Γιάννης Καλλιάνος :Ξεκίνησε η ”Μέδουσα”.Από το βράδυ της Κυριακής προς τη Δευτέρα θα πλήξει πολλές περιοχές της χώρας το κύμα κακοκαιρίας .

medousa
– Θα επηρεαστούν περισσότερο: Θεσσαλία, Χαλκιδική, Σποράδες, Εύβοια
– Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής αναμένεται να πληγεί η Αττική

Από τα δυτικά έχει αρχίσει να “χτυπά” η “Μέδουσα” και ήδη έχουν πληγεί από το κύμα κακοκαιρίας περιοχές στο Αγρίνιο, την Λάρισα, την Ήπειρο και την Πτολεμαΐδα. Δρόμοι και υπόγεια πλημμύρισαν, δέντρα έπεσαν, καλλιέργειες καταστράφηκαν. Τα πράγματα φαίνεται ότι θα δυσκολέψουν από το βράδυ της Κυριακής προς τη Δευτέρα, με την Αττική να μην μένει ανεπηρέαστη.

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, μάλιστα, μέσα από τη σελίδα του στο Facebook καλεί την Αττική να προετοιμάζεται για το πέρασμα ισχυρών καταιγίδων και κάνει λόγο για «σπάνια για την εποχή κακοκαιρία», που θα πλήξει κατά διαστήματα τις περισσότερες περιοχές των Επτανήσων, της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και του βόρειου Αιγαίου.

palettinoss17

Αλλού τα φαινόμενα θα έχουν ένταση και διάρκεια και αλλού θα είναι κάπως πιο ήπια. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο είναι οι:
– Κεντρική, ανατολική και νότια Θεσσαλία
– Χαλκιδική
– Σποράδες
– Εύβοια
– τμήματα της κεντρικής και βορειοανατολικής Στερεάς (κυρίως Ευρυτανία, Φωκίδα, Βοιωτία και Φθιώτιδα)

Παρ’ όλα αυτά, σημειώνει, ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν και σε πολλές από τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

 

“Στο στόχαστρο η Αττική”

Όπως σημειώνει όσον αφορά στην Αττική, μπορεί η ένταση των φαινομένων να μην είναι τόσο μεγάλη, αλλά θα μπει και το Λεκανοπέδιο στο στόχαστρο της… “Μέδουσας”. Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, «προς τα μεσάνυχτα της Κυριακής ή και λίγο μετά (ενδεικτικά), θα ξεκινήσουν σίγα σιγά να εκδηλώνονται οι πρώτες τοπικές βροχές σε περιοχές της Αττικής. Πολύ γρήγορα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται και οι πρώτες μεμονωμένες καταιγίδες. Μέχρι το ξημέρωμα της Δευτέρας τα φαινόμενα θα τείνουν να πάρουν μια πιο γενικευμένη μορφή στο νομό, επομένως μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες τις Δευτέρας θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα σε πολλές περιοχές μπόρες, βροχές, τοπικές καταιγίδες αλλά και πιθανές χαλαζοπτώσεις. Κατά τόπους οι καταιγίδες αυτές θα έχουν και ιδιαίτερη ένταση. Πιθανότατα, κατά διαστήματα, να ενισχύονται ξαφνικά και οι άνεμοι (μπουρίνια)».

 

Καλοκαίρι ξανά από Τρίτη

Από το απόγευμα της Δευτέρας (17.07.2017) ο καιρός στην Αττική θα βελτιωθεί αφού θα σταματήσουν βροχές και καταιγίδες αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξουν κάποια τοπικά φαινόμενα, ασθενούς έως μέτριας ένταση. Από το απόγευμα της Τρίτης (18.07.2017) αναμένεται γενικευμένη βελτίωση και ξανά… καλοκαίρι. Βέβαια, σε περιοχές της βόρειας Κρήτης ίσως υπάρχουν τοπικές βροχές αλλά από την Τετάρτη κι εκεί θα σταματήσουν!


Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο :www.palettino.gr/radio


Δείτε όλο το post του Γιάννη Καλλιάνου

ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ ΓΙΑ “ΠΕΡΑΣΜΑ” ΙΣΧΥΡΩΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ !

Η σπάνια για την εποχή κακοκαιρία, στο πέρασμα της κατά τη διάρκεια του διημέρου Κυριακής και Δευτέρας, θα πλήξει κατά διαστήματα τις περισσότερες περιοχές των Επτανήσων, της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και του βόρειου Αιγαίου.

Αλλού τα φαινόμενα θα έχουν ιδιαίτερη δυναμική, δηλαδή ένταση και διάρκεια και αλλού θα είναι κάπως πιο ήπια. Βέβαια τα προγνωστικά στοιχεία εμμένουν στο γεγονός ότι οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι οι ακόλουθες :

– κεντρική, ανατολική και νότια Θεσσαλία
– Χαλκιδική
– Σποράδες
– Εύβοια
– τμήματα της κεντρικής και βορειοανατολικής Στερεάς (κυρίως Ευρυτανία, Φωκίδα, Βοιωτία και Φθιώτιδα)

Παρ’όλα αυτά, ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν και σε πολλές από τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

palettinoss17

ΣΤΟ “ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ” ΚΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ…

Μπορεί η Αττική να μη βιώσει τη μεγαλύτερη ένταση των φαινομένων συγκριτικά με άλλες περιοχές που σας προανέφερα, όμως, θα βρεθεί και αυτή στο “στόχαστρο” της ακραίας για τα δεδομένα της εποχής κακοκαιρίας.

Προς τα μεσάνυχτα της Κυριακής ή και λίγο μετά (ενδεικτικά), θα ξεκινήσουν σίγα σιγά να εκδηλώνονται οι πρώτες τοπικές βροχές σε περιοχές της Αττικής. Πολύ γρήγορα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται και οι πρώτες μεμονωμένες καταιγίδες. Μέχρι το ξημέρωμα της Δευτέρας τα φαινόμενα θα τείνουν να πάρουν μια πιο γενικευμένη μορφή στο νομό, επομένως μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες τις Δευτέρας θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα σε πολλές περιοχές μπόρες, βροχές, τοπικές καταιγίδες αλλά και πιθανές χαλαζοπτώσεις. Κατά τόπους οι καταιγίδες αυτές θα έχουν και ιδιαίτερη ένταση, γι’αυτό θα πρέπει να είμαστε όλοι μας προσεκτικοί κατά τη διάρκεια που εκδηλώνονται. Πιθανότατα, κατά διαστήματα, να ενισχύονται ξαφνικά και οι άνεμοι (μπουρίνια).

ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΞΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Μπορεί προς το απόγευμα της Δευτέρας ο καιρός να βελτιωθεί στην Αττική λόγω του ότι θα σταματήσουν οι βροχές και οι καταιγίδες, αλλά από το πρωί της Τρίτης μέχρι και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα εκδηλωθούν πάλι τοπικές βροχές ασθενούς έως και μέτριας εντάσεως, χωρίς ωστόσο να προβληματίσουν.

ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Από την Τρίτη το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί σχεδόν παντού και η αναπάντεχη αυτή κακοκαιρία στην καρδιά του καλοκαιριού θα αποτελεί παρελθόν. Μόνο σε κάποιες περιοχές της βόρειας Κρήτης θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές οι οποίες όμως την Τετάρτη σταδιακά θα σταματήσουν.

Καλή Κυριακή σε όλες και όλους και είπαμε, να είστε προσεκτικοί κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των ισχυρών φαινομένων, όπου και αν λάβουν χώρα αυτά.

Φωτογραφία του χρήστη Γιάννης Καλλιάνος - Giannis Kallianos.

 

newsit.gr


 

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.
 palettinoss17

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *