Έρευνα Πανεπιστημίου Οξφόρδης:Σημαντικό είναι για τη σωματική και τη διανοητική σας υγεία να βγαίνετε τακτικά χωρίς τη σύντροφό σας.

1345-neoi_mpampades_590_b

Θέλετε να βγείτε ένα βράδυ με τους φίλους ή τους συναδέλφους σας αλλά η σύντροφός σας δεν βρίσκει τόσο… λογική αυτή την επιθυμία σας; Παρότι μπορεί να έχει τους λόγους της, έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αποδεικνύει επιστημονικά πόσο σημαντικό είναι για τη σωματική και τη διανοητική σας υγεία να βγαίνετε τακτικά χωρίς τη σύντροφό σας! Ο καθηγητής RobinDunbar, ψυχολόγος και επικεφαλής μιας ομάδας ερευνητών στον τομέα της κοινωνικής και εξελικτικής νευροεπιστήμης ισχυρίζεται βάση στατιστικών και δεδομένων πως οι άντρες θα πρέπει να συναντούν, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα τους φίλους τους, και να απολαμβάνουν κοινές δραστηριότητες: να παίζουν μπάσκετ ή ποδόσφαιρο, να περπατάνε ή απλά να πίνουν μια μπύρα και να συζητάνε.

palettinoss17

Η μελέτη έδειξε πως δύο στους πέντε Βρετανούς άντρες δεν προλαβαίνουν να δουν τους φίλους τους ούτε μία φορά την εβδομάδα και αυτό έχει αρνητική επίδραση στην επίδοσή τους στο χώρο της εργασίας και στη συμπεριφορά τους μέσα στη σχέση.

Οι περισσότεροι από εμάς επικοινωνούμε μέσα στη μέρα ηλεκτρονικά με ανθρώπους, είτε μέσω μηνυμάτων είτε τηλεφωνικά, σπάνια όμως έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους ανθρώπους αυτούς από κοντά. Η μελέτη υπογραμμίζει πόσο σημαντικό είναι για τους άντρες να έχουν στενή επικοινωνία με τους φίλους τους, σε αντίθεση με τις γυναίκες που μπορούν ακόμη και μέσω του τηλεφώνου να διατηρούν ζωντανές τις φιλικές τους σχέσεις.

Η προσωπική αλληλεπίδραση είναι πηγή έμπνευσης και ανανέωσης για τους άντρες, υποστηρίζουν οι ερευνητές, γι’ αυτό και οι γυναίκες θα έπρεπε να τους ενθαρρύνουν να βγαίνουν και να μιλάνε με τους φίλους τους, θεωρώντας πως αυτό τελικά θα βελτιώσει τη ζωή και τη σχέση του ζευγαριού.


Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο :www.palettino.gr/radio


Τέσσερις φίλοι είναι αρκετοί

Ένα από τα πιο παράξενα συμπεράσματα της μελέτης είναι πως οι ερευνητές συστήνουν στους άντρες να έχουν βγαίνουν κάθε φορά με μέχρι τέσσερις φίλους. Αυτό γιατί με έναν μεγαλύτερο αριθμό ατόμων στην παρέα μειώνεται η αλληλεπίδραση και παράγονται λιγότερες ενδορφίνες, οι ορμόνες που μας κάνουν να νιώθουμε ευτυχισμένοι.

Οι ερευνητές σχολιάζουν πως σε μια παρέα τεσσάρων αντρών είναι πιο εύκολο να γελάσετε και να μιλήσετε, ώστε να ανακουφιστείτε έστω και προσωρινά από τις σκέψεις και τα άγχη της καθημερινότητας. Επιστρέφοντας στη ρουτίνα σας, θα έχετε μεγαλύτερη δύναμη να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα αλλά και θα είστε πιο πρόθυμοι να επικοινωνείτε με τους ανθρώπους του ευρύτερου περιβάλλοντός σας.

Επιπλέον, οι “αντροπαρέες” δημιουργούν ισχυρούς φιλικούς δεσμούς, με αποτέλεσμα οι άντρες που έχουν καλούς φίλους να έχουν τελικά περισσότερη αυτοεκτίμηση, να αντιμετωπίζουν πιο ρεαλιστικά τις δυσκολίες της καθημερινότητας και να δείχνουν μια πιο θετική άποψη για τη ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :H μικρή Ελλάδα της Μεγάλης Βρετανίας – Πως ζουν 62.000 Έλληνες στην Γηραιά Αλβιώνα.


 Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντεLike” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

palettinoss17

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *