Πρωτομαγιά 2015: Ιδέες για υπέροχες εκδρομές

Ο Μάιος σχεδόν μας έφτασε, κι ας έμοιαζε ατελείωτος ο φετινός χειμώνας. Το πρωτομαγιάτικο τριήμερο είναι το καλύτερο δωράκι για να καλωσορίσουμε τον πιο ανοιξιάτικο από τους ανοιξιάτικους μήνες στην εξοχή. Ψάξαμε, λοιπόν, και συγκεντρώσαμε τις καλύτερες ιδέες μας για πρωτομαγιάτικες εκδρομές που δεν θα σας κοστίσουν ακριβά.

Στην Ολυμπία

Κατ’ αρχήν, ο μαγικός αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας βρίσκεται αυτή την εποχή στα καλύτερά του: γεμάτος λουλουδιασμένα δεντράκια και χωρίς τον ανελέητο ήλιο του καλοκαιριού. Ακόμα, όμως, και αν δεν είστε λάτρεις της Ιστορίας, η Ολυμπία αποτελεί ιδανική βάση για να εξερευνήσετε μια υπέροχη αλλά άγνωστη εν πολλοίς περιοχή: από το φαντασμαγορικό δάσος της Φολόης στα γαλήνια νερά της λίμνης του Λάδωνα, και από εκεί στα ορεινά χωριουδάκια της Ηλείας και τις τιρκουάζ ακτές του Ιονίου –για τους τολμηρούς που θέλουν να επιχειρήσουν τις πρώτες τους βουτιές.


Πού θα μείνετε:
Για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς βρήκαμε διαθεσιμότητα στο προσεγμένο Ξενοδοχείο Κρόνιο (43€ το δίκλινο) και στο πολύ όμορφο Ξενοδοχείο Πέλοψ  (42€ το δίκλινο).

Στην Πύλο

Λευκά σπιτάκια με κόκκινες κεραμιδοσκεπές σκαρφαλώνουν αμφιθεατρικά τον λόφο πάνω από τον ομώνυμο κολπίσκο, συνθέτοντας ένα απόλυτα νησιώτικα σκηνικό. Η Πύλος μας αρέσει γιατί προσφέρεται τόσο για εξερευνήσεις στο οθωμανικό Νιόκαστρο με τη φανταστική θέα στη θάλασσα, όσο και για βαρκάδες μέχρι τη Σφακτηρία, το νησάκι απέναντι, αλλά και για ολοήμερο… άραγμα με ουζάκι και μεζέδες κάτω από τα πλατάνια στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων. Αποτελεί, επίσης, ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τοπία παραμυθένια όπως οι καταρράκτες της Νέδας (που θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις της πεζοπορίας) και για να επιχειρήσετε τις πρώτες σας βουτιές στην πάντα υπέροχη Βοϊδοκοιλιά.


Πού θα μείνετε:
Στα πέριξ της Πύλου βρήκαμε διαθεσιμότητα και εξαιρετικές τιμές σε υπέροχα δωμάτια όπως το Theoxenia Hotel Apartments στους Χράνους (38€ το δίκλινο δωμάτιο), στο Vereniki Apartments στη Φοινικούντα (40€ το δίκλινο) και στο Villa Sofia στους Χράνους (37€ το διαμέρισμα που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 4 άτομα).

Στις Μηλιές

Μπορεί το Πήλιο να είναι άρρητα συνυφασμένο με το κλισέ που το θέλει «παντός καιρού», όμως αν έπρεπε να χρίσουμε κάποιο από τα χωριά του τον βασιλιά της άνοιξης, αυτές θα ήταν οι Μηλιές. Περίτεχνες κρήνες που αναβλύζουν κρυστάλλινο νερό, αιωνόβια πλατάνια που ρίχνουν τη σκιά τους στην λιθόκτιστη πλατεία, ένας παλιός σιδηροδρομικός σταθμός σκέτο στολίδι, με τη βαρυσήμαντη υπογραφή του Εβαρίστο Ντε Κίρικο, πατέρα του γνωστού ζωγράφου είναι μερικές μόνο από τις λεπτομέρειες που μας κάνουν να μη χορταίνουμε να βολτάρουμε εδώ. Στα δυνατά χαρτιά του χωριού συγκαταλέγεται βέβαια και η θέση του, που το κάνει ιδανική βάση για εξερευνήσεις στα υπόλοιπα κουκλίστικα χωριά του Πηλίου, στα καταπράσινα δάση του και στις υπέροχες παραλίες του, για τα πρώτα πλατσουρίσματα –τα νερά εδώ είναι πολύ παγωμένα για κανονικές βουτιές.

Πού θα μείνετε: Διαθέσιμα δωμάτια για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς βρήκαμε στο πανέμορφο Αρχοντικό Έλντα στον Άγιο Δημήτριο (45€ το δίκλινο), στα λιτά αλλά περιποιημένα και οικονομικότατα Spyrou Studios στα Άνω Λεχώνια (27€ το δίκλινο) και στο ιδιαίτερα προσεγμένο ξενοδοχείο Συκιά ΙΙ στην παραθαλάσσια Κάτω Γατζέα (50€ το δίκλινο).

Στην Άνδρο

Ωραία τα δάση και τα μονοπάτια τους και τα ορεινά χωριά τους, αλλά όπως και να το κάνουμε οι Κυκλάδες μας έλειψαν πολύ τον χειμώνα. Θέλουμε να δούμε ανεμόμυλους, και λευκά σπιτάκια με μπλε παράθυρα, θέλουμε πλακόστρωτα καλντερίμια και αιγαιοπελαγίτικο αεράκι να φυσάει εκεί που πίνουμε τον καφέ μας. Ε, η Άνδρος τα έχει όλα αυτά, σε απόσταση δύο ωρών (και 17€) από το λιμάνι της Ραφήνας. Και για να μην σας λείψουν οι φυσιολατρικές εξορμήσεις έχει και το πράσινο που λείπει από τις υπόλοιπες Κυκλάδες, για να φτιάξετε τον Μάη σας και να περπατήσετε σε όμορφα μονοπάτια.

Πού θα μείνετε: Καλές τιμές και διαθεσιμότητα για το τριήμερο εντοπίσαμε στο Μπατσί στα όμορφαAmorani Studios (32€ το δίκλινο), στο Blue Dolphin (34€ το δίκλινο με πρωινό) και στο Maistrali Studios (35€ το δίκλινο), και στο Κυπρί στο ομώνυμο Κτήμα Κυπρί (40€ το οικογενειακό διαμέρισμα τεσσάρων ατόμων).

Στις Ροβιές και τη Λίμνη

Η Βόρεια Εύβοια είναι… δίπλα μας, είναι υπέροχα ήσυχη, έχει καταπληκτικές παραλίες για τις πρωτομαγιάτικες απόπειρες να βρέξουμε πατούσια και ένα τέλειο δάσος με καταρράκτες (τον Δρυμώνα) για τις φυσιολατρικές μας βόλτες. Εκτός από όλα αυτά, έχει και δυο κουκλίστικα παραθαλάσσια χωριουδάκια, τις Ροβιές και τη Λίμνη, που ενδείκνυνται τόσο για απογευματινές περαντζάδες πλάι στη θάλασσα όσο και για μεσημεριανή ουζοκατάνυξη με μεζεδάκια πλάι στο κύμα.


Πού θα μείνετε:
Στα όμορφα, χρωματιστά δωμάτια του Ξενοδοχείου Αγνάντι (40€ το δίκλινο) στα λιτά αλλά περιποιημένα στούντιο του Lappas Rooms (30€ το δίκλινο) και στα ευρύχωρα δωμάτια του Katerina’s Bungalows (45€ το δίκλινο).

 

in2life.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *