Ζεστό σπίτι, χωρίς πολλά έξοδα, με αυτά τα tips!

tumblr_m98srxR4qD1rcd0wwo1_500

Είμαστε στην καρδιά του χειμώνα εν μέσω καραντίνας λόγω κορονοϊoύ και εσύ ψάχνεις τρόπους να ζεσταθείς χωρίς να σπαταλήσεις μια περιουσία. Εμείς σου προτείνουμε μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το σπίτι σου ζεστό και… χουχουλιάρικο!
Πάμε να δούμε πώς:

 

xeimwnass 88601
– Πρώτο και κυριότερο μέλημά σου είναι να τσεκάρεις την εξώπορτα, τα παράθυρα και τις πόρτες του σπιτιού σου. Πιθανές χαραμάδες θα διευκολύνουν την εισβολή κρύου – πράγμα που δε θες. Τοποθέτησε aerostop στην εξώπορτα και κολλητικές ταινίες ή αφρούς σε όλες σου τις πόρτες και θα δεις αμέσως διαφορά.
– Αν κάποιο δωμάτιο του σπιτιού δεν το πολυχρησιμοποιείς, δεν υπάρχει λόγος να το έχεις ανοιχτό. Κλείσε την πόρτα και παγίδεψε την ζέστη στον υπόλοιπο χώρο.
– Αέριζε το σπίτι κατά τις μεσημεριανές ώρες που η θερμοκρασία είναι υψηλότερη – ποτέ κατά τις βραδινές.
– Αν έχεις τζάκι και δεν το χρησιμοποιείς, κλείσε το καπάκι της καπνοδόχου ώστε να μην μπαίνει κρύος αέρας και από εκεί.

.


BANNER PALETTINO SALE

 

xeimwnas 6aa1c
– Κατά τους χειμερινούς μήνες καλό είναι να προτιμάς να τοποθετείς πιο μακριές και χοντρές κουρτίνες στο σπίτι σου, καθώς όσο πιο βαρύ ύφασμα έχουν τόσο περισσότερο εμποδίζουν τον ψυχρό αέρα να μπει μέσα.
– Εξαέρωνε τα σώματα του καλοριφέρ συχνά.
– Ρύθμισε τον θερμοστάτη σε μια σταθερή θερμοκρασία όσο είσαι μέσα στο σπίτι και φρόντισε όταν φεύγεις να τον αφήνεις στους 18 βαθμούς. Μην τον κλείνεις καθώς έπειτα θα καταναλώσει πολύ για να ξαναφτάσει στη θερμοκρασία που πρέπει.
– Μην ανεβοκατεβάζεις διαρκώς τον θερµοστάτη, καθώς οι συχνές αυξοµειώσεις αυξάνουν σημαντικά το κόστος.
– Τοποθετήστε ανάμεσα στο σώμα και τον τοίχο θερμομονωτικές πλάκες που επιστρέφουν τη θερμότητα προς τον χώρο.
– Στρώσε χαλιά στα πατώματα και έχε πάντα στον καναπέ σου χουχουλιάρικες κουβερτούλες.
– Μην αφήνεις τα πατζούρια ανοιχτά κατά τις βραδινές ώρες.
– Μην τοποθετείς πάνω στο καλοριφέρ αντικείμενα και μην βάζεις έπιπλα σε πολύ κοντινή απόσταση καθώς θα εμποδίσεις την κυκλοφορία του αέρα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.


BANNER PALETTINO SALE

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *