Οι τροφές που πρέπει να σταματήσεις να μπαίνεις στον πειρασμό να αγοράζεις

Την επόμενη φορά που πας στο σούπερ μάρκετ φρόντισε το καλάθι σου να μην έχει ούτε μία από τις παρακάτω τροφές.

 

Ασπαρτάμη

 

 

Υπάρχουν περίπου 10.000 τεκμηριωμένες αναφορές παρενεργειών της ασπαρτάμης. Έχει συνδεθεί με ημικρανίες, σπασμούς, κατάθλιψη, οφθαλμολογικά προβλήματα και καρκίνο του εγκεφάλου. Πες όχι στις τεχνητές γλυκαντικές ουσίες.

Τρόφιμα σε κονσέρβα

 

 

Τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα εκθέτουν τους ανθρώπους σε επικίνδυνα επίπεδα της δισφαινόλης Α, μία χημική ουσία που προκαλεί ορμονικές διαταραχές και έχει συνδεθεί με τα πάντα, από επιθετικότητα στην παιδική ηλικία μέχρι παχυσαρκία, καρδιακές παθήσεις, αλλαγές στον ιστό του μαστού και προβλήματα στην αναπαραγωγή. Αν λοιπόν θέλεις φασόλια ή καλαμπόκι να το μαγειρέψεις από την αρχή.

Γλουτένη

 

 

Υπολογίζεται ότι το 30 με 35% των ανθρώπων έχουν ευαισθησία στη γλουτένη. Ένα ποσοστό το οποίο αυξάνεται συνεχώς εξαιτίας της μειωμένης ανοχής του ανοσοποιητικού μας συστήματος λόγω της μεγάλης έκθεσης σε χημικές ουσίες, φάρμακα, άγχος και κακή διατροφή. Οι άνθρωποι που είναι ευαίσθητοι στη γλουτένη και συνεχίζουν να τρώνε κινδυνεύουν να αναπτύξουν αυτοάνοσες νόσους, όπως ψωρίαση, λύκο, ρευματοειδή αρθρίτιδα και θυρεοειδίτιδα Hashimoto.

Ζάχαρη

 

 

Η ζάχαρη αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, προκαλεί φλεγμονή και εκτοξεύει τα επίπεδα ινσουλίνης. Επίσης, είναι εξαιρετικά εθιστική. Προτίμησε τη stevia ή σιρόπι από καστανό ρύζι.

Μεταλλαγμένα τρόφιμα

 

 

Γαλλική μελέτη του 2012 επιβεβαίωσε τους κινδύνους των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων. Ποντίκια τα οποία κατανάλωσαν μεταλλαγμένο καλαμπόκι σε καθημερινή βάση για δύο χρόνια ανέπτυξαν όγκους στους μαστούς, κύρωση του ήπατος και νεφρική ανεπάρκεια. Μπορεί τα βιολογικά να κοστίζουν πιο ακριβά, αλλά σίγουρα πρέπει να είναι αυτά που βάζεις στο πιάτο σου.

“Εναλλακτικό” Γάλα που πωλείται στα καταστήματα

 

 

Το “γάλα” ρυζιού ή σόγιας ή αμυγδάλου που θα βρεις στο σούπερ μάρκετ έχουν συχνά πρόσθετα σάκχαρα, συντηρητικά και πυκνωτικά όπως καραγενάνη, όπου σύμφωνα με έρευνες προκαλεί φλεγμονές. Εργαστηριακά ποντίκια, τα οποία εκτέθηκαν σε χαμηλές συγκεντρώσεις καραγενάνης για 18 ημέρες, ανέπτυξαν μεγάλη δυσανεξία στη γλυκόζη και μείωσαν τη δράση της ινσουλίνης, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη και άλλες χρόνιες παθήσεις. Καλύτερα να φτιάξεις το δικό σου “εναλλακτικό” γάλα σπίτι σου.

Νερό σε πλαστικά μπουκάλια

 

 

Οι μαλακές πλαστικές φιάλες περιέχουν έναν αριθμό επιβλαβών ουσιών, τα οποία όταν εκτίθενται στη ζέστη γίνονται ένα με το νερό που μετά εσύ θα πιεις για να ξεδιψάσεις. Την επόμενη φορά προτίμησε γυάλινο μπουκάλι ή βάζε το νερό σου σε ανοξείδωτο μπουκάλι από ατσάλι.

cosmos.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *