Πως να μετατρέψεις το παλιό σου jean παντελόνι σε σορτς με prints…(Photos)

Τι πιο δημιουργικό από το να φτιάχνεις μόνη σου τα ρούχα και τα αξεσουάρ σου; Εκτός από το οτι μπορείς να τα κατασκευάσεις ακριβώς όπως θέλεις εσύ και να βάλεις την προσωπική σου σφραγίδα στο look σου, είναι και ο καλύτερος τρόπος να ανανεώσεις την εμφάνιση σου χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία, αφιερώνοντας απλά λίγο χρόνο.

Tα υλικά που θα χρειαστείς

Ενα παλιό jean παντελόνι,

κιμωλία ή το ειδικό σαπουνάκι ραπτικής,

ένα ψαλίδι,

ένα γυαλόχαρτο,

ένα τσιμπιδάκι

και ένα spray σε χρώμα της αρεσκείας σου

t1

Σημάδεψε το σημείο που θα κόψεις το παντελόνι σου

Ουσιαστικά το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να μην κόψεις τις τσέπες και τον καβάλο. Κατά τ’ άλλα μπορείς να το κάνεις όσο κοντό θέλεις

t2

Κόψε το παντελόνι σου

Κόψε το παντελόνι σου ακουθώντας προσεκτικά τις γραμμές που σημάδεψες.Είναι προτιμότερο να το κόψεις λίγο πιο μακρύ αρχικά, ωστε να δεις επάνω σου ακριβώς το μήκος που θέλεις.

t3

Τρίψε με γυαλόχαρτο την επιφάνεια του σορτς

Οσο πιο φθαρμένη θέλεις να κάνεις την όψη του σορτς σου, τόσο επέμενε με το γυαλόχαρτο. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι γυαλόχαρτου, όσο ανεβαίνει το νούμερο τους, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα έχουν.

t4

Δημιούργησε ξέφτια με ένα τσιμπιδάκι

Τραβώντας με ένα τσιμπιδάκι τις ίνες του jean στο τελείωμα του σορτς σου μπορείς να το κάνεις όσο ξεφτισμένο θέλεις. Σ αυτό το σημείο καλό θα ήταν το πλύνεις σε υψηλή θερμοκρασία πριν προχωρήσεις στη διαδικασία της βαφής.

t5

Προσοχή!

Για να μη λερωθεί το ζωνάρι του σορτς σου κατά τη διάρκεια της βαφής, βάλε μια κόλλα Α4 στο εσωτερικό του για να το προστατέψεις.

t6

Βρες το print που προτιμάς

Τοποθέτησε στην επιφάνεια του σορτς ένα μουσαμά με σχέδιο δαντέλας που θα προμηθευτείς από καταστήματα με σιδηρικά και χρώματα ή από κάποιο με υλικά κατασκευών. Εναλλακτικά μπορείς να φτιάξεις το δικό σου stencil και να δώσεις ακόμα πιο προσωπικό χαρακτηρα στο ρούχο σου

t7

Ψέκασε το σορτς σου

Επέλεξε τα χρώματα που θέλεις να έχει το σορτς σου και ξεκίνησε να ψεκάζεις λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα με το πόσο έντονα θέλεις να είναι τα χρώματα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ή και περισσότερα χρώματα για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

t8

Το καινούριο σου σορτς με prints είναι έτοιμο!

Αφησε το σορτς σου να στεγνώσει τελείως και είναι έτοιμο να το φορέσεις! Συνδύασε το με ένα t-shirt και ένα ζευγάρι sneakers για ένα cool, casual look.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

 

Εκπτώσεις έως -60% στο:http://shop.palettino.gr/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *