Πώς να φορέσεις flat και να δείχνεις καλοντυμένη

16319095_AJolieBeauty1028Part2_03_X17.limghandler

Τα έχουμε συνδέσει περισσότερο με την άνεση και λιγότερο με την κομψότητα, αλλά τα ίσια παπούτσια κάνουν τη μεγάλη τους επιστροφή ακόμα και στις εμφανίσεις βραδινές εμφανίσεις των σταρ δικαιώνοντας την Audrey Hepburn.
Υπάρχει τρόπος να τα φορέσουμε και δείχνουμε εξίσου καλοντυμένες και κομψές σαν να φορούσαμε τα ψηλοτάκουνά μας αρκεί να ακολουθήσουμε τέσσερις βασικούς κανόνες:
1. Όσο πιο μυτερά τόσο πιο καλά
Τα ίσια παπούτσια με στρογγυλή μύτη μπορεί να μοιάζουν ξεπερασμένα. Όταν όμως μπροστά είναι αρκετά μυτερά, δείχνουν πάντοτε πιο φινετσάτα και θηλυκά, αφού βοηθούν τις γάμπες να δείχνουν μακριές. Αναζητήστε ένα ζευγάρι που το κόψιμό τους δεν ανεβαίνει προς το κουντεπιέ.
2. Προσθέστε ενδιαφέρον
Τα δίχρωμα flat -ακόμα και στο προβλεπόμενο black&white-, εκείνα που έχουν κάποια σχέδια, μια ιδιαίτερη υψή ή κάποιο έντονο και φωτεινό χρώμα προκαλούν το ενδιαφέρον. Αν θέλετε να τα συνδυάσετε με βραδινό σύνολο επικεντρωθείτε σε μονόχρωμες μπαλαρίνες και παίξτε με την υφές -π.χ. μαύρο σουέντ με φιόγκο από μαύρη γκρο κορδέλα ή κόκκινο δέρμα με studs ή κρυστάλλους. Αν είναι μονόχρωμα δεν θα δείχνουν υπερβολικά ή φλύαρα.
3. Και στενά και κοντά
Το κλειδί για να δείχνουν οι μπαλαρίνες σικάτες είναι το υπόλοιπο look να έχει μινιμαλιστική ή/και στενή γραμμή. Για παράδειγμα φορέστε τα μυτερά flat σας με εφαρμοστό cropped τζιν ή κάπρι παντελόνι και από πάνω T-shirt και στενό σακάκι. Αν θέλετε να βάλετε φούστα καλύτερα να είναι κοντή ή τέλος πάντων πάνω από το γόνατο -θα δείχνετε σικάτη και όχι προκλητική. Επίσης τα ανάλαφρα, εμπριμέ tea dresses -σαν αυτά που φορούσε η Keira Knightley στο φιλμ Εξιλέωση– είναι σωστή επιλογή. Το μικρό μαύρο φόρεμα είναι πάντα ο καλύτερος φίλος των flat (και της Audrey).
Σε κάθε περίπτωση αποφύγετε να τα συνδυάσετε με
παντελόνια με φαρδύ μπατζάκι ή φαρδιές φούστες μέχρι τον αστράγαλο.
4. Η τσάντα, η σωστή
Αν φοράτε κοντή φούστα ή φόρεμα με flat, μια tote ή οποιαδήποτε (πολύ) μεγάλη τσάντα θα δείχνει τέλεια -αντίθετα ένα μικρό τσαντάκι θα μοιάζει “λίγο” και μίζερο. Αν πάλι φοράτε στενό παντελόνι και σακάκι, ακόμα κι ένα clutch ή ένα τσαντάκι φορεμένο σε στιλ ταχυδρόμου ταιριάζει μια χαρά.
Με άλλα λόγια όσο πιο απλό και στενό το outfit τόσο πιο μεγάλη η τσάντα και αντίστροφα.
marieclaire.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *