (καθημερινά 10:00-21:00 έως τις 5 Ιανουαρίου 2014, www.milosxotikon.gr).

 

Ζεσταθείτε μπροστά στο τζάκι του café Κεχρί, αργοπίνοντας μία από τις δεκάδες διαφορετικές σοκολάτες και δοκιμάζοντας γλυκά του ταψιού παρέα με ελληνικό στη χόβολη (Ελάτη, τηλ.: 24340 71341).

 

Παρακολουθήστε τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία μαζί με τους ντόπιους στην Παναγία της Θεοτόκου, στο κέντρο της Ελάτης.

 

Οδηγήστε μέχρι τα χωριά του Ασπροπόταμου, το Χαλίκι, την Ανθούσα, την Καλλιρρόη και την Αγία Παρασκευή, για να δείτε ωραία παλιά αρχοντικά, καταρράκτες και πέτρινα γεφύρια.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Αρχοντικό Χατζηγάκη Χτισμένο το 1890 από Ελβετούς αρχιτέκτονες, με πολύ μεγάλα δωμάτια, country style σουίτες, εστιατόριο, café-bar και γυμναστήριο (Περτούλι, τηλ.: 24340 91146, www.chatzigaki.gr).
Ξύλινο Χωριό Πολυτελείς διώροφες μεζονέτες από κορμούς έλατου, με σοφίτες, τζάκι και θέα στις πλαγιές του Κόζιακα (Λιβάδια Περτουλίου, τηλ.: 24323 00370, www.xilinohorio.gr).
Dristela Resort Πολυτελή δωμάτια με ταπετσαρίες Ralph Lauren, τζάκι και θέα στο δάσος, συν μικρό spa (Νεραϊδοχώρι, τηλ.:  24340 91350, www.dristela.gr).
Koziakas Ατμοσφαιρικές σοφίτες σε ρουστίκ ύφος, σουίτες με design πινελιές και δύο από τα καλύτερα εστιατόρια της περιοχής, στο κέντρο του χωριού (Ελάτη, τηλ.: 24340 71270,www.koziakashotel.gr).
Μικρή Άρκτος Δώδεκα ζεστά και περιποιημένα δωμάτια που αγναντεύουν τις ελατόφυτες πλαγιές, ορισμένα από αυτά με τζάκι και υδρομασάζ (Ελάτη, τηλ.: 24340 71777,www.mikriarktos.com.gr).
Γιαμάνδες Δωμάτια με πιο μοντέρνο στυλ μέσα στα έλατα. Στα μπάνια του θα βρείτε τζακούζι, στα σαλόνια του φίνα πολύχρωμα υφάσματα. Αγαπήσαμε τα δωμάτια που παραμπέμπουν σε γαλλική εξοχή με τις ροζ λεπτομέρειες και το ταβάνι που παραπέμπει σε σοφίτα. Διαθέτει και πολύ μεγάλα δωμάτια, ιδανικά για οικογένειες.  (Ελάτη, τηλ.: 2434071749, www.giamandes.gr)

ΚΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΒΡΕΙΤΕ ΔΩΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ

 

Ξύλινο Χωριό

ΦΑΓΗΤΟ
Το Λημέρι του Βασίλη 
Από τις πιο γνωστές ταβέρνες του Περτουλίου, με ζεστό δίπατο χώρο με ξύλινη σκάλα, τζάκι και παραδοσιακά αντικείμενα στη διακόσμηση. Φημίζεται για το κυνήγι της αλλά και για τις πίτες με χειροποίητο φύλλο από καλαμποκάλευρο. Συν φρέσκο ζυμωτό ψωμί, πολλές ετικέτες κρασιού και υπέροχα σπιτικά γλυκά. H φασολάδα και οι κολοκυθοκεφτέδες πρέπει να είναι μέσα στις επιλογές σας. Περτούλι, τηλ.: 24340 91200, από €15 το άτομο.

Το Ανώγι
Στη μεγάλη σάλα, με θέα τις πλαγιές του Κόζιακα, τα τραπέζια γεμίζουν με χορτόπιτες, σούπες, καλομαγειρεμένα πιάτα (αρνάκι στη γάστρα, ζαρκάδι με χυλοπίτες, γίδα βραστή κ.ά.) και καλό χύμα κρασί. Θα την βρείτε στο τέταρτο χιλιόμετρο από Ελάτη προς Περτούλι. Στα συν, το άνετο parking. Εξαιρετικό το γαλοτύρι παραγωγής τους, που λιώνει στον φούρνο και γίνεται κρέμα. Ελάτη, τηλ.: 24340 71761, από €15 το άτομο.



Ταβέρνα του Παναγιώτη 

Από την μεγάλη τζαμαρία χαζεύουμε το χιονισμένο τοπίο του Περτουλίου, ενώ από το τραπέζι μας περνάνε αγριογούρουνο με δαμάσκηνα, ζαρκάδι κοκκινιστό με σταφίδες και ελάφι με αποξηραμένα φρούτα, όλα σε μεγάλες μερίδες από τα χέρια του Παναγιώτη. Το σπιτικό εκμέκ ρίχνει ιδανικά την αυλαία στο γεύμα δίπλα στο τζάκι. Περτούλι, τηλ.: 24340 91000, από €15 το άτομο.


Gallery

arttravel.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *