ΟΙ 16 ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 2016

0160203095358

Είναι ο Ιανουάριος που σηματοδοτεί τα νέα ξεκινήματα. Όσα αφήνουμε πίσω και όσα έχουμε μπροστά μας. Η λίστα των επιθυμιών μακρά όμως τα ταξίδια βρίσκονται πάντοτε στις πρώτες θέσεις. Είναι η ανάγκη μας να δραπετεύσουμε από τον κόσμο της καθημερινότητας σε ένα κόσμο πρωτόγνωρο. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να το βάλεις στόχο. Βρες τον προορισμό σου και τα υπόλοιπα είναι απλά. Καλή παρέα, μία βαλίτσα, και εισιτήρια . Το ταξίδι εκφράζει μια απόπειρα να μετατρέψουμε το όνειρο σε πραγματικότητα όπως έλεγε και ο Ελβετός συγγραφέας, Alain de Botton.

‘’Η ζωή δε μετριέται από τις αναπνοές που παίρνουμε, αλλά από τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα’’ Oscar Wilde

Βαρσοβία, Πολωνία

Για την Παλιά Πόλη, για τα γοητευτικά μπιστρό, για το μουσείο Κοπέρνικου, για τα αρχοντικά κτίρια, για τα ανάκτορα Zamek Krolewski.

Φλωρεντία, Ιταλία

Για την Piazza del Duomo, για την Ponte Vechhio, για την ‘‘ζωντανή‘‘ τέχνη, για το τιραμισού, για τα παγωτά, για τις αυθεντικές τρατορίες.

Μπίμπουρι, Αγγλία

Για τα μεσαιωνικά σπίτια, για το πανέμορφο φυσικό τοπίο, για τα πέτρινα μονοπάτια, για το ποτάμι Coln με τους κύκνους, για την οδό Arlington.

Τελκ, Τσεχία

Για το γοτθικό κάστρο, για τις πλατείες, για τα πολύχρωμα κτίρια, για την αναγεννησιακή αρχιτεκτονική, για τα μαγαζάκια μέσα στις στοές και τα παραμυθένια καφέ.

Τολέδο, Ισπανία

Για την πλατεία του Ζοκοντόβερ, για τον Καθεδρικό, για το μουσείο του Ελ Γκρέκο, για τη μεσαιωνική αύρα, για το τυρί μαντσέγο.

Ανσί, Γαλλία

Για μία φωτογραφία στη Γέφυρα του Έρωτα, για τη λίμνη και το νησί των κύκνων, για το Palais de l’Ile, για το Château de Montrottier, για το Chamonix – Mont Blanc (το διασημότερο χιονοδρομικό κέντρο της Γαλλίας), για τη γαλλική κουζίνα.

Δουβλίνο, Ιρλανδία

Για τις ιστορικές pubs, για τα μοντέρνα cafe-bars, για τα αιωνόβια βιβλιοπωλεία, για την μπίρα Guinness, για τα σπιτάκια από κόκκινα τούβλα και πολύχρωμες ξύλινες πόρτες, για τη hip γειτονιά Temple Bar, το καλυμμένο με κισσούς γοτθικό πανεπιστήμιο St. Trinity College.

Μπλεντ, Σλοβενία

Για την ομώνυμη λίμνη, για το φυσικό κάλλος, για το μεσαιωνικό κάστρο, για τη μαγευτική θέα, για να χτυπήσεις την καμπάνα στο εκκλησάκι στο μικροσκοπικό νησάκι της λίμνης, για τον Εθνικό Δρυμό Τρίγκλαβ.

Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Για το κτίριο του κοινοβουλίου, για τον προμαχώνα των ψαράδων, για την εκκλησία του Ματθαίου, για το κάστρο της Βούδας, για τον πεζόδρομο Vaci Utca, για την πλατεία ηρώων, για το νησί της Μαργαρίτας, για το φαγητό.

Σινάια, Ρουμανία

Για το χιονοδρομικό κέντρο, για το θερινό ανάκτορο του Καρόλου Ι, για το μοναστήρι που έκτισε το 1695 ο Μιχαήλ Καντακουζηνός.

Κότορ, Μαυροβούνιο

Για την Παλιά Πόλη, για τα στενά δρομάκια που σε γυρνούν στους μεσαιωνικούς χρόνους, για τα τείχη και το φρούριο Σβέτι Ιβάν, για την Βράτα οντ Μόρα, το Παλάτι Ντράγκο με τα γοτθικά παράθυρα του 15ου αιώνα, για το Παλάτι Βράκτζεν, για την Παναγία των Βράχων στο νησάκι Γκόσπα οντ Σκρπτζέλα.

Αγία Πετρούπολη, Ρωσία

Για τους: Ντοστογιέφσκι, Πούσκιν, Τολστόι, Αχμάτοβα, Τσαικόφσκι, Ραχμάνινοφ, Προκόφιεφ, Σοστακόβιτς, Ρέπιν, Φαμπερζέ, για το Hermitage, για το ρώσικο μουσείο, για τον ναό του Αγίου Ισαακίου, για το θέατρο Κιρόφ.

Μονσάντο, Πορτογαλία

Για τα σπίτια που είναι περιτριγυρισμένα από τεράστιους ογκόλιθους γρανίτη, για την καταπληκτική θέα.

Σόφια, Βουλγαρία

Για τους πολύωρους περιπάτους, για την καθαριότητα, για τα υπαίθρια παλιατζίδικα της Πλατείας Αλεξάντρ Νιέφσκι, για τον καθεδρικό ναό Αλεξάνδρου Νιέφσκι, για το Εθνικό Ιστορικό και Εθνογραφικό Μουσείο, για τη ρωσική εκκλησία του Αγίου Νικολάου των Μύρων.

Ρίγα, Λετονία

Για τον Οίκο των Μαυροκέφαλων, για τις υπαίθριες μπάντες στην πλατεία Doma laukums στην παλιά πόλη, για μια βόλτα στη γέφυρα που ενώνει τα δύο άκρα του ποταμού Daugava, για να ‘‘κλειδώσεις‘‘ τον έρωτά σου στη γέφυρα με τα λουκέτα, για τα ψώνια στη Μεγάλη Αγορά.

Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, Γερμανία

Για το Die Gerlachschmiede, για την εκκλησία St. Johannis, για το Stöberleinsturm, για το μουσείο Käthe Wohlfahrt, για το Rathaus.

ladylike.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *