Επίσκεψη Ομπάμα: Δείτε το πρόγραμμα του Προέδρου των ΗΠΑ στην Αθήνα .

obama-air-force-one-wave1

Λίγες ώρες έχουν απομείνει από την πολυαναμενόμενη επίσκεψη του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα στις 15 και 16 Νοεμβρίου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται -για λόγους ασφαλείας- σε συνεχή διαμόρφωση μέχρι και την τελευταία στιγμή, ενώ σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ θα αφιχθεί στην Αθήνα με το προεδρικό αεροσκάφος  Air Force One την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

baner-palettino

Σύμφωνα με το όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Μπαράκ Ομπάμα θα αφιχθεί την Τρίτη το πρωί και θα μεταβεί κατευθείαν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Αργότερα, ο Μπαράκ Ομπάμα θα πραγματοποιήσει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο τέλος της οποίας οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Το βράδυ της Τρίτης θα παραβρεθεί σε επίσημο δείπνο προς τιμή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και την Τέταρτη (16/11) θα επισκεφτεί τον Παρθενώνα.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει ομιλία πιθανότατα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μετά την ακύρωση του σχεδίου για τον λόφο της Πνύκας, ωστόσο εξετάζεται και το ενδεχόμενο η ομιλία να γίνει και στο μουσείο της Ακρόπολης. Επειτα από διαβουλεύσεις που έγιναν μεταξύ των ελληνικών και των αμερικανικών αρχών ασφαλείας, αποφασίστηκε η ομιλία του κ. Ομπάμα να πραγματοποιηθεί σε κλειστό χώρο. Η επίσημη εκδοχή για αυτήν την αλλαγή ήταν ότι η ομιλία δεν θα πραγματοποιούταν στην Πνύκα, εξαιτίας του ενδεχομένου εκδήλωσης κακοκαιρίας.

Όπως αναφέρει εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η ομιλία αυτή θα επικεντρωθεί στις προσπάθειες που έχουν γίνει για αντιμετώπιση των οικονομικών προκλήσεων σε Ελλάδα, Ευρώπη και κόσμο ενώ θα εφαρμοστεί και τις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης όπως αυτές αποτυπώνονται σε εκλογικές αναμετρήσεις και δημοψηφίσματα.

Αμέσως μετά την ομιλία του, ο Μπάρακ Ομπάμα θα αναχωρήσει για το Βερολίνο.

newsbomb.gr


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντεLike” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

baner-palettino

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *