ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗΣ

Συνταγή 1η:Απολέπισηγιατοπρόσωπο

Η επιδερμίδα στο πρόσωπο μας είναι ως γνωστόν πάρα πολύ ευαίσθητη γιατί πολύ πιο ευκολά βγαίνουν ερεθισμοί, κοκκινίλες και ξηροδερμίες. Για το λόγο αυτό, είναι πάρα πολύ σημαντικό να προτιμάς ήπια απολεπιστικά προϊόντα και όχι επιθετικά συστατικά. Η παρακάτω συνταγή είναι υποαλλεργική, έχει καταπραϋντικές ιδιότητες και ξεμπλοκάρει τους πόρους απομακρύνοντας τα στίγματα, χωρίς να διαταράσσει το pH της επιδερμίδας σου.

Τι ακριβώς θα χρειαστείς;

  •  8 κουταλιές αποξηραμένο χαμομήλι
  •  2 κουταλιές βρόμη
  •  2 κουταλιές εκχύλισμα ή λάδι καλέντουλας(θα τη βρεις σε φαρμακεία ή μαγαζιά με βότανα)
  •  2 κουταλιές γιαούρτι με πέτσα

Ανακάτεψε στο blender πρώτα το χαμομήλι και τη βρόμη μέχρι να γίνουν σαν πούδρα, πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά και άπλωσε το μείγμα ομοιόμορφα σε όλο το πρόσωπο σου αποφεύγοντας το τρίψιμο. Άφησε το 5΄ και αφού στεγνώσει, αφαίρεσε με χλιαρό νερό χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι βαμβακερό ύφασμα ώστε να απομακρυνθούν όλα τα νεκρά κύτταρα και η «βρωμιά» χωρίς ίχνος κοκκινίλας!

Συνταγή 2η:Απολέπιση για το σώμα

Λοιπόν, αυτή είναι η πιο απλή και κλασσική σπιτική συνταγή για απολέπιση αφού όλα τα συστατικά της είναι υλικά που έχεις πάντα στο σπίτι σου και μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο σου το σώμα ανεξαρτήτως από τον τύπο της επιδερμίδας σου.

Τι ακριβώς θα χρειαστείς;

  •    1 κούπα ελαιόλαδο
  •    ¾ κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  •    1 κουταλιά της σούπας τριμμένη κανέλα
  •    1 φλιτζάνι Ελληνικό καφέ
  •    1 κουταλιά της σούπας ξύσμα και μερικές σταγόνες λεμονιού

Τα ανακατεύεις αυτά πάρα πολύ καλά και ανάλογα με το πόσο πηχτό θέλεις το μείγμα προσαρμόζεις την ποσότητα από ελαιόλαδο που βάζεις . Άπλωσε το μείγμα στο δέρμα σου, επιμένοντας στις πιο προβληματικές περιοχές και κάνε μασάζ με κυκλικές κινήσεις πάντα με φορά προς την ίδια κατεύθυνση. Μετά ξέβγαλε καλά με κρύο νερό.

Για να καταλάβεις, εγώ που και πολύ ευαίσθητο δέρμα έχω και γενικά δεν τα καταφέρνω και πολύ καλά με τα καλλυντικά και τα μπωτέ, αυτές τις δυο μάσκες απολέπισης τις έχω καταευχαριστηθεί! Για δοκίμασε και εσύ!

marymary.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *