Χρώμα και πασχαλινή ατμόσφαιρα στο σπίτι σας.

 

decor

Πέρα από τον παραδοσιακό σοκολατένιο κούνελο, η πασχαλινή διακόσμηση μπορεί να εκφραστεί και με άλλους τρόπους.

Επιπλέον, τα θέματα αυτής της εποχιακής διακόσμησης, έχουν και άλλους συμβολισμούς.

Για μερικούς ανθρώπους, το Πάσχα έχει θρησκευτική σημασία.

Για τα παιδιά, Πάσχα σημαίνει διακοπές και φυσικά σοκολάτα.

Ξεκινήστε λοιπόν, χρησιμοποιώντας τη σοκολάτα ως βασικό στοιχείο διακόσμησης για το Πάσχα. Βάλτε σ’ ένα όμορφο καλάθι μερικά σοκολατένια αυγά και φυλάξτε τα για να τα προσφέρετε στους φίλους, που θα σας επισκεφθούν αυτές τις μέρες.
Το Πάσχα σηματοδοτεί και τον ερχομό της άνοιξης

banner-orizontio

Σιγά – σιγά, αρχίσαμε να μαζεύουμε τα χειμερινά ρούχα και τα φωτεινά χρώματα της άνοιξης και του καλοκαιριού, κερδίζουν όλο και περισσότερο χώρο στην ντουλάπα μας. Έτσι λοιπόν και στο σπίτι αυτή την εποχή μπορούν να κάνουν έντονη την εμφάνισή τους το κίτρινο, το ροζ, το κόκκινο και οποιοδήποτε άλλο έντονο χρώμα.

Τα πασχαλινά αυγά, είναι άλλο ένα σημαντικό στοιχείο της διακόσμησης αυτή την εποχή. Εντυπωσιακές συνθέσεις με λουλούδια και πολύχρωμα αυγά, μέσα σε όμορφα καλάθια, μπορούν να δώσουν άλλο τόνο σε πολλές γωνιές μέσα στο σπίτι σας. Βάλτε και τα παιδιά σας μέσα σ’ αυτό το παιχνίδι. Μιλήστε τους για το αυγό, που συμβολίζει τη γονιμότητα και την φύση. Καθίστε μαζί να βάψετε τ’ αυγά, προτρέψτε τα να τα ζωγραφίσουν ή να τους κολλήσουν χαλκομανίες και μετά να φτιάξουν τις δικές τους δημιουργίες σε καλάθια, που το Πάσχα θα τα δωρίσουν σε αγαπημένα τους πρόσωπα. Ο παππούς και η γιαγιά ή η νονά που θα φέρει τη λαμπάδα θα το καταευχαριστηθούν !


Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο :www.palettino.gr/radio


Πολλά επίσης πασχαλινά διακοσμητικά θέματα, είναι συνδεδεμένα με τα ζώα. Παραδοσιακά, το κουνέλι, το αρνί και το νεογέννητο κοτοπουλάκι είναι τα πιο χαρακτηριστικά, που η εικόνα τους συνειρμικά οδηγεί στο Πάσχα. Το καθένα, έχει το δικό του διαφορετικό συμβολισμό. Το κουνέλι συμβολίζει την αφθονία, το αρνί την αθωότητα ανάμεσα στα πρόβατα και ο νεοσσός συμβολίζει τη νέα ζωή. Κουβεντιάστε αυτές τις έννοιες με τα παιδιά σας και αφήστε την φαντασία τους να δημιουργήσει μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο. Όπως είπαμε και πιο πάνω, το Πάσχα είναι συνυφασμένο με τον ερχομό της άνοιξης και φυσικά χαρακτηρίζεται από τα δικά του λουλούδια, όπως η πασχαλιά, οι μαργαρίτες και οι κρίνοι.
Μπορείτε να παραγγείλετε μια όμορφη μεγάλη σύνθεση στο κοντινό σας ανθοπωλείο και να την τοποθετήσετε σ’ ένα κεντρικό σημείο του σπιτιού σας.


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

spring summer collection banne2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *