ΧΡΩΜΑ ΜΑΛΛΙΩΝ! Ο απόλυτος οδηγός για να διαλέξεις ποιο σου ταιριάζει

Χρώμα μαλλιών. Ή/και χρωματολόγιο μαλλιών. Ή/και βαφή μαλλιών. Όπως και να το δεις παύλα σκεφτείς αν υπήρχε λίστα με τα top beauty θέματα που απασχολούν τις γυναίκες, το τέλειο χρώμα μαλλιών θα ήταν στις τρεις πρώτες θέσεις.

Και μπορεί να μην είμαι στο μυαλό σου αλλά ξέρω πως υπάρχουν κάτι σκέψεις τύπου: Τι χρώμα να βάψω τα μαλλιά μου; Θα μου πηγαίνει; Μήπως το ξανθό παραείναι ξανθό για την σκούρα επιδερμίδα μου; Πώς θα βρω το τέλειο χρώμα μαλλιών που μου ταιριάζει στ’ αλήθεια;

Με τι κριτήριο επιλέγουμε το χρώμα που θα βάψουμε τα μαλλιά μας;
Βασικά κριτήρια επιλογής για να διαλέξουμε το χρώμα που ταιριάζει στα μαλλιά μας είναι δύο:το χρώμα της επιδερμίδας και το χρώμα των ματιών. Και αυτά τα δύο πάντα σε συνδυασμό. Ποτέ δεν επιλέγουμε μόνο βάσει της επιδερμίδας μας ή βάσει του χρώματος των ματιών μας.

Πόσοι τόνοι επιδερμίδας υπάρχουν;
Στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο δύο τόνοι- χρώματα δέρματος:
– λευκά δέρματα
– σταρένια δέρματα

Στα λευκά δέρματα υπάρχουν δύο υποδιαιρέσεις. Λευκές επιδερμίδες που έχουν κίτρινα στοιχεία, είναι δηλαδή λίγο μπεζ (δεν βλέπεις κόκκινα, ροδαλά μαγουλάκια) και υπάρχει και η κατηγορία που έχει κόκκινα ροδαλά μαγουλάκια.
Οι σταρένιες επιδερμίδες οι οποίες είναι μπεζ, δηλαδή έχουν κίτρινο, δεν έχουν υποδιαιρέσεις.
Άρα no 1: βασικό κριτήριο για να βρούμε το χρώμα των μαλλιών που μας ταιριάζει είναι να εντοπίσουμε πρώτα το χρώμα του δέρματός μας.

Ποια είναι τα βασικά χρώματα ματιών;
Αυτό το σεμινάριο ώστε να βεις το χρώμα μαλλιών που σου ταιριάζει αποφασίσαμε με τον Νικόλα να στο κάνουμε όσο πιο υπεραπλουστευμένο γίνεται. Άρα, ο διαχωρισμός και εδώ όπως και στα χρώματα του δέρματος είναι πολύ απλός. Υπάρχουν τα:
– καστανά μάτια
– ανοιχτόχρωμα μάτια (πράσινα και μπλε) 

Ποια είναι τα βασικά χρώματα που μπορείς να βάψεις τα μαλλιά σου; 
– Καστανά
– Κόκκινα χάλκινα
– Ξανθά

Παρακάτω έχουμε βάλει και τους τρεις αυτούς παράγοντες μαζί και δημιουργήσαμε μια λίστα με συνδυασμούς ώστε να βρεις το ιδανικό σου χρώμα βάσει α) του χρώματος του δέρματός σου β) του χρώματος των μαλλιών σου και γ) του χρώματος που θέλεις να βάψεις τα μαλλιά σου ώστε να ξέρεις μέχρι ποιο ύψος πρέπει να πας και τι πρέπει να προσέξεις. Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

ΕΧΕΙΣ ΣΤΑΡΕΝΙΟ ΔΕΡΜΑ; ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ… 

1. ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΒΑΨΕΙΣ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ:

Α) ΣΤΑΡΕΝΙΑ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΜΑΤΙΑ
Όσον αφορά τις σταρένιες επιδερμίδες, αν πάμε στα καστανά μπορείς να πας μέχρι το ύψος του 7, δηλαδή ένα ωραίο καστανό, ανοιχτό που να έχει μια ζεστή απόχρωση. Συνήθως τα καστανά μάτια έχουν λίγο χρυσό μέσα οπότε βάζοντας ένα καστανό ζεστό από πάνω που ελαφρώς κοκκινίζει κάνεις την επιδερμίδα σου να δείχνει πιο φωτεινή και να μην χλωμιάζει.
Β) ΣΤΑΡΕΝΙΑ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟΧΡΩΜΑ ΜΑΤΙΑ
Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να πας στα καστανά ψυχρά που μπορείς να τα συνδυάσεις με κάποια highlights λίγο πιο φωτεινά, δύο τόνους παραπάνω από την επιλογή του χρώματος που έχεις κάνει. Μάλιστα, έτσι δεν μειώνεις την δύναμη του χρώματος που υπάρχει στα μάτια, αντίθετα τα βλέπεις πιο έντονα πια! Και το μυστικό είναι πάντα στην περίμετρο της τριχοφυϊας τα μαλλιά να είναι λίγο πιο σκούρα γιατί έτσι βλέπεις πιο έντονα τα μάτια και την επιδερμίδα πιο φωτεινή.

2. ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΒΑΨΕΙΣ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ:
Α) ΣΤΑΡΕΝΙΑ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΜΑΤΙΑ

Όταν έχεις σταρένια επιδερμίδα μπορείς να επιλέξεις ένα κόκκινο χάλκινο αρκεί αυτό να είναι μέχρι το ύψος του 6 όταν έχεις καστανά μάτια.
Β) ΣΤΑΡΕΝΙΑ ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ ΜΕ ΑΝΟΙΧΡΟΧΡΩΜΑ ΜΑΤΙΑ 
Όταν, όμως, έχεις ανοιχτόχρωμα μάτια μπορείς να ανεβάσεις τονικά το κόκκινο και το χάλκινο, οπότε μπορείς να έχεις μεγαλύτερη φωτεινότητα. Για παράδειγμα, αν θες να είσαι σε ένα κόκκινο στο ύψος του 6, ένα 6.60 ας πούμε, μπορείς να τολμήσεις και το 7.60 να το ανοίξεις, δηλαδή, λίγο περισσότερο γιατί έχεις ανοιχτόχρωμα μάτια που σε βοηθάνε.
3. ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΒΑΨΕΙΣ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ ΞΑΝΘΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ:
Α) ΣΤΑΡΕΝΙΑ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΜΑΤΙΑ 
Αν είμασταν απόλυτοι θα σου λέγαμε ότι αυτός ο συνδυασμός είναι απαγορευτικός! Όμως, το ξανθό είναι ένα χρώμα που αγαπούν πολύ οι Ελληνίδες οι οποίες στην πλειοψηφία τους έχουν σταρένια επιδερμίδα, οπότε να τι πρέπει να προσέξεις! Θα πρέπει να επιλέγεις να κάνεις συνδυασμό ψυχρού και ζεστού χρώματος. Δηλαδή, θα πρέπει να έχεις μια ωραία ζεστή βάση μέχρι το ύψος του 8, δηλαδή ένα medium blonde, και από εκεί και πέρα να βάλεις κάποια highlights πολύ πιο φωτεινά και πολύ πιο ψυχρά ώστε να μπορείς να παίξεις με τον συνδυασμό. Απλά οι ρίζες σου δεν πρέπει να είναι τόσο ανοιχτές ποτέ. Εν ολίγοις, ο χρυσός κανόνας για τα ξανθά στις Ελληνίδες είναι: πιο κατεβασμένο το ξανθό στις ρίζες και highlights γύρω από το πρόσωπο ώστε να φαίνεται πιο φωτεινό.
Β) ΣΤΑΡΕΝΙΑ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟΧΡΩΜΑ ΜΑΤΙΑ
Εδώ μπορείς να επιλέξεις και πιο ανοιχτό ξανθό. Σκέψου το εξής: είναι σαν να πας να μιμηθείς μια Βορειοευρωπαία η οποία μπορεί να μην έχει το χρώμα το δικό σου στην επιδερμίδα αλλά σε βοηθάνε τα μάτια σου που φέρνουν στο νου κάτι από τις Βορειοευρωπαίες οι οποίες έχουν αυτό το φωτεινό ξανθό. Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, σε βοηθούν τα μάτια σου και ναι, μπορείς να το τολμήσεις χωρίς το αποτέλεσμα να δείχνει άσχημο!

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΛΕΥΚΟ ΔΕΡΜΑ (ΕΙΤΕ ΜΠΕΖΙΖΕΙ, ΕΙΤΕ ΚΟΚΚΙΝΙΖΕΙ) ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ…

Lucky you! Αν είσαι από τις σπάνιες Ελληνίδες που έχουν λευκό δέρμα (είπαμε πως στην πλειοψηφία οι Ελληνίδες είμαστε σταρένιες), σε όποια κατηγορία λευκού δέρματος κι αν ανήκεις και ό,τι χρώμα μαλλιών και αν έχεις είσαι τυχερή! Ο λόγος; Δες τι είπε ο Νικόλας Βιλλιώτη:
Είτε έχεις ψυχρό λευκό δέρμα είτε έχεις ροδαλό λευκό δέρμα, το δέρμα σου είναι ο ιδανικός καμβάς αφού μπορείς να κάνεις όλα τα χρώματα και να μην έχεις πρόβλημα με την φωτεινότητα (σκέψου το: λευκή επιδερμίδα= λευκός καμβάς πάνω στον οποίο μπορείς να ζωγραφίσεις ό,τι θες!).
Η μοναδική εξαίρεση στο… ό,τι θες είναι το μαύρο γιατί το μαύρο θα σου πετάξει όλες τις ατέλειες που μπορεί να έχει το δέρμα σου. Οι γυναίκες που έχουν πολύ λευκό δέρμα έχουν συνήθως ένα καστανό ανοιχτό μέχρι το ύψος του 5. Όταν πάνε σε πολύ σκούρα το αποτέλεσμα είναι να “πετάει” έξω τις ατέλειες και τους μαύρους κύκλους. Ας αποφύγουμε το μαύρο, λοιπόν!
Αλλά ένα πλατινέ θα έδειχνε super στην περίπτωσή σου γιατί έχεις την λευκή επιδερμίδα η οποία πάει με την λογική του nude, αυτό το πολύ ωραίο και stylish που θέλει ομοιομορφία στο χρώμα. Επίσης, μπορείς να κάνεις ένα πολύ έντονο χάλκινο (φέρε στο μυαλό σου πόσο υπέροχο δείχνει στην Julianne Moore).

LAST BUT NOT LEAST, Ή ΑΛΛΙΩΣ, ΕΧΕ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΣΟΥ ΟΤΙ… 
Για να τα έχεις σωστά συγκεντρωμένα στο μυαλό σου σε ό,τι έχει να κάνει με την βαφή των μαλλιών και όλες τις υποκατηγορίες στα χρώματα δέρματος και ματιών, σκέψου ότι: το “πρόβλημα” και οι περιορισμοί υπάρχουν στις σταρένιες επιδερμίδες και όχι στις λευκές! Οι λευκές επιδερμίδες είναι ουσιαστικά ένας λευκός καμβάς ο οποίος μπορεί να υποδεχτεί όλα τα χρώματα εκτός από το μαύρο.

Κι ενώ το avantage σε όσες έχουν λευκές επιδερμίδες είναι το ίδιο το χρώμα της επιδερμίδας τους, σε εκείνες που έχουν σταρένιες επιδερμίδες είναι το χρώμα των ματιών.
Ένα απλό παράδειγμα: αυτό που θέλουν και ζητάνε οι περισσότερες Ελληνίδες είναι ένα ξανθό που να μην κιτρινίζει. Όταν έχεις μια σταρένια επιδερμίδα και γαλάζια μάτια, το χρώμα των ματιών σε παραπέμπει σε μια Βορειοευρωπαία και σε βοηθάει να μιμηθείς μια Βορειοευρωπαία. Σε αυτή την περίπτωση, άρα, μπορείς να κάνεις ένα ψυχρό ξανθό και να μην έχεις πρόβλημα γιατί το αποτέλεσμα δεν θα “κλωτσάει”!
tlife.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *