Τελευταία άρθρα
Home » Health & Fitness » 6 τροφές που θα σε θωρακίσουν από τις ιώσεις!
    

6 τροφές που θα σε θωρακίσουν από τις ιώσεις!

Φεβρουάριος 4, 2020 10:54 πμ Category: Health & Fitness, Palettino A+ / A-

1

1. Γλυκοπατάτα

Πλούσια σε βιταμίνη Α, κάλιο, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Σύμφωνα με την Ann Kulze, M.D., συγγραφέα και ειδικό στη διατροφή και την ευεξία, η γλυκοπατάτα, αναλογικά, περιέχει τη μεγαλύτερη ποσότητα βήτα-καροτίνης από κάθε άλλη τροφή καθώς μια μερίδα περιέχει 250% της συνιστώμενης ημερησίας ποσότητας. Η γλυκοπατάτα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθάει το δέρμα να παραμένει υγιές.

2. Κουνουπίδι
Περιέχει βιταμίνες C και Κ, φυτικές ίνες, κάλιο και φολικό οξύ, παραμένοντας όμως τροφή χαμηλής θερμιδικής αξίας, όπως υποστηρίζει η Angela Ginn,εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας. Ενισχύει το ανοσοποιητικό και βοηθά στην πρόληψη ασθενειών.

3. Cranberries
Τροφή αρκετά ωφέλιμη για την υγεία, καθώς περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά που προωθούν τη σωστή καρδιαγγειακή λειτουργία και βοηθούν στην καταπολέμηση διαφόρων βακτηρίων, όπως αυτών που προκαλούν ουρολοιμώξεις.

 4. Κολοκύθα

Σύμφωνα με την Ginn, οι χειμερινές ποικιλίες της κολοκύθας μοιράζονται τα θετικά στοιχεία της γλυκοπατάτας, καθώς είναι πολύ καλές πηγές βιταμίνης Α και βήτα-καροτίνης.

5. Πράσο
Εϊναι πλούσιο σε ασβέστιο, κάλιο και φολικό οξύ και βοηθά στην πρόληψη και στην προστασία από προβλήματα της καρδιάς και από τον καρκίνο του προστάτη.

6. Γογγύλι
Η ρίζα του γογγυλιού είναι πηγή πλούσια σε βιταμίνη C και κάλιο τα οποία βοηθούν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα φύλλα περιέχουν βιταμίνες Α και Κ, καθώς και φολικό οξύ.Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντεLike” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

6 τροφές που θα σε θωρακίσουν από τις ιώσεις! Reviewed by on . 1. Γλυκοπατάτα Πλούσια σε βιταμίνη Α, κάλιο, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Σύμφωνα με την Ann Kulze, M.D., συγγραφέα και ειδικό στη διατροφή και την ευεξία, 1. Γλυκοπατάτα Πλούσια σε βιταμίνη Α, κάλιο, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Σύμφωνα με την Ann Kulze, M.D., συγγραφέα και ειδικό στη διατροφή και την ευεξία, Rating: 0

Leave a Comment

scroll to top