Είσαι όμορφη απ’ όπου κι αν είσαι

Είσαι όμορφη απ' όπου κι αν είσαι

ποτα και κανένας δεν θα καταφέρει ποτέ να περιορίσει σε μια λίστα τι θεωρείται όμορφο στον κόσμο γιατί πολύ απλά ‘η ομορφιά υπάρχει παντού’. Όσο κλισέ και να σου ακούγεται αυτή η ατάκα και να θέλεις να χτυπήσεις με μανία το κινητό σου στον τοίχο (ή εμένα που το έγραψα) επειδή χρησιμοποιείται ακόμα, ισχύει.

Όταν όμως η κουβέντα πάει στους ανθρώπους, και συγκεκριμένα στις γυναίκες, το πράγμα αλλάζει λίγο γιατί η πλύση εγκεφάλου που έχουμε υποστεί από τη βιομηχανία της μόδας και των περιοδικών μας έχει κάνει να θεωρούμε όμορφο ένα πολύ συγκεκριμένο τύπο γυναικών. Ευτυχώς όμως αυτή η νοοτροπία έχει αρχίσει να αλλάζει σημαντικά τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να βλέπουμε μοντέλα που παλιότερα δεν θα εμφανίζονταν ποτέ σε μια επίδειξη μόδας ή στο εξώφυλλο της Vogue.

Η φωτογράφος Natalia Ivanova βασιζόμενη στο γεγονός ότι η ομορφιά δεν γνωρίζει σύνορα αποφάσισε να φωτογραφίσει γυναίκες από όσο το δυνατόν περισσότερες και διαφορετικές φυλές για να δείξει την ποικιλομορφία και την ομορφιά του ανθρώπινου γένους.

”Σκοπός αυτού του project είναι να δείξω την πραγματική κλίμακα της εθνικοπολιτισμικής ποικιλομορφίας με ένα δημιουργικό τρόπο και να τονίσω παράλληλα κάθε ξεχωριστή εθνότητα” σημειώνει στην επίσημη σελίδα του ”The Ethnic Origins of Beauty” η Natalia.

Προς το παρόν έχει συγκεντρώσει περίπου 100 φωτογραφίες οι οποίες εκπροσωπούν πάνω από 50 εθνικότητες από 15 διαφορετικές χώρες από όλο τον κόμο. Παρακάτω θα δεις ένα μικρό δείγμα από τη δουλειά της, μπορείς να την ακολουθήσεις στο instagram για να παρακολουθείς την πορεία του project.

ladylike.gr


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *