Βρετανία: «Έκρηξη» κρατήσεων,400% πάνω, Βρετανών στις «πορτοκαλί» χώρες,μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Από τη στιγμή που η κυβέρνηση Τζόνσον αποφάσισε ότι από τις 19 Ιουλίου και μετά όσοι πλήρως εμβολιασμένοι επιστρέφουν στη Βρετανία από τις «πορτοκαλί» χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα, οι κρατήσεις για τους τουριστικούς προορισμούς… εκτοξεύτηκαν!

Μέσα σε λίγες ώρες, οι κρατήσεις πτήσεων και πακέτων για διακοπές σε τουριστικούς προορισμούς της «πορτοκαλί» λίστας που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση, αυξήθηκαν έως και 400% (!), αφού πλέον όσοι κάνουν διακοπές εκεί, όταν θα γυρίσουν στη Βρετανία δεν θα απαιτείται να μείνουν ούτε μια μέρα καραντίνα, αλλά μόνο να κάνουν κάποια τεστ!  

BANNER PALETTINO SALE

Χθες (08.07.2021), ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας για όσους επιστρέφουν από χώρες της «πορτοκαλί» λίστας, αίρεται από τις 19 Ιουλίου. Και λίγη ώρα μετά, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στο Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός, οι εκπρόσωποι των ταξιδιωτικών εταιριών διαπίστωσαν… εκτόξευση κρατήσεων!

Υπενθυμίζεται ότι σε 10ήμερη καραντίνα δεν θα μπαίνουν οι πλήρως εμβολιασμένοι και οι ανήλικοι Βρετανοί.

Η easyJet ανακοίνωσε πως οι κρατήσεις πτήσεων προς «πορτοκαλί» χώρες αυξήθηκαν κατά 400% και τα πακέτα διακοπών που πωλήθηκαν κατά 440%. Μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών περιλαμβάνονται η Κέρκυρα, το Αλικάντε, η Μάλαγα, το Φάρο και η Νίκαια.


«Πλέον η Ευρώπη έχει γίνει “πράσινη” για τους διπλά εμβολιασμένους», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιόχαν Λούντγκρεν. Ο ίδιος πρόσθεσε πως πάντα υποστήριζε ότι ο εμβολιασμός θα είναι το κλειδί για να ξεκλειδώσουν τα διεθνή ταξίδια.

Η British Airways από την πλευρά της ανακοίνωσε πως μέσα σε λίγες ώρες, από τις μεσημβρινές ανακοινώσεις του Σαπς για άρση της καραντίνας από 19 Ιουλίου, καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 96% στην επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα της.

Και η Tui ανέφερε στο BBC ότι υπήρξε μεγάλη αύξηση στις επισκέψεις στην ιστοσελίδα κρατήσεων, «κάτι που δείχνει ότι η ζήτηση είναι απίστευτα μεγάλη». Η εταιρεία πρόσθεσε ότι δημοφιλέστεροι προορισμοί αναδεικνύονται οι χώρες της Μεσογείου.

BANNER PALETTINO SALE

Τέλος, ο Νόελ Ιωσηφίδης από τον Σύνδεσμο Ανεξάρτητων Tour Operator, που ειδικεύεται σε διακοπές σε Ελλάδα και Κύπρο δήλωσε ότι για πρώτη φορά φέτος οι κρατήσεις στο ταξιδιωτικό γραφείο του Sunvil προς Ελλάδα έφτασαν τον αριθμό των νέων και αναβληθέντων για το 2022 κρατήσεων, σε ένα σημαντικό «ορόσημο».

Κάλεσε πάντως τη βρετανική κυβέρνηση να βοηθήσει ώστε να μειωθεί το κόστος για το PCR τεστ που θα πρέπει να κάνουν όσοι επιστρέφουν από τις «πορτοκαλί» χώρες εντός δύο ημερών από την άφιξη στην Αγγλία.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *