ΟΔΗΓΟΣ| Πώς να διαλέξεις το σωστό μαγιό σύμφωνα με τον σωματότυπο σου.

girls-bikini-bathing-suits-600x300

Έστω ότι προσπάθησες όλο το χρόνο για να έχεις το bikini body που πάντα ήθελες ή έστω ότι προσπαθείς τώρα που ξεκίνησαν οι πρώτες ζέστες να συμμαζέψεις ό,τι μπορείς. Όποια και να είναι η προσπάθεια και το σώμα σου, σου αξίζει το σωστό μαγιό. Οι παράγοντες που πρέπει να σκεφτείς και να τσεκάρεις είναι οι παρακάτω:

palettinoss17

1. Βρες ποιος είναι ο σωματότυπος σου. Αυτό είναι το  Α και το Ω για τη σωστή επιλογή του μαγιό σου. Το σώμα σου θυμίζει περισσότερο αχλάδι, αν οι γοφοί σου είναι μεγαλύτεροι από το πάνω μέρος του σώματος σου. Το σχήμα μήλου είναι σχεδόν το αντίθετο από το προηγούμενο, ενώ το σχήμα κλεψύδρα προκύπτει όταν οι αναλογίες σου είναι ίσες. Το τέταρτο σχήμα, το κάθετο, που είναι γνωστό και ως μπανάνα ή χάρακας, προκύπτει όταν δεν έχεις (έλα μην κλαις) καθόλου καμπύλες.

2. Επίλεξε ένα μαγαζί που να έχει μεγάλη ποικιλία σε μαγιό, για να μην πελαγώσεις αλλά και για να μην απογοητευτείς από τα λίγα μαγιό που θα δοκιμάσεις. Πολλές φορές δε φταις εσύ, αλλά τα μαγιό που επιλέγεις, γιατί δυστυχώς δε σημαίνει πως όσα είναι ωραία, είναι κατάλληλα και για το σώμα σου. Όσο για τις online αγορές μαγιό, αν και το έχω τολμήσει και έχει αποδειχτεί καλή αγορά, θα σου έλεγα να προτιμήσεις ένα κατάστημα παρά ένα site – τουλάχιστον, για το βασικό μαγιό σου, μη ρισκάρεις.

3. Από χρώματα και ύφασμα, τι επιλέγουμε; Το μυστικό για το σωστό μαγιό είναι να τραβήξεις τα βλέμματα στα δυνατά σου σημεία.

Για να κάνεις λοιπόν πιο έντονο το δυνατό σου σημείο,επίλεξε ένα φωτεινό χρώμα, ενώ για να κρύψεις κάτι επίλεξε ένα ουδέτερο ή σκούρο χρώμα.

Αν το δέρμα σου είναι ανοιχτόχρωμο και δε μαυρίζεις (όπως εγώ), τότε μην ξεχάσεις να αγοράσεις ένα μαγιό σε τόνους του μοβ, καφέ, navy ή του μαύρου. Για σκουρόχρωμες επιδερμίδες, ιδανικά είναι τα φωτεινά χρώματα.

Αν θέλεις να προσθέσεις όγκο σε ένα σημείο, στους γοφούς ας πούμε, διάλεξε ένα μαγιό με κρόσια και πολλά φρου φρου, ενώ ένα ύφασμα με πτυχώσεις είναι καλή επιλογή για σένα που θες να μειώσεις τον όγκο. Μπορείς να συνδυάσεις ό,τι χρώματα θέλεις, προκειμένου να τονίσεις κάποιο σημείο του σώματος και να ”κρύψεις” κάποιο άλλο.

Αν πάρεις ολόσωμο, ας είναι σε σκούρο χρώμα.Το ίδιο κι αν πάρεις κάποιο ψηλόμεσο. Aν θέλεις να κρύψεις τους γοφούς σου, μην πέσεις στην παγίδα και πάρεις μαγιό με σορτσάκι στο κάτω μέρος, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τονίσεις παραπάνω την περιοχή.


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

palettinoss17

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *