Άνοιξη και Καλοκαίρι 2013 :Τα γυαλιά που δεν θα μπορείς να αποχωριστείς

Έχουμε δει πολλά κι έχουμε πει ακόμα περισσότερα…, για τις τάσεις της φετινής μόδας στα ρούχα. Εκείνο όμως που από την πρώτη στιγμή χαρακτηρίζει την εμφάνισή σου, είναι τα γυαλιά ηλίου. Είναι η πινελιά που μπορεί να κεντρίσει το βλέμμα και σύναμμα να κερδίσει τις εντυπώσεις. Στα fashion shows για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2013, παρουσιάστηκαν κάποιες ενδιαφέρουσες τάσεις στα γυαλιά ηλίου, που ήταν εξαιρετικά δημοφιλείς στις συλλογές των μεγάλων σχεδιαστών και αναμφίβολα θα δώσουν το στίγμα, στα γυαλιά που θα φορέσουμε τη φετινή σεζόν. Ας δούμε λοιπόν μαζί αυτές τις τάσεις, πριν αποφασίσουμε για τα γυαλιά που θα αγοράσουμε.

1.    Ο στρογγυλός σκελετός

Μια από τις ισχυρότερες τάσεις στα γυαλιά για την άνοιξη του 2013 είναι τα στρογγυλά σκελετά. Μικρά, μεσαία και μεγάλα μεγέθη, είναι όλα στη μόδα, εφ ‘όσον έχουν αυτό το κομψό κυκλικό σχήμα. Ένα ζευγάρι στρογγυλά γυαλιά είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να δώσεις στο ανοιξιάτικο ντύσιμό σου μια πιο ρετρό αίσθηση. Η αλήθεια είναι, ότι αυτό το στιλ δεν ταιριάζει σε όλα τα πρόσωπα, γι’ αυτό είναι καλό να δοκιμάσεις διαφορετικά μεγέθη, προκειμένου να βρεις τα γυαλιά που σου ταιριάζουν καλύτερα.

2.    Τα γατίσια μάτια

Τα σκελετά που έχουν το σχήμα των ματιών της γάτας, είναι μια τάση που σίγουρα θα πρωτοστατήσει τη φετινή σεζόν! Ήταν μια δημοφιλής σχεδιαστική γραμμή για τις συλλογές των περισσότερων σχεδιαστών και είναι σαφές ότι θα τα συναντήσεις στα καταστήματα οπτικών, αφού είναι η ιδανική λύση, για να δώσεις στην εμφάνισή σου μια πιο glamorous εικόνα. Μπορεί τα μαύρα ή ταρταρούγα κλασικά σκελετά να αποτελούν μια all time classic επιλογή, αν όμως θες αυτή τη σεζόν να είσαι “in fashion”, θα πρέπει να τολμήσεις τα πιο έντονα σχέδια.

3.    Με φακούς καθρέφτες

Άλλη μια βασική τάση για τα γυαλιά ηλίου που θα φορεθούν τη φετινή άνοιξη και το καλοκαίρι είναι τα γυαλιά με φακούς που καθρεφτίζουν. Φυσικά αυτοί οι φακοί δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο, αλλά αυτό το στιλ σε συνδυασμό με τα φετινά σχέδια των σκελετών, κάνουν το αποτέλεσμα ακόμα πιο ενδιαφέρον! Οι επιλογές σε σχήματα και μεγέθη θα είναι πάρα πολλές, οπότε εσύ αυτό που θα έχεις να κάνεις, είναι να δοκιμάσεις όσο περισσότερα μπορείς, για να καταλήξεις στην ιδανική επιλογή για το πρόσωπό σου.

4.    Τα “oversized” γυαλιά

Όσο μεγαλύτερος… τόσο καλύτερος! Μην μπερδεύεσαι φιλενάδα μου, για το σκελετό των γυαλιών σου μιλάμε, ειδικά για τη φετινή σεζόν. Θα μου πεις, να… μπήκε και η άνοιξη, συμφωνώ, αλλά ας προσγειωθούμε στο θέμα μας. Τα μεγάλα λοιπόν σκελετά, σε στρογγυλό ή σε τετράγωνο σχήμα, θα αποτελέσουν φέτος μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές. Είναι ιδανικά για να δώσουν στο πρόσωπό σου μια πιο μυστηριώδη εικόνα και φυσικά είναι εξαιρετικά λειτουργικά, αφού θα προστατεύσουν ακόμα καλύτερα τα μάτια σου, από την ηλιακή ακτινοβολία.

5.    Διακοσμημένα σκελετά

Τα διακοσμημένα σκελετά, είναι πραγματικά κάτι πολύ καινούργιο και προσωπικά τα θεωρώ κάτι πολύ φρέσκο και ενδιαφέρον. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν τα έχω ακόμα δοκιμάσει, για να έχω μια πιο σαφή εικόνα, φαντάζομαι όμως ότι το αποτέλεσμα που θα δίνουν, δύσκολα θα μας αφήσει ασυγκίνητες. Παρακολουθώντας λοιπόν τις συλλογές για τη φετινή σεζόν, είδα πολλούς σχεδιαστές, όπως για παράδειγμα τους οίκους Prada και Anna Sui να έχουν επιλέξει χαριτωμένες floral διακοσμητικές λεπτομέρειες για τα γυαλιά τους, καθώς επίσης και τα μοντέλα του οίκου Roberto Cavalli, που τα γυαλιά που φορούσαν τα μοντέλα του ξεχώρισαν με τις μεταλλικές διακοσμητικές ιδέες τους.

6.    Σχέδια και χρώματα

Η άνοιξη χωρίς καμιά αμφιβολία, είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να παίξεις με το σχέδιο και με το χρώμα. Πολύ δε περισσότερο – ειδικά φέτος – όταν πρόκειται για τα γυαλιά ηλίου! Ο οίκος Dolce & Gabbana επικέντρωσε στις τολμηρές ρίγες, ο οίκος Stella McCartney πρότεινε κομψά animal prints και o οίκος Felder Felder παρουσίασε όμορφα, πολύχρωμα arty μοτίβα. Τα prints λοιπόν και τα χρώματα που θα υπάρχουν στο σκελετό των γυαλιών σου, μπορούν να γίνουν το μυστικό, που θα δώσει στις φετινές σου εμφανίσεις, ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα.

7.    Τα περίεργα σχήματα

Τα ασυνήθιστα και τα παράξενα σχήματα, συγκέντρωσαν επανειλημμένα το ενδιαφέρον στις φετινές προτάσεις των σχεδιαστών. Αν λοιπόν φέτος θέλεις να ξεχωρίσεις από το πλήθος σε κάτι λίγο διαφορετικό, τότε η τάση αυτή είναι σίγουρα για σένα η ιδανική. Μπορείς να πάρεις κάποιες ιδέες από τις συλλογές των οίκων Marni, Miu Miu, και Fendi για να σχηματίσεις μια πιο συγκεκριμένη εικόνα. Άλλωστε γι’ αυτή τη σεζόν, όσο πιο ασυνήθιστα και εκκεντρικά είναι τα γυαλιά σου, τόσο το καλύτερο!

8.    Με γνώμονα την προστασία

Άφησα για το τέλος μία από τις πιο ασυνήθιστες τάσεις για τα γυαλιά ηλίου, από τις επιδείξεις για τη φετινή άνοιξη. Τα γυαλιά μ’ αυτή τη γραμμή, τα φόρεσαν τα μοντέλα των οίκων Michael Kors, Milly, και Tracy Reese. Έχω βέβαια κάποιες σοβαρές επιφυλάξεις για το τελικό αποτέλεσμα που θα δίνουν τα συγκεκριμένα γυαλιά, που προσωπικά μου θυμίζουν περισσότερο κάτι… από μηχανουργείο και χωρίς να θέλω να σε προκαταβάλω, φοβάμαι πως δύσκολα θα τολμούσα να τα φορέσω.

fe-mail.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *