Η σοκολάτα ενισχύει το μεταβολισμό…αποδεδειγμένα

Οι περισσότεροι λάτρεις της σοκολάτας ξέρουν ότι η αγαπημένη τους λιχουδιά κάνει καλό στο καρδιαγγειακό σύστημα –και σίγουρα στη διάθεσή τους–, αλλά μήπως κάνει καλό και στη γραμμή σου;

Η σοκολάτα και πιο ειδικά το κακάο κάνουν καλό στη σιλουέτα σου. Αυτό ακριβώς υποστηρίζεται σε νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Archives of Internal Medicine, καθώς διαπιστώθηκε ότι οι ενήλικοι που τρώνε συχνά γλυκά με βάση το κακάο ζύγιζαν λιγότερο από αυτούς που τα έτρωγαν σπάνια.
Κάτι ακόμη πιο απροσδόκητο: διατηρούσαν τη γραμμή τους παρότι κατανάλωναν περισσότερες θερμίδες απ’ όσους δεν έτρωγαν σοκολάτα και ακολουθούσαν το ίδιο περίπου πρόγραμμα άσκησης.
«Η ουσία αυτή ίσως να προκαλεί ενίσχυση του μεταβολισμού, ο οποίος αντισταθμίζει την αυξημένη κατανάλωση θερμίδων» εξηγεί η βασική συγγραφέας της μελέτης, Beatrice Golomb, M.D., Ph.D., αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο.
Οπότε, είσαι ελεύθερη να φας μερικά κομμάτια μαύρη σοκολάτα και ίσως εκπλαγείς όταν ανέβεις στη ζυγαριά.
Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο: http://shop.palettino.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *