Η ιστορία του δελφινιού της Ελούντας που συγκίνησε όλη την Ελλάδα.(Photos)

Το αίσιο τέλος για τον απεγκλωβισμό του παγιδευμένου δελφινιού στον κόλπο της Ελούντας είναι αναμφισβήτητα η πιο ακριβή πληρωμή. Με μια επτάωρη συντονισμένη επιχείρηση διάσωσης και απεγκλωβισμού που διήρκησε από τις 8:30 το πρωί μέχρι και τις 3:30 μετά το μεσημέρι το παγιδευμένο δελφίνι στα αβαθή νερά του κόλπου της Ελούντας, στην παραλία του μυχού του κόλπου, οδηγήθηκε στην ανοιχτή θάλασσα στο φυσικό του περιβάλλον έξω από το μπουγάζι της Σπιναλόγκας.

palettinoss17

Η επιχείρηση ήταν εξαιρετικά δυσχερής αφού ο αρχικός σχεδιασμός να βγει στην ανοιχτή θάλασσα από την κοντυνοτερη διώρυγα του Καναλιού των ανεμόμυλων δεν τελεσφόρησε παρότι το θηλαστικό αφού οδηγήθηκε από την εθελοντική ομάδα διάσωσης στο στόμιό του, δεν έμπαινε και μεσολάβησε σχεδόν δίωρη προσπάθεια. Αμέσως μετά σχεδιάστηκε in situ, υλοποιήθηκε και τελεσφόρησε νέα προσπάθεια καθοδήγησής του προς το βόρειο στόμιο του όρμου, από την οχυρή νησίδα της Σπιναλόγκας, η οποία παρόλες τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πέτυχε μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες. Να σημειωθεί ότι η όλη επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε μόνο από εθελοντές, με την επιδεικτική και ολοσχερή απουσία της λιμενικής αρχής Αγ. Νικολάου ή οποιαδήποτε άλλου κρατικού φορέα.

Την εθελοντική ομάδα διάσωσης αποτελούσαν από το Mediterranean View Diving Center ο δάσκαλος καταδύσεων και επαγγελματίας δύτης Μιχάλης Βασιλάκης και οι δύτες Ζαχαρίας Ζερβός και Άλκης Βατέλλης και οι εθελοντές στα δύο ταχύπλοα συνοδείας Κωστής Μαυρικάκης, Μάνος Μαυρικάκης, Μάνος Εγγλεζάκης και Αντρέας Κουμπανάκης. Το σύνολο της επιχείρησης διάσωσης αποτιμήθηκε ταυτόχρονα με πάνω από 800 σπάνιες και συγκλονιστικές φωτογραφίες και αρκετά λεπτά βιντεοσκόπιση.


Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο :www.palettino.gr/radio


Το συγκλονιστικό είναι ότι μετά τη διάσωσή του στην ανοιχτή θάλασσα δεν αποχωρίστηκε ούτε για ένα λεπτό τη σωστική λέμβο «Ελυτόνησο» ακολουθώντας την σχεδόν κολλητά γύρω της και παιχνιδίζοντας χαρούμενα μαζί της για τα επόμενα 6 ναυτικά μίλια μέχρι που την αποχωρίστηκε κάνοντας χαρούμενα και εντυπωσιακά πετάγματα και ξεφυσήματα. Αναμφισβήτητα δεν υπάρχει καλύτερη πληρωμή στη μέρα σου. Απρόσμενη, ανεκτίμητη, συγκλονιστική και σπάνια εμπειρία ζωής! Χαλάλι τέτοια κούραση!

ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΥΡΙΚΑΚΗΣ


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντεLike” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

palettinoss17

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *